Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Finansiraju Milovu kampanju, a oštetili državu za pola miliona * Ne kopaj po grobovima zbog partijskog interesa * Isplatio 4.000 eura svojim studentima * Direktor na čelu sindikata * SAD neće prihvatiti vojni scenario u Siriji * EU neće pokleknuti pred SAD * I djecu će im napraviti
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 10-10-2016

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
Dritan Abazović:
– Obećavam DPS-u, da ne brinu, možda će biti i neka ćelija koja se otvara na dugme.

Vic Dana :)

Opalio Hasu auto... i leži on sad u bolnici, ono došla djeca u posjetu... Narod k`o narod, kako dolazi neko donese voća, neko soka, neko keksa... Jedu djeca zamazala se sva kad čuješ Hasu sav srećan:
- Samo jed`te djeco... nek ste vi meni zdravi i živi... biće opet svega...
baciće se babo pod auto čim ozdravi.Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Drustvo KOTORANKA SNEŽANA VESELINOVIĆ OGORČENA JER DVIJE GODINE VODI SUDSKI SPOR Suđenja odlažu, plate mi ne daju
Dan - novi portal
Su­di­ja ko­tor­ski su­da Pre­drag Kr­sto­ni­je­vić već dvi­je go­di­ne op­stru­i­še okon­ča­nje mog sud­skog spo­ra ta­ko što se su­đe­nja od­la­žu, po­sta­vlja­ju se vje­šta­ci me­di­cin­ske i fi­nan­sij­ske stru­ke ko­ji ili ne zna­ju ili ne­će da pra­vo­vre­me­no do­no­se na­la­ze, tvr­di Ko­to­ran­ka Sne­ža­na Ve­se­li­no­vić (57).
Kao du­go­go­di­šnji rad­nik Upra­ve za ne­kret­ni­ne Pod­ruč­ne je­di­ni­ce (PJ) Ko­tor, Ve­se­li­no­vi­će­va je 2009. go­di­ne bi­la uhap­še­na u okvi­ru ak­ci­je „Ta­pi­ja“, a pu­šte­na je na­kon tri da­na pro­ve­de­na u pri­tvo­ru, da bi kra­jem ma­ja 2014. go­di­ne bi­la oslo­bo­đe­na op­tu­žbe.
Ona je po­tom tu­ži­la dr­ža­vu Cr­nu Go­ru ra­di is­pla­te za­o­sta­lih lič­nih do­ho­da­ka i osta­lih pri­ma­nja od 2010. go­di­ne do da­nas.
– Po­što sam bi­la rad­nik Upra­ve za ne­kret­ni­ne, pod­ni­je­la sam za­htjev i tra­ži­la da me vra­te na po­sao jer sam od 2010. go­di­ne bi­la su­spen­do­va­na i do­bi­ja­la sam po­lo­vi­nu lič­nog do­hot­ka. Upra­va se če­ti­ri mje­se­ca ni­je ogla­ša­va­la po­vo­dom tog za­htje­va, ni­ti su od­go­vo­ri­li na tri ur­gen­ci­je, pa sam po­kre­nu­la tu­žbu pro­tiv dr­ža­ve i Mi­ni­star­stva fi­nan­si­ja za na­no­še­nje du­šev­ne bo­li, uvre­du mo­je ča­sti i ča­sti mo­je po­ro­di­ce i ši­ka­ni­ra­nje. U me­đu­vre­me­nu sam se raz­bo­lje­la od stre­sa ko­ji sam do­ži­vje­la u sa­mom za­tvo­ru. Do­bi­la sam še­ćer, imam pro­blem sa uve­ća­nom šti­ta­stom žli­je­zdom i vi­sok krv­ni pri­ti­sak. Do­ži­vje­la sam šok i pod te­ra­pi­jom sam i da­nas – is­pri­ča­la nam je Ve­se­li­no­vi­će­va.
Pre­ma nje­nim ri­je­či­ma, na sa­mom po­čet­ku spo­ra, na­kon pr­vog ro­či­šta, sud dva mje­se­ca ni­je pro­sli­je­dio za­da­tak vje­šta­ci­ma. Ona ima pri­mjed­be i na rad vje­šta­ka, od ko­jih po­je­di­ni, ka­ko ka­že, ni­su sa­či­nja­va­li svo­je na­la­ze i po dva mje­se­ca. Kao pri­mjer je na­ve­la da je na ro­či­štu odr­ža­nom 16.apri­la pro­šle go­di­ne od­re­đen no­vi vje­štak fi­nan­sij­ske stru­ke, ko­ji je svo­je mi­šlje­nje dao tek pri­je de­se­tak da­na.
– Su­di­ja je bez mog zna­nja od­re­dio no­vog vje­šta­ka me­di­cin­ske stru­ke, ko­me sud tri mje­se­ca ni­je do­sta­vio pod­ne­sak u ko­jem smo tra­ži­li da do­pu­ni svoj na­laz. Ne­ki pri­ti­sak po­sto­ji i na su­di­ju i na sve osta­le, usled če­ga se pred­met, ko­ji je prav­no pot­pu­no ja­san, ne rje­ša­va već dvi­je go­di­ne – ka­za­la je Ve­se­li­no­vi­će­va.
Ona tvr­di da joj su­di­ja to­kom či­ta­vog tra­ja­nja pro­ce­sa ni­je do­zvo­lio da u sud­ni­ci bi­lo šta ka­že. Ta­ko je, ka­ko ka­že, bi­lo i na po­sled­njem ro­či­štu, a na­kon što se obra­ti­la vje­šta­ku, ka­znio ju je sa 150 eura zbog upo­tre­be ne­pri­mje­re­nih iz­ra­za.
– Ka­da smo do­šle na ro­či­šte, gdje se po­ja­vio i za­stup­nik dru­ge stra­ne, mo­ja advo­ka­ti­ca je ušla kod su­di­je i pi­ta­la ga za ne­ki dru­gi pred­met, a on joj je re­kao „ni­smo re­kli da­nas ne­go za 3. no­vem­bar“ i na li­cu mje­sta joj ot­ku­cao rje­še­nje. Na­kon sve­ga ovo­ga tra­ži­ću iz­u­ze­će su­di­je jer je nje­go­va pri­stra­snost oči­gled­na – re­kla je Ve­se­li­no­vi­će­va.
B.M.


Sve je po za­ko­nu

U po­me­nu­tom pred­me­tu, kao i u svim dru­gim pred­me­ti­ma, ra­dim sa­mo i is­klju­či­vo u skla­du sa za­ko­nom. Da­ljih ko­men­ta­ra ne­mam, krat­ko je re­kao za „Dan“ su­di­ja Kr­sto­ni­je­vić.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Uslovi korišćenja

Svako neovlašćeno korišćenje sadržaja štampanog i on-line izdanja Dana kažnjivo je i vlasnik prava shodno Zakonu o autorskim i srodnim pravima ima pravo na zaštitu od istog, kao i na naknadu štete prouzrokovane takvim radnjama. Zabranjeno je svako objavljivanje, modifikovanje, kopiranje, štampanje, reprodukovanje, distribuiranje ili na drugi način javno prikazivanje podataka, tekstova, fotografija i informacija iz naših izdanja, bez pisane saglasnosti Jumedia Mont doo.

MARKETING
loading...
Dan - novi portal
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za izbore za odbornike u SO Herceg Novi koji će biti održani 9. maja 2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"