Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Pritisli ovi iz vlasti, lične plaćam koliko kažeš * Radmilin Univerzitet najgori u regionu * Obračunaćemo se sa svima koji prikrivaju dokaze * Tuže državu zbog zakona o švajcarcima * Pritisli ovi iz vlasti, lične plaćam koliko kažeš * Šapat ispod lipe * Pisanje i čitanje
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 14-09-2016

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
RADE MILOŠEVIĆ, bivši direktor Zavoda za zapo#:
Vrijeme je da se počne sprovođenje zakona prema onima koji zloupotrebljavaju službeni položaj.

Vic Dana :)

Пи­та же­на му­жа:
- Је­си ли ре­као свом ше­фу да нас дво­је не мо­же­мо жи­вје­ти од те тво­је ма­ле пла­те?
Муж од­го­ва­ра:
Је­сам.
Же­на:
- И, што ти је ре­као?
Муж:
- Да се раз­ве­дем...

Ка­же Ци­га Ци­ги:
- Знаш да је умро Вер­са­ће?!
- Ко­ји бре, ори­ги­нал?!Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Drustvo - datum: 2016-09-13 fleš
Dan - novi portal
Za­bi­lje­že­na 72 trop­ska da­na

Lje­to 2016. go­di­ne je bi­lo ve­o­ma to­plo, sa tem­pe­ra­tu­ra­ma iz­nad pro­sječ­nih vri­jed­no­sti, kon­sta­tu­je se u Pre­li­mi­nar­noj ana­li­zi tem­pe­ra­tu­re va­zdu­ha i ko­li­či­ne pa­da­vi­na za lje­to 2016. go­di­ne ko­ju je ura­di­la me­te­o­ro­log Sla­vi­ca Mi­cev. Na­vo­di se da je na sje­ve­ru Cr­ne Go­re i na pri­mor­ju bi­lo eks­trem­no to­plo vri­je­me i da­le­ko iz­nad kli­mat­ske nor­ma­le. Pro­sječ­na tem­pe­ra­tu­ra u Pod­go­ri­ci, ka­ko pre­no­si por­tal Ana­li­ti­ka, to­kom lje­ta bi­la je za dva ste­pe­na ve­ća od kli­mat­ske nor­ma­le a za­bi­lje­že­na su i 72 trop­ska da­na.
– Pre­ma ras­po­dje­li per­cen­ti­la tem­pe­ra­tu­ra va­zdu­ha se kre­ta­la se u ka­te­go­ri­ji to­plo, vr­lo to­plo i eks­trem­no to­plo. Ko­li­či­na pa­da­vi­na pre­ma ras­po­dje­li per­cen­ti­la kre­će se u ka­te­go­ri­ji su­šno (pod­ruč­je Ko­la­ši­na), nor­mal­no, ki­šno i vr­lo ki­šno – na pod­ruč­ju Ul­ci­nja. Sred­nja tem­pe­ra­tu­ra va­zdu­ha se kre­ta­la od 15,1 ste­pen­na Ža­blja­ku do 26,9 u Pod­go­ri­ci. Od­stu­pa­nja od pro­sječ­ne ljet­nje tem­pe­ra­tu­re su bi­la po­zi­tiv­na i kre­ta­la su se od 1,0 ste­pe­ni u Ul­ci­nju do 3,6 u Ro­ža­ja­ma, u Pod­go­ri­ci je bi­lo to­pli­je za 2,0 ste­pe­ni u od­no­su na kli­mat­sku nor­ma­lu – na­vo­di se u do­ku­men­tu.M.S.


Be­ga­naj pr­vi ma­gi­star

Pr­vi pri­pad­nik rom­ske po­pu­la­ci­je u Cr­noj Go­ri ko­ji je ma­gi­stri­rao So­kolj Be­ga­naj da­nas će u KIC-u „Bu­do To­mo­vić” u Pod­go­ri­ci odr­ža­ti pre­da­va­nje na te­mu „An­ti­di­skri­mi­na­tor­ni pri­stu­pi u pred­škol­skom si­ste­mu Cr­ne Go­re“. U pi­ta­nju je rad ko­ji se od­no­si na rom­sku i egip­ćan­sku dje­cu u pred­škol­skom si­ste­mu u Cr­noj Go­ri. So­kolj je autor još dva na­slo­va, zbir­ke pje­sa­ma i svo­je auto­bi­o­gra­fi­je „Od si­ro­ma­štva do mi­ni­star­stva“, ko­ju je ob­ja­vio pro­šle go­di­ne.M.S.


Raz­go­va­ra­li o in­ve­sti­ci­ja­ma

Bu­du­će član­stvo Cr­ne Go­re u NA­TO va­žan je uslov za da­lji rast stra­nih di­rekt­nih in­ve­sti­ci­ja u na­red­nom pe­ri­o­du, od­ni­je­ni­li su na ju­če­ra­šnjem sa­stan­ku mi­ni­star odr­ži­vog raz­vo­ja i tu­ri­zma Bra­ni­mir Gvo­zde­no­vić i am­ba­sa­dor­ka SAD Mar­ga­ret Ueha­ra. Na sa­stan­ku su, ka­ko je sa­op­šte­no, raz­mi­je­nje­ne in­for­ma­ci­je o na­pret­ku ko­ji Cr­na Go­ra ostva­ru­je u sek­to­ru tu­ri­zma, kao i u obla­sti evro­a­tlant­skih in­te­gra­ci­ja.M.S.


Kon­sta­to­va­li na­pre­dak

Na za­vr­šnoj sjed­ni­ci Uprav­nog od­bo­ra IPA pro­jek­ta „Iz­ra­da na­ci­o­nal­ne stra­te­gi­je aprok­si­ma­ci­je za oblast ži­vot­ne sre­di­ne” pred­sta­vljen je Fi­nal­ni iz­vje­štaj o re­a­li­za­ci­ji pro­jek­ta sa pre­gle­dom re­a­li­zo­va­nih ak­tiv­no­sti, po­stig­nu­tih re­zul­ta­ta i pre­po­ru­ka­ma za ak­tiv­no­sti ko­je sli­je­de na­kon za­vr­šet­ka pro­jek­ta. Uprav­ni od­bor je za­klju­čio da je ostva­ren ozbi­ljan is­ko­rak iz­ra­dom ovog stra­te­škog do­ku­men­ta sa pre­ci­znim Ak­ci­o­nim pla­nom ko­ji će omo­gu­ći­ti da se po­stig­ne pot­pu­na uskla­đe­nost sa prav­nom te­ko­vi­nom Evrop­ske uni­je za oblast ži­vot­ne sre­di­ne i kli­mat­skih pro­mje­na do 2020. go­di­ne. M.S.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Dan - novi portal
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za izbore za odbornike u SO Herceg Novi koji će biti održani 9. maja 2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"