Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Pritisli ovi iz vlasti, lične plaćam koliko kažeš * Radmilin Univerzitet najgori u regionu * Obračunaćemo se sa svima koji prikrivaju dokaze * Tuže državu zbog zakona o švajcarcima * Pritisli ovi iz vlasti, lične plaćam koliko kažeš * Šapat ispod lipe * Pisanje i čitanje
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 14-09-2016

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
RADE MILOŠEVIĆ, bivši direktor Zavoda za zapo#:
Vrijeme je da se počne sprovođenje zakona prema onima koji zloupotrebljavaju službeni položaj.

Vic Dana :)

Пи­та же­на му­жа:
- Је­си ли ре­као свом ше­фу да нас дво­је не мо­же­мо жи­вје­ти од те тво­је ма­ле пла­те?
Муж од­го­ва­ра:
Је­сам.
Же­на:
- И, што ти је ре­као?
Муж:
- Да се раз­ве­дем...

Ка­же Ци­га Ци­ги:
- Знаш да је умро Вер­са­ће?!
- Ко­ји бре, ори­ги­нал?!Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Drustvo FLEŠ
Dan - novi portal
Po­dr­ška Izra­e­la
No­vo­i­me­no­va­na am­ba­sa­dor­ka Izra­e­la u Cr­noj Go­ri Alo­ne Fi­šer Kam če­sti­ta­la je mi­ni­stru od­bra­ne Mi­li­ci Pe­ja­no­vić Đu­ri­šić na re­zul­ta­ti­ma ko­je je Cr­na Go­ra ostva­ri­la na pu­tu ka pu­no­prav­nom član­stvu u NA­TO-u. Ka­ko je sa­op­šte­no iz Mi­ni­star­stva od­bra­ne, Fi­šer Kam je is­ta­kla sprem­nost da se u na­red­nom pe­ri­o­du po­sve­ti da­ljem una­pre­đe­nju sa­rad­nje iz­me­đu Izra­e­la i Cr­ne Go­re u raz­li­či­tim sfe­ra­ma, na­ro­či­to u obla­sti od­bra­ne.
– Pe­ja­no­vić Đu­ri­šić je upo­zna­la am­ba­sa­dor­ku Fi­šer Kam sa pla­no­vi­ma i bu­du­ćim ak­tiv­no­sti­ma Cr­ne Go­re u okvi­ru evro­a­tlant­skih in­te­gra­ci­ja, na­gla­ša­va­ju­ći da su­sret pred­sta­vlja do­dat­ni pod­sti­caj za no­ve za­jed­nič­ke pro­jek­te iz­me­đu dvi­ju dr­ža­va – sa­op­šte­no je iz mi­ni­star­stva.M.S.

Po­moć za RE
Cr­ve­ni krst Cr­ne Go­re da­nas će u kam­pu Ko­nik na Vre­li­ma rib­nič­kim u Pod­go­ri­ci or­ga­ni­zo­va­ti po­dje­lu škol­skog pri­bo­ra i hi­gi­je­ne za uče­ni­ke RE po­pu­la­ci­je ko­ji po­ha­đa­ju na­sta­vu pr­vog i pe­tog raz­re­da grad­skih ško­la.
– Ove go­di­ne, pre­ma po­da­ci­ma ko­ji­ma ras­po­la­že Cr­ve­ni krst, u se­dam grad­skih ško­la, upi­sa­no je 67 pr­va­ka RE po­pu­la­ci­je, dok je 48 dje­ce ko­ji su do pro­šle go­di­ne po­ha­đa­li is­tu­re­no odje­lje­nje OŠ „Bo­ži­dar Vu­ko­vić Pod­go­ri­ča­nin“ ras­po­re­đe­no u pe­ti raz­red grad­skih ško­la. Ta­ko će po­moć u vi­du đač­kih tor­bi, po­treb­nog škol­skog pri­bo­ra, kao i osnov­nih ar­ti­ka­la za odr­ža­va­nje lič­ne hi­gi­je­ne sju­tra do­bi­ti ukup­no 115 pr­va­ka i pe­ta­ka – sa­op­še­no je iz CKCG.M.S.

Pot­pi­su­ju me­mo­ran­dum
Mi­ni­star­stvo za ljud­ska i ma­njin­ska pra­va i Za­vod za sta­ti­sti­ku Cr­ne Go­re za­klju­či­će da­nas me­mo­ran­dum o sa­rad­nji na re­a­li­za­ci­ji pro­jek­ta „In­deks rod­ne rav­no­prav­no­sti u Cr­noj Go­ri i osta­lih za­jed­nič­kih ak­tiv­no­sti u obla­sti an­ti­di­skri­mi­na­ci­je, rod­ne rav­no­prav­no­sti i ma­njin­skih pra­va”.
– Ka­ko bi se ste­kao uvid u ste­pen rod­ne rav­no­prav­no­sti u re­le­vant­nim pri­o­ri­tet­nim do­me­ni­ma na na­ci­o­nal­nom ni­vou, po­treb­no je raz­vi­ti in­stru­ment za pra­će­nje. In­deks rod­ne rav­no­prav­no­sti pred­sta­vlja po­tre­bu ko­ju je pr­vo­bit­no usta­no­vi­la Evrop­ska ko­mi­si­ja, bu­du­ći da ni­je­dan in­stru­ment još uvi­jek ni­je na­pra­vljen spe­ci­jal­no za mje­re­nje rod­ne rav­no­prav­no­sti u okvi­ru po­li­ti­ke Evrop­ske uni­je – sa­op­šte­no je iz Mi­ni­star­stva za ljud­ska i ma­njin­ska pra­va.M.S.

Po­ziv za VCG
Sa­rad­nja Cr­ne Go­re i Ki­ne tra­di­ci­o­nal­no je do­bra, što po­tvr­đu­ju mno­go­broj­ni pro­jek­ti re­a­li­zo­va­ni u raz­li­či­tim obla­sti­ma, oci­je­nje­no je ju­če na sa­stan­ku mi­ni­stra od­bra­ne Mi­li­ce Pe­ja­no­vić Đu­ri­šić i ki­ne­skog am­ba­sa­do­ra Cu­i­ja Dži­ve­i­ja.
Ovom pri­li­kom, am­ba­sa­dor Dži­ve­ji je upo­znao mi­ni­stra sa odr­ža­va­njem Me­đu­na­rod­nog sim­po­zi­ju­ma 2016, ko­ji se or­ga­ni­zu­je na Fa­kul­te­tu za od­bram­be­ne stu­di­je pri Uni­ver­zi­te­tu za dr­žav­nu od­bra­nu NR Ki­ne u Pe­kin­gu i uru­čio po­ziv za uče­šće pri­pad­ni­ka Voj­ske Cr­ne Go­re.M.S.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Uslovi korišćenja

Svako neovlašćeno korišćenje sadržaja štampanog i on-line izdanja Dana kažnjivo je i vlasnik prava shodno Zakonu o autorskim i srodnim pravima ima pravo na zaštitu od istog, kao i na naknadu štete prouzrokovane takvim radnjama. Zabranjeno je svako objavljivanje, modifikovanje, kopiranje, štampanje, reprodukovanje, distribuiranje ili na drugi način javno prikazivanje podataka, tekstova, fotografija i informacija iz naših izdanja, bez pisane saglasnosti Jumedia Mont doo.

MARKETING
loading...
Dan - novi portal
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za izbore za odbornike u SO Herceg Novi koji će biti održani 9. maja 2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"