Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
U zgradi ANB-a bili smo Milo, Duško, Peruničić i ja * Pred izbore otvaraju 200 radnih mjesta * Mesar uhapšen  zbog ubistva * Vukčević nezakonito smijenjen * U zgradi ANB-a bili smo Milo, Duško, Peruničić i ja * Ako hoće priznanje Kosova – hvala, doviđenja * Ljepota je u umjerenosti
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 26-01-2018

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
Neven Gošović, funkcioner Demokratske Crne Gore :
– Motiv postupanja Filipa Vujanovića nije poštovanje zakona, već čista računica njegove partije i njenog šefa da održavanje lokalnih i predsjedničkih izbora u istom danu ne bi bilo u interesu DPS-a.

Vic Dana :)

Policajac zaustavlja auto koji je jurio brzinom većom od 150 km na sat:
– Gospođo, da li znate da ste prekoračili dozvoljenu brzinu?
Gospođa koja ima 85 godina, mirno odgovara:
– Znam sine, ... ali ja moram da stignem na odredište prije nego što zaboravim gdje sam krenula ...

Razgovaraju dvije gluve babe:
- Je li, a koji je danas dan, je l‘ četvrtak?
- Ma jok, bre, danas je četvrtak.
- A što sam ja sve mislila da je danas četvrtak?

Razgovor babe i unuka:
- Još samo da završiš fakultet, pa mogu da umrem.
- Baba, završio sam faks! -Još samo da se oženiš, pa mogu da umrem ...
- Čekaj baba, nismo se tako dogovorili!Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Srbija - datum: 2018-01-25 ALBANSKI PREMIJER EDI RAMA SAOPŠTIO Srbija ne može u EU bez priznanja Kosova
Dan - novi portal
Al­ban­ski pre­mi­jer Edi Ra­ma je u Da­vo­su iz­ra­zio že­lju da Al­ba­ni­ja na pu­tu ka EU su­stig­ne Sr­bi­ju, ka­ko bi za­jed­no ušle u Uni­ju, ali isto­vre­me­no po­ru­ču­je da je to mo­gu­će sa­mo uz pret­po­stav­ku da Sr­bi­ja pri­zna Ko­so­vo.
Na pi­ta­nje Pr­ve te­le­vi­zi­je da li oče­ku­je da će Sr­bi­ja i Al­ba­ni­ja za­jed­no ući u EU, ili pro­cje­nju­je da će Sr­bi­ja pri­je Al­ba­ni­je po­sta­ti čla­ni­ca, Ra­ma je ka­zao da se ra­di o pro­ce­su za­sno­va­nom na za­slu­ga­ma.
– Ka­da go­vo­ri­mo o Sr­bi­ji, ona ima pred­nost jer već pre­go­va­ra sa EU, a mi iš­če­ku­je­mo da ove go­di­ne za­poč­ne­mo pri­stup­ne pre­go­vo­re. Že­lje­li bi­smo da u tim pre­go­vo­ri­ma ostva­ri­mo br­zi na­pre­dak. Za­što ne bi mo­glo da se de­si da bu­de­mo u is­toj po­zi­ci­ji u vre­me­nu pred na­ma, i za­jed­no uđe­mo u EU. Uz pret­po­stav­ku da Sr­bi­ja pri­zna Ko­so­vo – ob­ja­snio je al­ban­ski pre­mi­jer.
Ka­da je ri­ječ o Spe­ci­jal­nom su­du za rat­ne zlo­či­ne na Ko­so­vu, Ra­ma is­ti­če da se ra­di o ire­ver­zi­bil­nom pro­ce­su i da ide­ja i sud kao ta­kav ni­su ni u ka­kvoj opa­sno­sti.
– Sma­tram da je va­žno da po­sto­ji svi­jest o to­me šta je naj­bo­lje i šta mo­že bi­ti po­bolj­ša­no i, ako po­sto­ji de­ba­ta o to­me, to je do­bro – na­gla­sio je on.
U ve­zi te­ma ko­je su u fo­ku­su na Svjet­skom eko­nom­skom fo­ru­mu u Da­vo­su, me­đu ko­ji­ma Bal­kan ni­je na dnev­nom re­du, Ra­ma ocje­nju­je da je „fo­kus na ono­me gdje ima vi­še pro­ble­ma”.
Na­gla­sio je da Evro­pa tre­nut­no ni­je u naj­bo­ljem sta­nju, ali da je do­bra vi­jest da se pro­bu­di­la svi­jest za po­tre­bom za po­bolj­ša­nje.
Na pi­ta­nje šta mi­sli o obra­ća­nju nje­mač­ke kan­ce­lar­ke An­ge­le Mer­kel, Ra­ma je ka­zao da je ona uvi­jek ohra­bru­ju­ća i da je ona ta ko­ja dr­ži ne sa­mo Evro­pu, već i evrop­ske vri­jed­no­sti i prin­ci­pe, ali i evrop­ski san u ži­vo­tu, i ko­ja je bi­la sna­žna i u bit­nim tre­nu­ci­ma ka­da je, na pri­mjer, Nje­mač­ka bi­la su­o­če­na sa dra­ma­tič­nom mi­grant­skom kri­zom.
Pri­znao je da je, pri­je go­di­nu i po da­na u Be­o­gra­du, po­gri­je­šio sa svo­jom prog­no­zom da će Hi­la­ri Klin­ton po­sta­ti pred­sjed­ni­ca SAD, i ka­zao da od Do­nal­da Tram­pa u Da­vo­su oče­ku­je da ču­je nje­go­vo vi­đe­nje od­no­sa Evro­pe i Ame­ri­ke.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Dan - novi portal
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za izbore za odbornike u SO Herceg Novi koji će biti održani 9. maja 2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"