Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
U zgradi ANB-a bili smo Milo, Duško, Peruničić i ja * Pred izbore otvaraju 200 radnih mjesta * Mesar uhapšen  zbog ubistva * Vukčević nezakonito smijenjen * U zgradi ANB-a bili smo Milo, Duško, Peruničić i ja * Ako hoće priznanje Kosova – hvala, doviđenja * Ljepota je u umjerenosti
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 26-01-2018

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
Neven Gošović, funkcioner Demokratske Crne Gore :
– Motiv postupanja Filipa Vujanovića nije poštovanje zakona, već čista računica njegove partije i njenog šefa da održavanje lokalnih i predsjedničkih izbora u istom danu ne bi bilo u interesu DPS-a.

Vic Dana :)

Policajac zaustavlja auto koji je jurio brzinom većom od 150 km na sat:
– Gospođo, da li znate da ste prekoračili dozvoljenu brzinu?
Gospođa koja ima 85 godina, mirno odgovara:
– Znam sine, ... ali ja moram da stignem na odredište prije nego što zaboravim gdje sam krenula ...

Razgovaraju dvije gluve babe:
- Je li, a koji je danas dan, je l‘ četvrtak?
- Ma jok, bre, danas je četvrtak.
- A što sam ja sve mislila da je danas četvrtak?

Razgovor babe i unuka:
- Još samo da završiš fakultet, pa mogu da umrem.
- Baba, završio sam faks! -Još samo da se oženiš, pa mogu da umrem ...
- Čekaj baba, nismo se tako dogovorili!Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Srbija - datum: 2018-01-23 VLADI KOSOVA PROSLIJEĐENA INICIJATIVA ZA UKIDANJE SPECIJALNOG SUDA ZA ZLOČINE OVK Vruć krompir prebacili Haradinaju
Dan - novi portal
Pred­sjed­ni­štvo ko­sov­skog par­la­men­ta pro­sli­je­di­lo je vla­di ini­ci­ja­ti­vu za uki­da­nje Spe­ci­jal­nog su­da, ob­ja­vi­li su pri­štin­ski me­di­ji. Pred­stav­ni­ci De­mo­krat­skog sa­ve­za Ko­so­va na­pu­sti­li su sa­sta­nak. Sud­bi­na ini­ci­ja­ti­ve sa­da je u ru­ka­ma vla­de Ra­mu­ša Ha­ra­di­na­ja.
Su­štin­ski, pred­sjed­ni­štvo par­la­men­ta je na ovaj na­čin pre­ba­ci­lo tu pro­ble­ma­tič­nu ini­ci­ja­ti­vu u ru­ke vla­de, ko­ja tre­ba da od­lu­či da li će se ras­pra­va o uki­da­nju Spe­ci­jal­nog su­da na­ći pred po­sla­ni­ci­ma. Šef po­sla­nič­ke gru­pe po­kre­ta Sa­mo­o­pre­dje­lje­nje Gla­uk Ko­njuf­ca iz­ja­vio je na­kon sjed­ni­ce pred­sed­ni­štva da je sa­da na vla­di da od­lu­či šta mi­sli o Spe­ci­jal­nom su­du, ta­ko da to za­sad ne­ma ni­ka­kve ve­ze sa ko­sov­skom skup­šti­nom.
-Ovog pu­ta po­sto­jao je kvo­rum od če­ti­ri čla­na i od­lu­če­no je da ini­ci­ja­ti­va po­sla­ni­ka za opo­ziv ode u ko­sov­sku vla­du. Da­kle, po­sto­ji na­pre­dak u ovoj ini­ci­ja­ti­vi- re­kao je Ko­njuf­ca.
Ini­ci­ja­ti­vu su po­kre­nu­la 43 po­sla­ni­ka uz po­dr­šku ne­ko­li­ci­ne vi­so­kih ko­sov­skih zva­nič­ni­ka, uklju­ču­ju­ći pred­sjed­ni­ka Ha­ši­ma Ta­či­ja i pre­mi­je­ra Ra­mu­ša Ha­ra­di­na­ja, dok se pred­sjed­nik par­la­men­ta Ka­dri Ve­se­lji ne­dav­no dis­tan­ci­rao od po­ku­ša­ja uki­da­nja su­da, ma­hom zbog že­sto­kog pri­ti­ska Ame­ri­ka­na­ca.
Ini­ci­ja­to­ri po­ku­ša­ja da se uki­ne Spe­ci­jal­ni sud su iz če­tvr­tog po­ku­ša­ja uspje­li da ,,pro­gu­ra­ju” ovaj akt kroz pred­sjed­ni­štvo par­la­men­ta, po­što to ti­je­lo na pret­hod­na tri sa­stan­ka ni­je uspje­lo da sku­pi kvo­rum.
Ne­ja­sno je, me­đu­tim, ko­je će po­te­ze po­vu­ći vla­da Ra­mu­ša Ha­ra­di­na­ja, po­što su ga ame­rič­ki zva­nič­ni­ci po­sled­njih da­na u vi­še na­vra­ta upo­zo­ra­va­li da ,,ne­će pro­ći ne­ka­žnje­no ako Spe­ci­jal­ni sud bu­de uki­nut”.
-Že­lim da bu­dem ja­san. Po­sla­ni­ci ko­ji po­dr­ža­va­ju ovu ini­ci­ja­ti­vu i po­li­ti­ča­ri ko­ji je pred­vo­de, upr­kos to­me što to po­ri­ču, bi­će iz­lo­že­ni kon­kret­nim i te­škim po­sle­di­ca­ma uko­li­ko ini­ci­ja­ti­va us­pi­je. Oni to zna­ju, mi smo im to re­kli- na­veo je ame­rič­ki am­ba­sa­dor Greg De­la­vi u po­ru­ci ko­ja je ob­ja­vlje­na na saj­tu ame­rič­ke am­ba­sa­de u Pri­šti­ni.
Ame­rič­ka am­ba­sa­da u Pri­šti­ni raz­ma­tra mje­re ko­je će pred­u­ze­ti pro­tiv ko­sov­skih li­de­ra ako na­sta­ve sa ini­ci­ja­ti­vom o uki­da­nju Za­ko­na o Spe­ci­jal­nom su­du, po­tvr­dio je za pri­štin­ski ,,Ze­ri” kon­zul am­ba­sa­de SAD Bra­jan Kor­tvil.
Kor­tvil se na­da da će ko­sov­ski li­de­ri po­slu­ša­ti am­ba­sa­do­ra Gre­ga De­la­vi­ja i od­u­sta­ti od ini­ci­ja­ti­ve.
U su­prot­nom, po­ru­čio je Kor­tvil, uki­da­nje vi­za je jed­na od mje­ra ko­ja bi mo­gla da se pri­mi­je­ni.(RTS)


Mi­nut ću­ta­nja za Iva­no­vi­ća i Mu­sli­jua

Ko­sov­ska vla­da za­po­če­la je ju­če­ra­šnju sjed­ni­cu oda­va­njem po­ča­sti mi­nu­tom ću­ta­nja srp­skom po­li­ti­ča­ru Oli­ve­ru Iva­no­vi­ću i pre­mi­nu­lom pred­sjed­ni­ku Skup­šti­ne op­šti­ne Bu­ja­no­vac Jo­nu­zu Musliju. To je na­i­šlo na kri­ti­ke po­sla­ni­ka opo­zi­ci­o­nog po­kre­ta Sa­mo­o­pre­dje­lje­nje, a Ar­be­ri Na­gav­ci je re­kao da je ,,pa­ra­doks da na is­toj sjed­ni­ci vla­da oda­je po­čast Iva­no­vi­ću, oso­bi ko­ja je bi­la op­tu­že­na za rat­ni zlo­čin, i Mu­sli­juu, ko­ji je bio bo­rac za slo­bo­du”.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Dan - novi portal
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za izbore za odbornike u SO Herceg Novi koji će biti održani 9. maja 2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"