Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
U zgradi ANB-a bili smo Milo, Duško, Peruničić i ja * Pred izbore otvaraju 200 radnih mjesta * Mesar uhapšen  zbog ubistva * Vukčević nezakonito smijenjen * U zgradi ANB-a bili smo Milo, Duško, Peruničić i ja * Ako hoće priznanje Kosova – hvala, doviđenja * Ljepota je u umjerenosti
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 26-01-2018

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
Neven Gošović, funkcioner Demokratske Crne Gore :
– Motiv postupanja Filipa Vujanovića nije poštovanje zakona, već čista računica njegove partije i njenog šefa da održavanje lokalnih i predsjedničkih izbora u istom danu ne bi bilo u interesu DPS-a.

Vic Dana :)

Policajac zaustavlja auto koji je jurio brzinom većom od 150 km na sat:
– Gospođo, da li znate da ste prekoračili dozvoljenu brzinu?
Gospođa koja ima 85 godina, mirno odgovara:
– Znam sine, ... ali ja moram da stignem na odredište prije nego što zaboravim gdje sam krenula ...

Razgovaraju dvije gluve babe:
- Je li, a koji je danas dan, je l‘ četvrtak?
- Ma jok, bre, danas je četvrtak.
- A što sam ja sve mislila da je danas četvrtak?

Razgovor babe i unuka:
- Još samo da završiš fakultet, pa mogu da umrem.
- Baba, završio sam faks! -Još samo da se oženiš, pa mogu da umrem ...
- Čekaj baba, nismo se tako dogovorili!







Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Srbija - datum: 2018-01-25 MARKO ĐURIĆ O ISTRAZI O UBISTVU OLIVERA IVANOVIĆA Srbiji nije dostavljena nijedna nova informacija
Dan - novi portal
Di­rek­tor kan­ce­la­ri­je za Ko­so­vo i Me­to­hi­ju Mar­ko Đu­rić re­kao je za Ra­dio Be­o­grad 1 da ni se­dam da­na po­sli­je ubi­stva Oli­ve­ra Iva­no­vi­ća pra­vo­sud­ni or­ga­ni u Sr­bi­ji ni­su od Pri­šti­ne do­bi­li ni­ka­kve in­for­ma­ci­je o ovom zlo­či­nu.
Mar­ko Đu­rić je is­ta­kao da su kon­kret­ni re­zul­ta­ti is­tra­ge je­di­ni na­čin da ide­mo na­pri­jed u od­no­si­ma Be­o­gra­da i Pri­šti­ne.
Di­rek­tor Kan­ce­la­ri­je za KiM je is­ta­kao da je po­sje­ta pred­sjed­ni­ka Sr­bi­je Ko­so­vu i Me­to­hi­ji ohra­bri­la sta­nov­ni­ke po­kra­ji­ne uz po­ru­ku da je pra­vi tre­nu­tak da se ci­je­la Sr­bi­ja po­kre­ne i so­li­dar­no­šću po­mog­ne op­sta­nak na­ših lju­di na Ko­so­vu.
– Sr­bi­ji ni­je do­sta­vlje­na ni­jed­na no­va in­for­ma­ci­ja o ubi­stvu Oli­ve­ra Iva­no­vi­ća i mi i da­lje zah­ti­je­va­mo da se srp­ski or­ga­ni uklju­če u is­tra­gu, re­kao je Mar­ko Đu­rić go­stu­ju­ći u emi­si­ji „U sre­di­štu pa­žnje”.
Do­da­je da je na tom slu­ča­ju an­ga­žo­va­no vi­še lju­di u cen­tral­noj Sr­bi­ji, ne­go na Ko­so­vu.
Pod­sje­ća da je aten­tat iz­vr­šen sat vre­me­na pri­je ne­go što je, po­sli­je go­di­nu da­na op­struk­ci­je sa al­ban­ske stra­ne, tre­ba­lo da bu­de na­sta­vljen Bri­sel­ski di­ja­log.
Udo­vi­ca pred­sjed­ni­ka Gra­đan­ske ini­ci­ja­ti­ve „Slo­bo­da, de­mo­kra­ti­ja, prav­da” Oli­ve­ra Iva­no­vi­ća, Mi­le­na Po­po­vić Iva­no­vić ne­gi­ra spe­ku­la­ci­je da je pre­sjed­nik Sr­bi­je Alek­san­dar Vu­čić ne­ko­li­ko da­na pri­je ubi­stva od­bio da pri­mi nje­nog su­pru­ga u zgra­di Pred­sjed­ni­štva Sr­bi­je u Be­o­gra­du.
– Ta in­for­ma­ci­ja ni­je tač­na. Oni su se ra­ni­je do­go­va­ra­li da se vi­de, ali do tog sa­stan­ka ni­je do­šlo – krat­ko je ob­ja­sni­la za „Da­nas” Mi­le­na Po­po­vić Iva­no­vić.
Po­sli­je iz­ja­ve pred­sjed­ni­ka Sr­bi­je da je „po­mo­gao Iva­no­vi­ću vi­še ne­go dru­gi po­li­ti­ča­ri”, u vi­so­kim po­li­tič­kim kru­go­vi­ma po­ja­vi­le su se spe­ku­la­ci­je o na­vod­nom Vu­či­će­vom od­bi­ja­nju, uoči aten­ta­ta, da u Pred­sjed­ni­štvu Sr­bi­je pri­mi li­de­ra SDP-a.
Vu­čić je i ju­če, go­stu­ju­ći na jed­noj od be­o­grad­skih te­le­vi­zi­ja, re­kao da je „Iva­no­vi­ća i nje­go­vu su­pru­gu vi­đao vi­še pu­ta u Vla­di i Pred­sjed­ni­štvu”.
Pre­ma ne­zva­nič­nim sa­zna­nji­ma, Oli­ver Iva­no­vić je pri­li­kom jed­nog od su­sre­ta sa Vu­či­ćem dao ime­na lju­di ko­ji su ugro­ža­va­li nje­go­vu bez­bjed­nost, što pred­sjed­nik Sr­bi­je do sa­da ni­je po­mi­njao u jav­no­sti.
Ka­da je ri­ječ o ži­vo­tu Sr­ba na Ko­so­vu, di­rek­tor vla­di­ne kan­ce­la­ri­je is­ti­če da je po­sje­ta pred­sjed­ni­ka po­sla­la ja­snu po­ru­ku Sr­bi­ma da ni­su sa­mi.
Kan­ce­la­ri­ja je, ka­že, i do sa­da mno­go ra­di­la na rje­ša­va­nju stam­be­nih pi­ta­nja, ob­no­vi ma­na­sti­ra i cr­ka­va, a sa­da po­ku­ša­va da oja­ča pri­vre­du.
Đu­rić ob­ja­šnja­va da to za pri­vred­ni­ke mo­že bi­ti eko­nom­ski is­pla­ti­vo jer tr­ži­šte Ko­so­va ni­je ma­lo i ka­že da već po­sto­ji in­te­re­so­va­nje Udru­že­nja po­slo­da­va­ca i Pri­vred­ne ko­mo­re Sr­bi­je.
Go­vo­re­ći o za­jed­nič­kom ži­vo­tu sa Al­ban­ci­ma Đu­rić ka­že da ne­ma traj­nih ne­pri­ja­telj­sta­va, da tre­ba ra­di­ti na no­vim mo­de­li­ma op­stan­ka i da uz ja­ča­nje in­sti­tu­ci­ja ni­šta ni­je neo­stva­ri­vo.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Dan - novi portal
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za izbore za odbornike u SO Herceg Novi koji će biti održani 9. maja 2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

 



 

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"