Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
U zgradi ANB-a bili smo Milo, Duško, Peruničić i ja * Pred izbore otvaraju 200 radnih mjesta * Mesar uhapšen  zbog ubistva * Vukčević nezakonito smijenjen * U zgradi ANB-a bili smo Milo, Duško, Peruničić i ja * Ako hoće priznanje Kosova – hvala, doviđenja * Ljepota je u umjerenosti
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 26-01-2018

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
Neven Gošović, funkcioner Demokratske Crne Gore :
– Motiv postupanja Filipa Vujanovića nije poštovanje zakona, već čista računica njegove partije i njenog šefa da održavanje lokalnih i predsjedničkih izbora u istom danu ne bi bilo u interesu DPS-a.

Vic Dana :)

Policajac zaustavlja auto koji je jurio brzinom većom od 150 km na sat:
– Gospođo, da li znate da ste prekoračili dozvoljenu brzinu?
Gospođa koja ima 85 godina, mirno odgovara:
– Znam sine, ... ali ja moram da stignem na odredište prije nego što zaboravim gdje sam krenula ...

Razgovaraju dvije gluve babe:
- Je li, a koji je danas dan, je l‘ četvrtak?
- Ma jok, bre, danas je četvrtak.
- A što sam ja sve mislila da je danas četvrtak?

Razgovor babe i unuka:
- Još samo da završiš fakultet, pa mogu da umrem.
- Baba, završio sam faks! -Još samo da se oženiš, pa mogu da umrem ...
- Čekaj baba, nismo se tako dogovorili!Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Srbija - datum: 2018-01-24 PREDSJEDNIK SRBIJE ALEKSANDAR VUČIĆ PODSJETIO Tražili su da privedemo Dodika Bio je zvaničan zahtjev za privođenje predsjednika Republike Srpske prije godinu dana. Zamislite da Srbija privodi predsjednika Republike Srpske? Jeste li vi normalni? Šta hoćete, da pravimo granicu onakvu kakva je nekada ranije pravljena? Tako nešto se nikada neće dogoditi – poručio je Vučić
Dan - novi portal
Pred­sjed­nik Sr­bi­je Alek­san­dar Vu­čić na­ja­vio je da će se sa pred­sjed­ni­kom Re­pu­bli­ke Srp­ske Mi­lo­ra­dom Do­di­kom do­go­vo­ri­ti da u apri­lu, za ka­da je na­ja­vlje­na nje­go­va po­sje­ta Mo­sta­ru, za­jed­no po­sje­te srp­ski dio Her­ce­go­vi­ne i da vi­di ka­ko Sr­bi­ja mo­že da po­mog­ne tom kra­ju.
– Do­go­vo­ri­ću se sa pred­sjed­ni­kom Do­di­kom da za­jed­no po­sje­ti­mo srp­ski dio Her­ce­go­vi­ne, šta on od­re­di – Tre­bi­nje, Gac­ko, Bi­le­ću, Ne­ve­si­nje. Mi­slim da Sr­bi­ja gra­di vr­tić u Tre­bi­nju. To je ono što mi mo­že­mo da po­mog­ne­mo. Ne mo­že­mo da po­mog­ne­mo u oruž­ju, ali mo­že­mo ško­la­ma, vr­ti­ći­ma, uni­ver­zi­te­ti­ma – re­kao je Vu­čić za TV He­pi.
On je is­ta­kao da Sr­bi­ja ni­ka­da ne­će ići pro­tiv Re­pu­bli­ke Srp­ske, ni­ti Srp­ska pro­tiv Sr­bi­je, do­da­ju­ći da je Srp­ska te­ko­vi­na ko­jom svi tre­ba da se po­no­se.
Vu­čić je re­kao i da je nje­go­vo mi­šlje­nje da je ne­ko sna­žan ko­li­ko zna, te da sto­ga Sr­bi­ja po­dr­ža­va rad An­dri­će­vog in­sti­tu­ta u Vi­še­gra­du i ne­ma ni­ka­kav pro­blem s tim.
– Po­ma­ga­će­mo Re­pu­bli­ku Srp­sku u skla­du sa Dej­ton­skim mi­rov­nim spo­ra­zu­mom, u skla­du sa na­šim oba­ve­za­ma, u skla­du s tim ko­li­ko mo­že­mo, a, kao što vi­di­te, mo­že­mo. Lju­di u Re­pu­bli­ci Srp­skoj su za­hval­ni za to – is­ta­kao je Vu­čić.
Na kon­sta­ta­ci­ju da po­sto­je stal­ni po­ku­ša­ji de­sta­bi­li­za­ci­je Srp­ske, Vu­čić je re­kao da ne sum­nja da će ta­kvih po­ku­ša­ja bi­ti, ali je uvje­ren da to ni­ko­me ne­će us­pje­ti.
– Na­dam se da će svi u Re­pu­bli­ci Srp­skoj da se uje­di­ne, da to ra­zu­mi­ju. Da se po­li­tič­ki pro­tiv­ni­ci uje­di­ne i da ra­zu­mi­ju da je Re­pu­bli­ka Srp­ska naj­va­žni­ja – na­veo je Vu­čić.
On je pod­sje­tio da je pro­šle go­di­ne od Be­o­gra­da tra­že­no da pri­ve­de pred­sjed­ni­ka Srp­ske Mi­lo­ra­da Do­di­ka zbog „ne znam ne­ke vi­le“.
– Bio je zva­ni­čan za­htjev za pri­vo­đe­nje pred­sjed­ni­ka Re­pu­bli­ke Srp­ske pri­je go­di­nu da­na. Za­mi­sli­te da Sr­bi­ja pri­vo­di pred­sjed­ni­ka Re­pu­bli­ke Srp­ske!? Je­ste li vi nor­mal­ni? Šta ho­će­te, da pra­vi­mo gra­ni­cu ona­kvu ka­kva je ne­ka­da ra­ni­je pra­vlje­na? Da ne pu­šta­mo naš na­rod da uđe u Sr­bi­ju, da ne da­mo na­šem na­ro­du ko­ji ho­će da ide u Srp­sku i u BiH da pre­đe gra­ni­cu? Ta­ko ne­što se ni­ka­da ne­će do­go­di­ti – po­ru­čio je Vu­čić.
Ka­da je ri­ječ o kri­ti­ka­ma na­ja­vlje­nog usva­ja­nja de­kla­ra­ci­je o in­te­re­si­ma srp­skog na­ro­da, Vu­čić je na­gla­sio da ni­ko od onih ko­ji su ta­ko re­a­go­va­li ni­je imao poj­ma ni šta će u de­kla­ra­ci­ji da pi­še, da ni­ko ni­je na­pi­sao ni slo­vo, a „svi u re­gi­o­nu i u Sr­bi­ji su već pi­sa­li ka­kva je to ka­ta­stro­fa“.
– Pi­sa­li su da je to po­ziv na „ve­li­ku Sr­bi­ju“, a poj­ma ne­ma­ju. „Stra­šan zlo­čin“ je i to što Sr­bi že­le da ka­žu da bi vo­lje­li da pi­šu ći­ri­lič­nim pi­smom i da bi vo­lje­li da ko­ri­ste svoj je­zik – ka­zao je Vu­čić.
Na na­ja­vu vo­di­te­lja emi­si­je Ći­ri­li­ca da je pred­sjed­nik Srp­ske Mi­lo­rad Do­dik nje­gov na­red­ni gost, Vu­čić je re­kao da Do­dik mo­žda svra­ti i kod nje­ga i da je pred­sjed­nik Srp­ske, kao i sav srp­ski na­rod, do­bro­do­šao u svoj Be­o­grad i svo­ju Sr­bi­ju.
SR­NA

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Dan - novi portal
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za izbore za odbornike u SO Herceg Novi koji će biti održani 9. maja 2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"