Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
U zgradi ANB-a bili smo Milo, Duško, Peruničić i ja * Pred izbore otvaraju 200 radnih mjesta * Mesar uhapšen  zbog ubistva * Vukčević nezakonito smijenjen * U zgradi ANB-a bili smo Milo, Duško, Peruničić i ja * Ako hoće priznanje Kosova – hvala, doviđenja * Ljepota je u umjerenosti
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 26-01-2018

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
Neven Gošović, funkcioner Demokratske Crne Gore :
– Motiv postupanja Filipa Vujanovića nije poštovanje zakona, već čista računica njegove partije i njenog šefa da održavanje lokalnih i predsjedničkih izbora u istom danu ne bi bilo u interesu DPS-a.

Vic Dana :)

Policajac zaustavlja auto koji je jurio brzinom većom od 150 km na sat:
– Gospođo, da li znate da ste prekoračili dozvoljenu brzinu?
Gospođa koja ima 85 godina, mirno odgovara:
– Znam sine, ... ali ja moram da stignem na odredište prije nego što zaboravim gdje sam krenula ...

Razgovaraju dvije gluve babe:
- Je li, a koji je danas dan, je l‘ četvrtak?
- Ma jok, bre, danas je četvrtak.
- A što sam ja sve mislila da je danas četvrtak?

Razgovor babe i unuka:
- Još samo da završiš fakultet, pa mogu da umrem.
- Baba, završio sam faks! -Još samo da se oženiš, pa mogu da umrem ...
- Čekaj baba, nismo se tako dogovorili!Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Srbija PREDSJEDNIK SRBIJE RAZGOVARAO S HAŠIMOM TAČIJEM
Ako hoće priznanje Kosova – hvala, doviđenja
Dan - novi portal
Predsjednik Sr­bi­je Alek­san­dar Vu­čić raz­go­va­rao je u Da­vo­su sa predsjednikom pri­vre­me­nih in­sti­tu­ci­ja u Pri­šti­ni Ha­ši­mom Ta­či­jem.
– Ako ne­ko mi­sli da je ide­ja pro­ce­sa nor­ma­li­za­ci­je od­no­sa Be­o­gra­da i Pri­šti­ne sa­mo da Sr­bi­ja mo­ra da pri­zna Ko­so­vo i to je to, „on­da – hva­la, do­vi­đe­nja”, re­kao je predsjednik Sr­bi­je.
Vu­čić je re­kao da je sa Ta­či­jem raz­go­va­rao o na­stav­ku di­ja­lo­ga i rje­ša­va­nju pro­ble­ma.
Od­go­va­ra­ju­ći na pi­ta­nje da li po­sto­ji mo­guć­nost da se or­ga­ni­zu­je me­đu­na­rod­na kon­fe­ren­ci­ja na ko­joj bi se pi­ta­nje KiM ri­je­ši­lo, umje­sto „mr­cva­re­nja” u Bri­se­lu, ko­je tra­je već go­di­na­ma, pred­sjed­nik Vu­čić je ka­zao da na­čel­no ne od­ba­cu­je ni tu mo­guć­nost, ma­da se, ka­ko ka­že, pla­ši da bi even­tu­al­na kon­fe­ren­ci­ja „pro­šla bez do­go­vo­ra”. Vu­čić je, na­i­me, ob­ja­snio da o ka­kvom god for­ma­tu da je ri­ječ – „ne­ko mo­ra da po­ka­že do­bru vo­lju, da ra­zu­mi­je da je kom­pro­mis ne sa­mo da oče­ku­je­te u ko­joj će­te for­mi do­bi­ti sve”, kao što to, pri­mi­je­tio je, Ta­či oče­ku­je, već mo­ra­ju da po­sto­je ustup­ci sa obje stra­ne.
– Ako ste u sta­nju da to ura­di­te, sprem­ni smo da raz­go­va­ra­mo. Ako vi ka­že­te Sr­bi­ja mo­ra da pri­zna Ko­so­vo i to je to, on­da, hva­la, do­vi­đe­nja – po­ru­čio je Vu­čić.
Na pi­ta­nje da li je Pri­šti­na sprem­na na kom­pro­mi­se, od­go­vo­rio je da ni­je u sta­nju da go­vo­ri u nji­ho­vo ime.
– Bi­će oni po hod­ni­ci­ma, vi­dim da ima­ju do­volj­no slo­bod­nog vre­me­na, pa ih pi­taj­te – ka­zao je Vu­čić no­vi­na­ri­ma.
Ka­ko je na­veo, ne ra­zu­mi­je za­što su pri­hva­ti­li sa­mo raz­mje­nu in­for­ma­ci­ja ka­da je ri­ječ o is­tra­zi ubi­stva Oli­ve­ra Iva­no­vi­ća, ali se na­da da će Al­ban­ci pro­na­ći nje­go­ve ubi­ce.
– Ima­li smo sa­stan­ke sa Al­ban­ci­ma, ko­ji su ov­dje pred­sta­vlje­ni u skla­du sa onim ka­ko je do­go­vo­re­no – da­kle Ko­so­vo zvje­zdi­ca Re­zo­lu­ci­ja 12 44 – re­kao je srp­ski pred­sjed­nik.
Na­veo je da je va­žno da „na­sta­vi­mo da raz­go­va­ra­mo i da raz­mi­šlja­mo o bu­duć­no­sti i srp­skog i al­ban­skog na­ro­da”. Na kon­sta­ta­ci­ju da će uče­stvo­va­ti na vi­še sku­po­va na ko­ji­ma se „za­pra­vo go­vo­ri i o Sr­bi­ji i Ko­so­vu” i na pi­ta­nje da li to tre­ba da ra­du­je ili za­bri­ne lju­de u ze­mlji, pred­sjed­nik Sr­bi­je je re­kao da se u Da­vo­su ne go­vo­ri o Sr­bi­ji i Ko­so­vu, već o Be­o­gra­du i Pri­šti­ni, a da Ta­či go­vo­ri o Sr­bi­ji i Ko­so­vu, dok ne­ki ne go­vo­re uop­šte o Sr­bi­ji i Ko­so­vu...
– Da, go­vo­ri se o na­šim od­no­si­ma i ni­je la­ka go­di­na pred na­ma, u sva­kom slu­ča­ju. Po­što ne mo­gu da ko­men­ta­ri­šem glu­po­sti ko­je po­je­di­ni lju­di na srp­skoj po­li­tič­koj sce­ni iz­go­va­ra­ju – mi mo­ra­mo da od­lu­či­mo šta je to što mo­že­mo, šta je to što že­li­mo, ho­će­mo u bu­duć­no­sti, i da ima­mo re­a­lan i ozbi­ljan pri­stup da iz­gu­bi­mo naj­ma­nje što mo­ra­mo, a da do­bi­je­mo naj­vi­še što mo­že­mo – re­kao je Vu­čić.
On je na­veo da je bez­broj pu­ta re­kao da si­tu­a­ci­ja u ko­joj se „mi i Pri­šti­na do­go­va­ra­mo mo­ra da bu­de ta­kva da i jed­ni i dru­gi mo­ra da bu­de­mo po­ma­lo lju­ti i ne­za­do­volj­ni”.
– Ako ne­ko mi­sli da ne­ko mo­že da do­bi­je sve, a da dru­gi ne do­bi­je ni­šta – mi­slim da je to po­gre­šan put i da ne­će do­ve­sti ni­ka­da ni do ka­kvog rje­še­nja – do­dao je Vu­čić.
M.Nj. – RTS


Isto­rij­ski spo­ra­zum „dvi­je ze­mlje”

Ha­šim Ta­či je na­veo da je neo­p­hod­no da se po­stig­ne „isto­rij­ski spo­ra­zum dvi­je dr­ža­ve”.
– To je je­di­ni na­čin za oču­va­nje mi­ra i otva­ra­nje evrop­ske per­spek­ti­ve za cio za­pad­ni Bal­kan – na­pi­sao je Ta­či iz Da­vo­sa na svom Fej­sbuk pro­fi­lu.


Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Uslovi korišćenja

Svako neovlašćeno korišćenje sadržaja štampanog i on-line izdanja Dana kažnjivo je i vlasnik prava shodno Zakonu o autorskim i srodnim pravima ima pravo na zaštitu od istog, kao i na naknadu štete prouzrokovane takvim radnjama. Zabranjeno je svako objavljivanje, modifikovanje, kopiranje, štampanje, reprodukovanje, distribuiranje ili na drugi način javno prikazivanje podataka, tekstova, fotografija i informacija iz naših izdanja, bez pisane saglasnosti Jumedia Mont doo.

MARKETING
loading...
Dan - novi portal
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za izbore za odbornike u SO Herceg Novi koji će biti održani 9. maja 2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"