Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
U zgradi ANB-a bili smo Milo, Duško, Peruničić i ja * Pred izbore otvaraju 200 radnih mjesta * Mesar uhapšen  zbog ubistva * Vukčević nezakonito smijenjen * U zgradi ANB-a bili smo Milo, Duško, Peruničić i ja * Ako hoće priznanje Kosova – hvala, doviđenja * Ljepota je u umjerenosti
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 26-01-2018

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
Neven Gošović, funkcioner Demokratske Crne Gore :
– Motiv postupanja Filipa Vujanovića nije poštovanje zakona, već čista računica njegove partije i njenog šefa da održavanje lokalnih i predsjedničkih izbora u istom danu ne bi bilo u interesu DPS-a.

Vic Dana :)

Policajac zaustavlja auto koji je jurio brzinom većom od 150 km na sat:
– Gospođo, da li znate da ste prekoračili dozvoljenu brzinu?
Gospođa koja ima 85 godina, mirno odgovara:
– Znam sine, ... ali ja moram da stignem na odredište prije nego što zaboravim gdje sam krenula ...

Razgovaraju dvije gluve babe:
- Je li, a koji je danas dan, je l‘ četvrtak?
- Ma jok, bre, danas je četvrtak.
- A što sam ja sve mislila da je danas četvrtak?

Razgovor babe i unuka:
- Još samo da završiš fakultet, pa mogu da umrem.
- Baba, završio sam faks! -Još samo da se oženiš, pa mogu da umrem ...
- Čekaj baba, nismo se tako dogovorili!Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Hronika RASVIJETLJENA LIKVIDACIJA DANIJELA MANDIĆA IZ BERANA, SLOBODE LIŠEN NIKOLA BOJIČIĆ
Privođenje Bojičića Mesar uhapšen  zbog ubistva
Dan - novi portal
Be­ra­nac Ni­ko­la Bo­ji­čić (31) uhap­šen je ju­če zbog sum­nje da je ubio su­gra­đa­ni­na Da­ni­je­la Man­di­ća. Man­dić je li­kvi­di­ran u kla­sič­noj sa­če­ku­ši 21. de­cem­bra pro­šle go­di­ne u cen­tru Be­ra­na.
Bo­ji­či­ću su li­si­ce na ru­ke sta­vi­li  slu­žbe­ni­ci CB Be­ra­ne, na rad­nom mje­stu u me­sa­ri u Be­ra­na­ma. On je  na­kon hap­še­nja spro­ve­den na sa­slu­ša­nje u Vi­še dr­žav­no tu­ži­la­štvo u Bi­je­lom Po­lju, na­kon če­ga mu je za­mje­ni­ca tu­ži­o­ca Vi­šnja Me­do­je­vić od­re­di­la za­dr­ža­va­nje do 72 sa­ta, zbog osno­va­ne sum­nje da je iz­vr­šio kri­vič­no dje­lo te­ško ubi­stvo, u sti­ca­ju sa kri­vič­nim dje­lom ne­do­zvo­lje­no dr­ža­nje oruž­ja.
Bo­ji­čić je is­pi­tan u pri­su­stvu bra­ni­o­ca po slu­žbe­noj du­žno­sti, advo­ka­ta Mi­lo­ra­da Vla­ho­vi­ća iz Bi­je­log Po­lja. Ka­ko „Dan” sa­zna­je, osum­nji­če­ni je ne­gi­rao dje­lo ko­je mu se sta­vlja na te­ret.
– Ni­je­sam kriv i ni­šta ne znam o ubi­stvu su­gra­đa­ni­na. Za­pre­pa­šćen sam što sam uhap­šen i osum­nji­čen. Ubr­zo će se uvi­dje­ti da je na­pra­vlje­na gre­ška i da ne­mam ni­ka­kve ve­ze sa ovim slu­ča­jem. Po­ro­di­čan sam, mi­ran čo­vjek, imam su­pru­gu i dje­cu i ra­dim kao me­sar. Sa kri­mi­na­lom ne­mam, ni­ti sam imao do­dir­nih ta­ča­ka – is­ta­kao je si­noć Bo­ji­čić, ko­ji je na is­pi­ti­va­nje u Vi­še tu­ži­la­štvo iz Be­ra­na do­ve­den u me­sar­skoj uni­for­mi.
U rje­še­nju o za­dr­ža­va­nju na­vo­di se da je Bo­ji­čić, za­jed­no sa još jed­nim N.N. li­cem is­pa­lio hi­ce u prav­cu Man­di­ća, od ko­jih su ga tri po­go­di­la.
Pre­ma sa­zna­nji­ma „Da­na”, osum­nji­če­ni je iden­ti­fi­ko­van na osno­vu vje­šta­če­nja tra­go­va pro­na­đe­nih u auto­mo­bi­lu „golf” ko­ji su ko­ri­sti­le ubi­ce.
Man­dić je ubi­jen ne­što na­kon po­no­ći 21. de­cem­bra, a po­go­đen je sa tri met­ka u gla­vu. Po­vre­da­ma je pod­le­gao na li­cu mje­sta. 
Zlo­čin su vi­dje­li nje­go­vi pri­ja­te­lji sa ko­ji­ma je sta­jao na uli­ci. Be­ra­nac je ubi­jen u kla­sič­noj sa­če­ku­ši dok se kre­tao pje­ši­ce. Na­pa­da­či ko­ji su bi­li sa­kri­ve­ni iza jed­ne od zgra­da za­pu­ca­li su u prav­cu Man­di­ća, a po­tom auto­mo­bi­lom „golf 2” po­bje­gli. Po­što su li­kvi­di­ra­li Be­ran­ca, vo­zi­lo su za­pa­li­li ka­ko bi uni­šti­li tra­go­ve na osno­vu ko­jih bi mo­gli bi­ti iden­ti­fi­ko­va­ni.
O ubi­stvu je od­mah oba­vi­je­šte­na po­li­ci­ja ko­ja je iza­šla na li­ce mje­sta i oba­vi­la uvi­đaj. Is­tra­ži­te­lji su blo­ki­ra­li grad i kre­nu­la je pre­tra­ga te­re­na ka­ko bi se pro­na­šle ubi­ce. Ne­du­go za­tim, u na­se­lju Bu­di­mlje pro­na­đen je za­pa­lje­ni „golf”, ko­jim su ubi­ce po­bje­gle na­kon li­kvi­da­ci­je. Vo­zi­lo je upu­će­no na vje­šta­če­nje. Me­đu­tim, pla­men je uni­štio mal­te­ne sve tra­go­ve eg­ze­ku­to­ra. Iz po­li­ci­je su sa­op­šti­li da je i u ovom slu­ča­ju iz­vr­šen uvi­đaj i da je da­lja is­tra­ga u to­ku. Sa­go­vor­ni­ci „Da­na” bli­ski is­tra­zi na­vo­de da je vo­zi­lo naj­vje­ro­vat­ni­je po­su­to ben­zi­nom i na­kon to­ga za­pa­lje­no. Na­ve­li su da je auto­mo­bil pot­pu­no iz­go­rio i da je te­ško iden­ti­fi­ko­va­ti ko­me je pri­pa­dao.
– Slu­žbe­ni­ci Upra­ve po­li­ci­je MUP-a – Cen­tra bez­bjed­no­sti Be­ra­ne pred­u­zi­ma­ju in­ten­ziv­ne ak­tiv­no­sti na iden­ti­fi­ko­va­nju li­ca ko­je je si­noć li­ši­lo ži­vo­ta D.M. (36) iz Be­ra­na. Do­ga­đaj je pri­ja­vljen De­žur­noj slu­žbi CB Be­ra­ne u 00.03 ča­so­va. Za sa­da ne­po­zna­to li­ce, na či­joj se iden­ti­fi­ka­ci­ji ra­di, u Uli­ci Mi­lo­ša Ma­li­ši­ća u Be­ra­na­ma, upo­tre­bom va­tre­nog oruž­ja, li­ši­lo je ži­vo­ta D.M. Na li­cu mje­sta je iz­vr­šen uvi­đaj, ko­jim je ru­ko­vo­dio dr­žav­ni tu­ži­lac u Vi­šem dr­žav­nom tu­ži­la­štvu u Bi­je­lom Po­lju, a to­kom ko­jeg su pri­ku­plje­ni tra­go­vi sa li­ca mje­sta. Po­li­ci­ja na­sta­vlja sa pri­ku­plja­njem ma­te­ri­jal­nih do­ka­za ko­ji mo­gu uka­za­ti na po­ve­za­nost sa iz­vr­še­njem ovog kri­vič­nog dje­la – sa­op­šte­no je iz Upra­ve po­li­ci­je dan na­kon ubi­stva Man­di­ća.M.n.


Hap­šen zbog nar­ko­ti­ka

Man­dić je pri­je pet go­di­na uhap­šen u ak­ci­ji „Me­dvjed” zbog pro­da­je nar­ko­ti­ka. Ta­da je osu­đen na dvi­je go­di­ne i pet mje­se­ci za­tvo­ra. Te­re­tio se za zlo­či­nač­ko udru­ži­va­nje i neo­vla­šće­nu pro­iz­vod­nju dro­ga. U Be­ra­na­ma je du­go bio vla­snik po­zna­tog lo­ka­la „Si­ti” ko­ji vi­še ne ra­di.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Uslovi korišćenja

Svako neovlašćeno korišćenje sadržaja štampanog i on-line izdanja Dana kažnjivo je i vlasnik prava shodno Zakonu o autorskim i srodnim pravima ima pravo na zaštitu od istog, kao i na naknadu štete prouzrokovane takvim radnjama. Zabranjeno je svako objavljivanje, modifikovanje, kopiranje, štampanje, reprodukovanje, distribuiranje ili na drugi način javno prikazivanje podataka, tekstova, fotografija i informacija iz naših izdanja, bez pisane saglasnosti Jumedia Mont doo.

MARKETING
loading...
Dan - novi portal
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za izbore za odbornike u SO Herceg Novi koji će biti održani 9. maja 2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"