Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
U zgradi ANB-a bili smo Milo, Duško, Peruničić i ja * Pred izbore otvaraju 200 radnih mjesta * Mesar uhapšen  zbog ubistva * Vukčević nezakonito smijenjen * U zgradi ANB-a bili smo Milo, Duško, Peruničić i ja * Ako hoće priznanje Kosova – hvala, doviđenja * Ljepota je u umjerenosti
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 26-01-2018

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
Neven Gošović, funkcioner Demokratske Crne Gore :
– Motiv postupanja Filipa Vujanovića nije poštovanje zakona, već čista računica njegove partije i njenog šefa da održavanje lokalnih i predsjedničkih izbora u istom danu ne bi bilo u interesu DPS-a.

Vic Dana :)

Policajac zaustavlja auto koji je jurio brzinom većom od 150 km na sat:
– Gospođo, da li znate da ste prekoračili dozvoljenu brzinu?
Gospođa koja ima 85 godina, mirno odgovara:
– Znam sine, ... ali ja moram da stignem na odredište prije nego što zaboravim gdje sam krenula ...

Razgovaraju dvije gluve babe:
- Je li, a koji je danas dan, je l‘ četvrtak?
- Ma jok, bre, danas je četvrtak.
- A što sam ja sve mislila da je danas četvrtak?

Razgovor babe i unuka:
- Još samo da završiš fakultet, pa mogu da umrem.
- Baba, završio sam faks! -Još samo da se oženiš, pa mogu da umrem ...
- Čekaj baba, nismo se tako dogovorili!Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Srbija RUSKO MINISTARSTVO SPOLJNIH POSLOVA O ISTRAZI UBISTVA OLIVERA IVANOVIĆA Priština ima šta da krije Ubistvo Ivanovića predstavlja izuzetno ozbiljan incident, koji podriva svijet i bezbjednost u regionu, prepun potresa na Balkanu u cjelini, rekla je Zaharova
Dan - novi portal
Ko­men­ta­ri­šu­ći is­tra­gu o ubi­stvu Oli­ve­ra Iva­no­vi­ća, port­pa­rol­ka ru­skog Mi­ni­star­stva spolj­nih po­slo­va Ma­ri­ja Za­ha­ro­va re­kla je da iz­gle­da da Pri­šti­na i nje­ni po­kro­vi­te­lji ima­ju šta da kri­ju.
Za­ha­ro­va ocje­nju­je da re­zul­ta­ti is­tra­ge o ubi­stvu Iva­no­vi­ća ni­je­su vi­dlji­vi, a da se „za­htje­vi Be­o­gra­da za spro­vo­đe­nje za­jed­nič­kog ra­da ig­no­ri­šu”, pre­nio je Sput­njik.
Na­po­mi­nje da „iz­ne­na­đu­je ova­ko uz­dr­žan stav Mi­si­je EU u obla­sti vla­da­vi­ne pra­va.
– Ru­ko­vod­stvo Mi­si­je se za­pra­vo sa­mo po­vu­klo iz is­tra­ge i sti­če se uti­sak da ga je jed­no­stav­no u cje­li­ni pre­da­lo u ru­ke ko­sov­ske po­li­ci­je – re­kla je Za­ha­ro­va.
Za­ha­ro­va je uka­za­la na od­su­stvo „ključ­ne ulo­ge Evrop­ske uni­je na Bal­ka­nu”, is­ta­kav­ši da ru­ska stra­na po­dr­ža­va za­htje­ve Sr­bi­je „da uklju­či srp­ske nad­le­žne or­ga­ne i po­li­cij­ske struk­tu­re u spro­vo­đe­nje is­tra­žnih rad­nji”.
– Ubi­stvo Iva­no­vi­ća pred­sta­vlja iz­u­zet­no ozbi­ljan in­ci­dent, ko­ji pod­ri­va svi­jet i bez­bjed­nost u re­gi­o­nu, pre­pun po­tre­sa na Bal­ka­nu u cje­li­ni. Po­sta­vlja se pi­ta­nje šta se do­go­di­lo sa „ključ­nom ulo­gom Evrop­ske uni­je” na Bal­ka­nu, o ko­joj bri­sel­ske bi­ro­kra­te već go­di­na­ma go­vo­re” – do­da­la je Za­ha­ro­va.
Ko­sov­ski or­ga­ni upu­ti­li su dvi­je za­mol­ni­ce Tu­ži­la­štvu za or­ga­ni­zo­va­ni kri­mi­nal Sr­bi­je tra­že­ći od­re­đe­ne po­dat­ke u sklo­pu is­tra­ge o ubi­stvu Oli­ve­ra Iva­no­vi­ća, re­kla je za RTS mi­ni­star­ska prav­de Ne­la Ku­bu­ro­vić i do­da­la da će tu­ži­la­štvo sva­ka­ko od­go­vo­ri­ti.
Go­stu­ju­ći u Dnev­ni­ku RTS, mi­ni­star­ka prav­de Ne­la Ku­bu­ro­vić iz­ja­vi­la je da je Pri­šti­na upu­ti­la dvi­je za­mol­ni­ce Tu­ži­la­štvu za or­ga­ni­zo­va­ni kri­mi­nal Sr­bi­je tra­že­ći od­re­đe­ne po­dat­ke u sklo­pu is­tra­ge o ubi­stvu Oli­ve­ra Iva­no­vi­ća, li­de­ra Gra­đan­ske ini­ci­ja­ti­ve „Slo­bo­da, de­mo­kra­ti­ja, prav­da”.
– Tu­ži­la­štvo će sva­ka­ko od­go­vo­ri­ti – re­kla je mi­ni­star­ka i do­da­la da je od Pri­šti­ne sti­gao pi­sme­ni od­go­vor na za­htjev Tu­ži­la­štva za or­ga­ni­zo­va­ni kri­mi­nal da su sprem­ni da do­sta­ve sve po­dat­ke ko­je pri­ku­pe u pred­is­tra­žnom po­stup­ku o ubi­stvu Iva­no­vi­ća.
Do­sta­vi­će, ka­ko su pi­sme­no obe­ća­li, i za­pi­snik sa uvi­đa­ja.
– Za sa­da ne­ma­mo ni­ka­kve in­for­ma­ci­je od stra­ne ko­sov­skih or­ga­na, ni­ti je do­sta­vljen bi­lo ko­ji do­ku­ment – za­klju­či­la je Ku­bu­ro­vi­će­va.
Ko­sov­ski pred­sjed­nik Ha­šim Ta­či tvr­di da pr­ve in­for­ma­ci­je o ubi­stvu li­de­ra GI SDP Oli­ve­ra Iva­no­vi­ća da­ju na­du da bi usko­ro mo­gla da se ot­kri­je pra­va isti­na i oni ko­ji su ini­ci­ra­li i iz­vr­ši­li ovaj aten­tat.
Dva da­na na­kon ubi­stva Ta­či je, u ob­ja­vlje­nom in­ter­vjuu za Doj­če ve­le, re­kao da ne že­li da ugro­ža­va is­tra­gu, ni­ti da pre­ju­di­ci­ra ko sto­ji iza tog ubi­stva, ko je pod­stre­kač, a ko iz­vr­ši­lac.
Ipak, Ta­či na­vo­di da je Iva­no­vić imao i srp­sko dr­ža­vljan­stvo, a po­zvao se i na Iva­no­vi­će­ve iz­ja­ve da je naj­ve­će pro­ble­me imao sa Sr­bi­ma, i da mu oni pri­je­te.
Ta­či sma­tra da je cilj Iva­no­vi­će­vih ubi­ca bio da „na­ško­de Ko­so­vu, me­đu­et­nič­kim od­no­si­ma iz­me­đu Al­ba­na­ca i Sr­ba na Ko­so­vu ili da stvo­re još ve­ći raz­dor iz­me­đu Sr­ba na sje­ve­ru Ko­so­va”.
Ni­je is­klju­čio ni mo­guć­nost da je cilj ubi­stva Iva­no­vi­ća bi­lo pre­ki­da­nje di­ja­lo­ga u Bri­se­lu, po­što se, ka­ko ka­že, zna da će taj di­ja­log na kra­ju do­ve­sti do pri­zna­nja ko­sov­ske ne­za­vi­sno­sti.
Ka­že da že­li da vje­ru­je da je ubi­stvo Iva­no­vi­ća „po­je­di­na­čan, izo­lo­van slu­čaj”, ali da, ka­ko je re­kao, ne mo­že da ka­že da se to do­go­di­lo slu­čaj­no i da ni­je do­bro is­pla­ni­ra­no.
– Ipak, bez­bjed­no­sno sta­nje na Ko­so­vu je vr­lo do­bro. Već pet-šest go­di­na ni­je bi­lo ni­ka­kvog ozbilj­ni­jeg me­đu­et­nič­kog ili po­li­tič­kog in­ci­den­ta. Je­di­ni­ce Kfo­ra se kon­stant­no sma­nju­ju, što je re­zul­tat po­bolj­ša­nja bez­bjed­no­sne si­tu­a­ci­je. In­sti­tu­ci­je dr­ža­ve pre­u­zi­ma­ju du­žno­sti od Eulek­sa, ta­ko da je Ko­so­vo do­bar pri­mer mi­ra i sta­bil­no­sti – tvr­di Ta­či.
Oli­ver Iva­no­vić je ubi­jen 16. ja­nu­a­ra is­pred pro­sto­ri­ja Gra­đan­ske ini­ci­ja­ti­ve SDP-a u Ko­sov­skoj Mi­tro­vi­ci.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Uslovi korišćenja

Svako neovlašćeno korišćenje sadržaja štampanog i on-line izdanja Dana kažnjivo je i vlasnik prava shodno Zakonu o autorskim i srodnim pravima ima pravo na zaštitu od istog, kao i na naknadu štete prouzrokovane takvim radnjama. Zabranjeno je svako objavljivanje, modifikovanje, kopiranje, štampanje, reprodukovanje, distribuiranje ili na drugi način javno prikazivanje podataka, tekstova, fotografija i informacija iz naših izdanja, bez pisane saglasnosti Jumedia Mont doo.

MARKETING
loading...
Dan - novi portal
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za izbore za odbornike u SO Herceg Novi koji će biti održani 9. maja 2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"