Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Vradžbine su kad Brnabićku postaviš za premijera * Promjene počinju smjenama direktora * EU da se izjasni o regularnosti izbora * Kalić oslobođen zbog grešaka tužilaštva * Makron preuzima tron od Merkel * EU ostaje kratkih rukava * Ako zovu iz banke, umro sam
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 09-01-2018

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
MILOŠ KONATAR, FUNKCIONER POKRETA URA :
Mora se otkloniti svaka sumnja u umiješanost IRF-a u izborne zloupotrebe DPS-a i njegovih političkih satelita.

Vic Dana :)

Dva grobara, posle napornog dana, sjede uz pivo. Kaže jedan drugom:
– Uf, danas smo sahranjivali jednog od 150 kila, izmori nas...
Drugi odgovara:
– Ma nije to ništa, mi danas sahranjivali nečiju taštu, narod je toliko aplaudirao da smo je tri puta vadili na bis!

Juče mi bila familija iz Beča, donijeli neki keks od euro i po, dvije čokolade i 200 grama kafe a pojeli i popili moju penziju i pola ženine plate!

Dolazi Perica iz škole i pita ga otac:
-Sine, kako si prošao u školi?
-Tata ti si fudbaler, pa ćeš me razumjeti. Produžio sam ugovor sa prvim razredom na godinu dana.Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Hronika - datum: 2018-01-08 U AUSTRIJI IZREČENA PRVOSTEPENA PRESUDA SRĐANU POPOVIĆU ZBOG ŠVERCA KOKAINA
Mjesto ubistva Đuričkovića Ubici Đuričkovića dvije godine robije Austrijska Federalna kancelarija kriminalističke policije saopštila je da se DNK profil jednog od dvojice državljana Bosne i Hercegovine uhapšenih zbog sumnje da su se bavili švercom kokaina poklapa sa tragovima sa mjesta ubistva Gorana Đuričkovića
Dan - novi portal
Ba­nja­lu­ča­nin Sr­đan Po­po­vić (24), ko­jeg cr­no­gor­ska po­li­ci­ja sum­nji­či da je ubio Bu­dva­ni­na Go­ra­na Đu­rič­ko­vi­ća, na ta­ko­zva­nom pre­li­mi­nar­nom su­đe­nju u Austri­ji osu­đen je na dvi­je go­di­ne za­tvo­ra zbog šver­ca ko­ka­i­na. Ra­di se o pr­vo­ste­pe­noj pre­su­di ko­ja mu je iz­re­če­na na osno­vu is­ka­za jed­nog od uče­sni­ka u šver­cu ko­ka­i­na. Uko­li­ko ova pre­su­da bu­de ko­nač­na, Po­po­vić bi Cr­noj Go­ri mo­gao bi­ti iz­ru­čen za po­la go­di­ne jer je na te­ri­to­ri­ji na­še ze­mlje po­či­nio te­že kri­vič­no dje­lo.
On se tre­nut­no na­la­zi u za­tvo­ru u Austri­ji zbog sum­nje da je šver­co­vao ko­ka­in. Austrij­ska Fe­de­ral­na kan­ce­la­ri­ja kri­mi­na­li­stič­ke po­li­ci­je sa­op­šti­la je ra­ni­je da se DNK pro­fil jed­nog od dvo­ji­ce dr­ža­vlja­na Bo­sne i Her­ce­go­vi­ne uhap­še­nih zbog sum­nje da su se ba­vi­li šver­com ko­ka­i­na po­kla­pa sa tra­go­vi­ma sa mje­sta ubi­stva Go­ra­na Đu­rič­ko­vi­ća, ko­ji je ubi­jen u Bu­dvi 2015. go­di­ne. Po­po­vić ne­će bi­ti iz­ru­čen Cr­noj Go­ri dok ne iz­dr­ži za­tvor­sku ka­znu u Austri­ji. On se tre­nut­no na­la­zi u za­tvo­ru u toj ze­mlji zbog sum­nje da je šver­co­vao ko­ka­in. Port­pa­rol tu­ži­la­štva u Gra­cu ka­zao je da je po­li­ci­ja od kra­ja 2016. go­di­ne pra­ti­la ne­ko­li­ko bo­san­skih dr­ža­vlja­na ko­ji ži­ve u Austri­ji zbog sum­nje da pre­pro­da­ju nar­ko­ti­ke. Po­čet­kom av­gu­sta uhap­še­na su dvo­ji­ca mu­ška­ra­ca ko­ji su ozna­če­ni kao glav­ni di­le­ri. Oni su sta­ri 24 i 31 go­di­nu, na­sta­nje­ni su u Gra­cu i po­ve­zu­ju se sa 4,6 ki­lo­gra­ma ko­ka­i­na ko­ji je od­u­zet, pre­ni­je­li su austrij­ski me­di­ji.
– To­kom is­tra­ge pro­tiv gru­pe mu­ška­ra­ca sum­nji­vih zbog ko­ri­šće­nja nar­ko­ti­ka, ana­li­za DNK pro­fi­la po­ka­za­la je da je je­dan od njih uče­stvo­vao u ubi­stvu u Bu­dvi. On je osum­nji­čen da je u ok­to­bru 2015. go­di­ne snaj­pe­rom ubio mu­škar­ca – sa­op­šte­no je iz austrij­ske po­li­ci­je.
Kri­vič­na pri­ja­va pro­tiv Po­po­vi­ća pod­ne­se­na je Vi­šem dr­žav­nom tu­ži­la­štvu u Pod­go­ri­ci. Tu­ži­lac Le­pa Me­de­ni­ca sa­op­šti­la je da je Upra­va po­li­ci­je tom tu­ži­la­štvu pod­ni­je­la kri­vič­nu pri­ja­vu pro­tiv jed­nog li­ca zbog po­sto­ja­nja osno­va­ne sum­nje da je da­na 27.10.2015. go­di­ne u Bu­dvi iz­vr­ši­lo kri­vič­no dje­lo ubi­stvo na šte­tu Go­ra­na Đu­rič­ko­vi­ća.
Iz Upra­ve po­li­ci­je je sa­op­šte­no da je ubi­stvo Đu­rič­ko­vi­ća ra­svi­je­tlje­no i da za to po­sto­je ne­sum­nji­vi do­ka­zi, te da po­sto­je ozbilj­ni po­ma­ci i u is­tra­zi o ubi­stvu Sa­še Mar­ko­vi­ća, ali i o još ne­kim li­kvi­da­ci­ja­ma. Đu­rič­ko­vić je, ka­ko su sa­op­šti­li iz po­li­ci­je, ubi­jen u ob­ra­ču­nu iz­me­đu „ška­ljar­skog” i „ka­vač­kog kla­na”, a bio je bli­zak „ška­ljar­ci­ma”.
Ru­ko­vo­di­lac Od­sje­ka za su­zbi­ja­nje op­šteg kri­mi­na­li­te­ta SKP Upra­ve po­li­ci­je Sa­ša Ra­ko­če­vić ra­ni­je je re­kao da se Po­po­vić te­re­ti da je 27. ok­to­bra 2015. go­di­ne sa zi­di­na Sta­rog gra­da u Bu­dvi is­pa­lio tri pro­jek­ti­la iz snaj­per­ske pu­ške ka­li­bra 7,62 x 51 mm u prav­cu Đu­rič­ko­vi­ća u tre­nut­ku ka­da se on na­la­zio is­pred svo­ga re­sto­ra­na ,,Old fi­šer­mans pab”, na še­ta­li­štu bu­dvan­ske ma­ri­ne. Đu­rič­ko­vi­ća je po­go­dio je­dan pro­jek­til, ko­ji je bio i smr­to­no­san i on je pre­mi­nuo na li­cu mje­sta.
Po­po­vi­ća su uhap­si­li pri­pad­ni­ci Sa­ve­zne kri­mi­na­li­stič­ke po­li­ci­je Austri­je 3. av­gu­sta 2017. go­di­ne, na osno­vu in­ten­ziv­ne po­li­cij­ske sa­rad­nje sa ze­mlja­ma u okru­že­nju, a kod nje­ga je tom pri­li­kom pro­na­đe­na ve­ća ko­li­či­na nar­ko­ti­ka. Tre­nut­no se na­la­zi u pri­tvo­ru u Austri­ji i u to­ku je po­stu­pak in­ten­ziv­ne sa­rad­nje iz­me­đu Vi­šeg dr­žav­nog tu­ži­la­štva u Pod­go­ri­ci i nad­le­žnog tu­ži­la­štva u Austri­ji u pro­ce­su me­đu­na­rod­ne prav­ne po­mo­ći.
M.D.


DNK se po­kla­pa sa uzor­kom sa mje­sta zlo­či­na

To­kom vje­šta­če­nja tra­go­va pro­na­đe­nih na mje­stu oda­kle je pu­ca­no na Đu­rič­ko­vi­ća, iz­u­zet je uzo­rak DNK i upu­ćen je po­li­ci­ja­ma iz re­gi­o­na. Ka­da je Sr­đan Po­po­vić uhap­šen, nje­gov DNK se po­klo­pio sa uzor­kom iz ba­ze cr­no­gor­ske po­li­ci­je. Čim je do­šlo do po­kla­pa­nja, austrij­ska po­li­ci­ja je oba­vi­je­sti­la ko­le­ge iz Cr­ne Go­re da je osum­nji­če­ni za ubi­stvo Đu­rič­ko­vi­ća uhap­šen u nji­ho­voj ze­mlji.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Dan - novi portal
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za izbore za odbornike u SO Herceg Novi koji će biti održani 9. maja 2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"