Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Vradžbine su kad Brnabićku postaviš za premijera * Promjene počinju smjenama direktora * EU da se izjasni o regularnosti izbora * Kalić oslobođen zbog grešaka tužilaštva * Makron preuzima tron od Merkel * EU ostaje kratkih rukava * Ako zovu iz banke, umro sam
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 09-01-2018

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
MILOŠ KONATAR, FUNKCIONER POKRETA URA :
Mora se otkloniti svaka sumnja u umiješanost IRF-a u izborne zloupotrebe DPS-a i njegovih političkih satelita.

Vic Dana :)

Dva grobara, posle napornog dana, sjede uz pivo. Kaže jedan drugom:
– Uf, danas smo sahranjivali jednog od 150 kila, izmori nas...
Drugi odgovara:
– Ma nije to ništa, mi danas sahranjivali nečiju taštu, narod je toliko aplaudirao da smo je tri puta vadili na bis!

Juče mi bila familija iz Beča, donijeli neki keks od euro i po, dvije čokolade i 200 grama kafe a pojeli i popili moju penziju i pola ženine plate!

Dolazi Perica iz škole i pita ga otac:
-Sine, kako si prošao u školi?
-Tata ti si fudbaler, pa ćeš me razumjeti. Produžio sam ugovor sa prvim razredom na godinu dana.Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Hronika AKCIJA SPECIJALACA U „MAESTRALU”
Pretresali Šakovića, Kana...
Dan - novi portal
Pod­go­ri­ča­nin Mi­lić Mi­nja Ša­ko­vi­ća i Bu­dva­ni Mar­ko Lju­bi­ša Kan, Đu­ro Iva­no­vić i Mla­den Ka­ža­ne­gra pre­tre­se­ni su ju­če u Bu­dvi u ak­ci­ji ko­ju slu­žbe­ni­ci Upra­ve po­li­ci­je spro­vo­de u bor­bi pro­tiv or­ga­ni­zo­va­nih kri­mi­nal­nih gru­pa.
Oni su bi­li u ho­te­lu „Ma­e­stral”, gdje oko 14 sa­ti ušla gru­pa po­li­cij­skih in­spek­to­ra. Pr­vo su de­talj­no pre­tre­se­ni, na­kon če­ga su iz­ve­de­ni is­pred ho­te­la ka­ko bi bi­la iz­vr­še­na kon­tro­la nji­ho­vih vo­zi­la. Po­li­caj­ci kod njih ni­je­su pro­na­šli oruž­je, ni­ti bi­lo ko­je dru­ge ne­do­zvo­lje­ne pred­mete ili sup­stan­ce.
Pre­ma po­da­ci­ma bez­bjed­no­snih slu­žbi, Ša­ko­vić, Lju­bi­ša, Ka­ža­ne­gra i Iva­no­vić bli­ska su ta­ko­zva­nom ška­ljar­skom kla­nu i upra­vo za­to su bi­li pred­met po­li­cij­ske kon­tro­le.
Ša­ko­vić, Kan i Ka­ža­ne­gra su vi­še pu­ta do sa­da kon­tro­li­sa­ni od stra­ne po­li­ci­je. Sre­di­nom de­cem­bra, ta­ko­đe u Bu­dvi, pre­tre­se­ni su Mi­lić Mi­nja Ša­ko­vić, nje­gov brat No­vak, Mar­ko Lju­bi­ša Kan, Go­ran Sje­klo­ća, bra­ća Mla­den i Og­njen Ka­ža­ne­gra, Go­ran Slo­vi­nić, Mi­lan Ko­na­tar i Bo­ban Vuk­sa­no­vić. Oni su bi­li u re­sto­ra­nu „Ja­dran – kod Kr­sta” ka­da su bu­dvan­ski in­spek­to­ri upa­li u lo­kal i po­če­li ra­ci­ju. Ta­da je u mo­ru pro­na­đen pi­štolj, ko­ji je na­vod­no ba­cio Sje­klo­ća, ko­ji je tje­lo­hra­ni­telj Mar­ka Lju­bi­še.
Po­li­ci­ji je od­ra­ni po­znat i Mi­lić Ša­ko­vić, ko­ji je sa bra­tom Mar­kom od­le­žao za­tvor­sku ka­znu zbog ubi­stva Mi­ro­ja Ba­o­ši­ća 2005. go­di­ne. U sep­tem­bru pro­šle go­di­ne on je bio ra­njen u, ka­ko po­li­ci­ja sum­nja, ob­ra­ču­nu ko­tor­skih kla­no­va. Ta­da je gre­škom ubi­jen Pod­go­ri­ča­nin Ivan Ne­do­vić, ko­ji se na­la­zio u dru­štvu Ša­ko­vi­ća, ko­ji je tom pri­li­kom te­ško ra­njen. Još uvi­jek ne­po­zna­ti na­pa­dač is­pa­lio je ta­da na njih ra­fal iz auto­mat­ske pu­ške dok su sje­dje­li u ka­fi­ću „Auto Ze­ta”, ko­ji se na­la­zi u okvi­ru ga­ra­ža za teh­nič­ke pre­gle­de u Pod­go­ri­ci. Dok za Ša­ko­vi­ća po­li­ci­ja vje­ru­je da je bio me­ta na­pa­da jer je, na­vod­no, član „ška­ljar­skog kla­na”, za Ne­do­vi­ća sma­tra­ju da je stra­dao sa­mo za­to što se u tom mo­men­tu na­šao u dru­štvu tog Za­go­ri­ča­ni­na. S nji­ma je ta­da u dru­štvu bio i Mar­ko Ša­ko­vić, ko­ji je pro­šao bez po­vre­da. Ka­da je na­pa­dač za­pu­cao, Mar­ko je sko­čio ka­ko bi za­šti­tio bra­ta Mi­nju.
Po­li­ci­ja je od ok­to­bra 2017. go­di­ne u vi­še cr­no­gor­skih gra­do­va iz­ve­la dva­de­se­tak ak­ci­ja pod kod­nim na­zi­vom „Bo­ka”. To­kom tih pre­tre­sa pri­ve­de­no je čak 150 oso­ba, a sa­mo tri su pri­tvo­re­ne na­kon sa­slu­ša­nja pred nad­le­žnim or­ga­ni­ma. Osim to­ga, ni ti ri­jet­ki uhap­še­ni i spro­ve­de­ni u is­tra­žni za­tvor ni­je­su osum­nji­če­ni ni za jed­no ve­će kri­vič­no dje­lo ni­ti za ne­za­ko­ni­te rad­nje ko­je su po­či­ni­li kao pri­pad­ni­ci kri­mi­nal­nih gru­pa. Li­si­ce na ru­ke sta­vlja­ne su im zbog dr­ža­nja pu­ške ili pi­što­lja za ko­je ni­je­su ima­li do­zvo­le i zbog ma­nje ko­li­či­ne nar­ko­ti­ka pro­na­đe­ne kod njih. Ta­ko­đe, me­đu uhap­še­nim, pa ni među onim pri­vo­đe­nim, ni­je se na­šao ni­je­dan is­tak­nu­ti član kla­no­va ni­ti kri­mi­na­lac ko­ji ima „ozbilj­ni­ji” do­si­je.
Ak­ci­je su uglav­nom spro­vo­đe­ne na te­ri­to­ri­ji Ko­to­ra, Tiv­ta, Her­ceg No­vog, Bu­dve, Pod­go­ri­ce i Nik­ši­ća.
M.V.P.


Re­zul­ta­ti ak­ci­ja

Pri­li­kom pre­tre­sa od­u­ze­ti su va­tre­no oruž­je i mu­ni­ci­ja, hlad­no oruž­je, sku­po­cje­ni auto­mo­bi­li, dro­ga, sred­stva ko­mu­ni­ka­ci­je, ugo­vo­ri i dru­ga do­ku­men­ta, no­vac i dru­ge stva­ri. Vi­še li­ca li­še­no je slo­bo­de zbog kri­vič­nih dje­la u ve­zi sa ze­le­na­še­njem, ile­gal­nim po­sje­do­va­njem oruž­ja i zlo­u­po­tre­bom opoj­nih dro­ga. Sve što je od­u­ze­to bi­će vje­šta­če­no u Fo­ren­zič­kom cen­tru ra­di utvr­đi­va­nja po­ri­je­kla.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Uslovi korišćenja

Svako neovlašćeno korišćenje sadržaja štampanog i on-line izdanja Dana kažnjivo je i vlasnik prava shodno Zakonu o autorskim i srodnim pravima ima pravo na zaštitu od istog, kao i na naknadu štete prouzrokovane takvim radnjama. Zabranjeno je svako objavljivanje, modifikovanje, kopiranje, štampanje, reprodukovanje, distribuiranje ili na drugi način javno prikazivanje podataka, tekstova, fotografija i informacija iz naših izdanja, bez pisane saglasnosti Jumedia Mont doo.

MARKETING
loading...
Dan - novi portal
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za izbore za odbornike u SO Herceg Novi koji će biti održani 9. maja 2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"