Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Opština vrvila od braće, snaha i kumova * Za pranje para lani nijedna prijava * Za stanarine funkcionera 2,2 miliona eura * Medenici mjesečno 4.000, Vukčević dužan 265.000 * Opština vrvila od braće, snaha i kumova * Suva krv * I jare i pare
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 09-07-2017

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
Miloš Konatar, potpredsjednik GP URA:
I ministar Osman Nurković je priznao da članovi odbora direktora Monteputa nemaju neke naročite obaveze osim da po nekoliko puta godišnje prisustvuju sjednicama.

Vic Dana :)

Uhvati policajac lopova. Nemoćni lopov pita policajca:
●Je li mogu da odem čas do one pekare, umrijeću gladan?
Policajac reče:
●Idi, ali odmah da se vratiš.
Policajac ga pusti, lopov pobjegne. Sjutradan isti policajac uhvati istog lopova. Lopov mu kaže:
●Ajde molim te, pusti me da odem do one pekare, umrijeću gladan.
Policajac mu kaže:
●Da bre, nisam ja od juče, ti ostani tu, a ja ću da idem da ti kupim!

Pita sudija Muju: 
- Hoćete li mi reći ko je vaš saučesnik?!
- Na koga ja vam ličim, zar da odam rođenog brata?!Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Hronika - datum: 2017-07-08 GODINU DANA NAKON NESTANKA PORODICA MEDIN PROTESTOVALA ISPRED ZGRADE TUŽILAŠTVA Traže istinu o Nemanjinom nestanku
Dan - novi portal
Po­ro­di­ca Ne­ma­nje Me­di­na op­tu­ži­la je nad­le­žne dr­žav­ne or­ga­ne da su na­pra­vi­li niz pro­pu­sta u is­tra­zi, te da su zbog ta­kvog po­stu­pa­nja upra­vo oni od­go­vor­ni za­što se već go­di­nu ne zna gdje je ovaj Pe­trov­ča­nin. Čla­no­vi Me­di­no­ve po­ro­di­ce, nji­ho­vi pri­ja­te­lji, kao i gra­đa­ni oku­pi­li su se ju­če is­pred zgra­de Vi­šeg dr­žav­nog tu­ži­la­štva u Pod­go­ri­ci u znak pro­te­sta jer se na da­na­šnji dan na­vr­ša­va go­di­na da­na od ne­stan­ka ovog mla­di­ća. No­se­ći tran­spa­rent na ko­jem je pi­sa­lo: „8.7.2016–8.7.2017. Ko­li­ko još vre­me­na tre­ba da pro­đe..?” po­ru­či­li su da im je naj­bit­ni­je da zna­ju gdje je Me­din i šta se sa njim do­go­di­lo.
U sa­op­šte­nju do­sta­vlje­nom me­di­ji­ma na­gla­si­li su da zah­ti­je­va­ju da nad­le­žni dr­žav­ni or­ga­ni ra­de svoj po­sao.
– Pro­šla je go­di­na od ne­stan­ka na­šeg Ne­ma­nje Me­di­na, a sve što je ura­đe­no na pu­tu ka sa­zna­nju isti­ne osta­je u pot­pu­nom mra­ku. Ko­li­ko još tre­ba vre­me­na da pro­đe..? Da­na 8. ju­la 2016. go­di­ne na­ša po­ro­di­ca su­o­či­la se sa či­nje­ni­com da je naš sin, brat, su­prug i u tom tre­nut­ku bu­du­ći otac Ne­ma­nja Me­din ne­stao. Tre­nu­tak bo­la, tu­ge i ne­iz­mjer­nog stra­ha pre­tvo­rio se u ko­šmar, ko­ji se evo ni go­di­nu da­na ka­sni­je ni­je okon­čao. Kao po­ro­di­ca za ovih 12 mje­se­ci oče­ki­va­li smo sve. Ko­li­ko se bu­di­mo i li­je­že­mo sa stra­hom da sva­kog tre­nut­ka mo­že­mo pri­mi­ti lo­šu vi­jest, to­li­ko u svi­ma na­ma ti­nja i onaj po­sled­nji pla­men na­de da će naš Ne­ma­nja, upr­kos sve­mu, upo­zna­ti svo­ju kćer­ku ko­ja nas sva­ki dan sve vi­še pod­sje­ća na nje­ga i isto ta­ko pod­sje­ća ko­li­ko su u na­šoj dr­ža­vi za­ka­za­li orga­ni prav­de i ko­li­ko je sve u oči­ma jav­no­sti pa­lo u ne­ku vr­stu za­bo­ra­va – sa­op­šti­la je po­ro­di­ca Me­din.
Na­gla­si­li su da oči­gled­ne manj­ka­vo­sti, ne­lo­gič­no­sti i ne­struč­nost pri­li­kom is­tra­ge uka­zu­ju da „ima ne­ko ili ne­što ve­će od na­po­ra na pu­tu ka isti­ni”.
– Ne tra­ži­mo ni­šta što nam ne sle­du­je. Tra­ži­mo sa­mo da oni ko­ji su na če­lu in­sti­tu­ci­ja ove dr­ža­ve ra­de svoj po­sao, da po­stu­pa­ju u skla­du sa za­ko­nom i svim što na­la­že je­dan kri­vič­ni po­stu­pak. Pi­ta­mo se šta čo­vjek kao po­je­di­nac u ovoj dr­ža­vi tre­ba da ura­di da do­bi­je ade­kvat­nu za­šti­tu ako mu je oni ko­ji su pla­će­ni za to ne pru­ža­ju, već je u ne­ku ru­ku iz­bje­ga­va­ju – do­da­li su iz po­ro­di­ce ne­sta­log Mla­di­ća.
Ka­za­li su i da su ću­ta­li i sa­ra­đi­va­li, ali da ipak ne mo­gu da pri­hva­te či­nje­ni­cu da 12 mje­se­ci po­li­ci­ja i tu­ži­la­štvo ni­su u sta­nju da da­ju bi­lo ka­kvu kon­kret­ni­ju sli­ku slu­ča­ja.
– Ovim pu­tem že­li­mo da oba­vi­je­sti­mo jav­nost da je ovo slu­čaj o ko­jem mo­ra gla­sno i ja­sno da se pri­ča, da se iz­vr­ši pri­ti­sak na one ko­ji oči­gled­no svoj po­sao oba­vlja­ju ne­va­lja­no. Pod­sje­ća­mo, ri­ječ je o ljud­skom ži­vo­tu. Sa­mo že­li­mo prav­du i ka­znu za one ko­ji su po­či­ni­o­ci sve­ga, pa ka­kav god is­hod bio. Go­re od ove ne­iz­vje­sno­sti nam ne mo­že bi­ti si­gur­no – ka­za­la je Me­di­no­va po­ro­di­ca.M.V.P.


Op­tu­žni­ca na do­ra­di

Po­li­ci­ja i tu­ži­la­štvo pr­vo su is­tra­ži­va­li ot­mi­cu Me­di­na. Upra­vo ta­ko je i bi­lo kva­li­fi­ko­va­no dje­lo za ko­je su se sum­nji­či­li uhap­še­ni u ovom slu­ča­ju. Na­kon ne­ko­li­ko mj­ese­ci Vi­še dr­žav­no tu­ži­la­štvo u Pod­go­ri­ci pre­kva­li­fi­ko­va­lo je dje­lo u te­ško ubi­stvo. Sto­ga je pod­go­rič­ki Vi­ši sud pri­je ne­ko­li­ko mje­se­ci vra­tio na do­pu­nu op­tu­žni­cu pro­tiv Vla­di­mi­ra Ula­me (24) i Dar­ka Mi­jo­vi­ća (26), ko­ji su op­tu­že­ni za te­ško ubi­stvo Pe­trov­ča­ni­na Ne­ma­nje Me­di­na na pod­mu­kao na­čin. Ula­ma i Mi­jo­vić do sa­da su se te­re­ti­li za ot­mi­cu Me­di­na, dok je Bog­dan Mi­lić bio ozna­čen kao po­ma­gač u ot­mi­ci. Tu­ži­la­štvo je i pro­tiv Mi­li­ća pre­kva­li­fi­ko­va­lo kri­vič­no dje­lo, pa ga sa­da te­re­ti za po­moć uči­ni­o­ci­ma na­kon ubi­stva Me­di­na.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Dan - novi portal
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za izbore za odbornike u SO Herceg Novi koji će biti održani 9. maja 2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"