Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Opština vrvila od braće, snaha i kumova * Za pranje para lani nijedna prijava * Za stanarine funkcionera 2,2 miliona eura * Medenici mjesečno 4.000, Vukčević dužan 265.000 * Opština vrvila od braće, snaha i kumova * Suva krv * I jare i pare
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 09-07-2017

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
Miloš Konatar, potpredsjednik GP URA:
I ministar Osman Nurković je priznao da članovi odbora direktora Monteputa nemaju neke naročite obaveze osim da po nekoliko puta godišnje prisustvuju sjednicama.

Vic Dana :)

Uhvati policajac lopova. Nemoćni lopov pita policajca:
●Je li mogu da odem čas do one pekare, umrijeću gladan?
Policajac reče:
●Idi, ali odmah da se vratiš.
Policajac ga pusti, lopov pobjegne. Sjutradan isti policajac uhvati istog lopova. Lopov mu kaže:
●Ajde molim te, pusti me da odem do one pekare, umrijeću gladan.
Policajac mu kaže:
●Da bre, nisam ja od juče, ti ostani tu, a ja ću da idem da ti kupim!

Pita sudija Muju: 
- Hoćete li mi reći ko je vaš saučesnik?!
- Na koga ja vam ličim, zar da odam rođenog brata?!Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Hronika NI NAKON PET MJESECI NIJE STIGAO ODGOVOR NA ZAHTJEV MINISTARSTVA PRAVDE CRNE GORE U SLUČAJU SINA NEKADAŠNJEG FUNKCIONERA DPS-A Srbija zaboravila na Miloša Marovića
Dan - novi portal
Mi­ni­star­stvo prav­de Sr­bi­je ni na­kon pet mje­se­ci ni­je od­go­vo­ri­lo ko­le­ga­ma u Cr­noj Go­ri na nji­hov za­htjev da Mi­loš Ma­ro­vić slu­ži za­tvor­sku ka­znu u Spu­žu, po­tvr­đe­no je „Da­nu”. Pra­vo­sud­ni or­ga­ni Cr­ne Go­re su tra­ži­li da mla­đi Ma­ro­vić slu­ži ka­znu u Cr­noj Go­ri, ali se to, ipak, ne­će de­si­ti. Tek po okon­ča­nju te pro­ce­du­re, za ko­ju se ne zna ka­da će bi­ti za­vr­še­na, Ma­ro­vić bi mo­gao da slu­ži ka­znu u Sr­bi­ji, što on od pr­vog da­na tra­ži.
– Zva­nič­no, Mi­loš Ma­ro­vić se na­la­zi u Be­o­gra­du i u nad­le­žno­sti je sr­bi­jan­skih dr­žav­nih or­ga­na, bu­du­ći da je i dr­ža­vlja­nin Sr­bi­je. Ni­šta iz Be­o­gra­da još ni­je sti­glo u Cr­nu Go­ru ve­za­no za nje­gov pred­met – ka­zao je ju­če nje­gov advo­kat Zdrav­ko Be­go­vić.
Si­nu ne­ka­da­šnjeg pot­pred­sjed­ni­ka DPS-a Sve­to­za­ra Ma­ro­vi­ća iz­re­če­na je za­tvor­ska ka­zna od go­di­nu da­na zbog uče­šća u mal­ver­za­ci­ja­ma pri­li­kom pre­pro­da­je op­štin­skog ze­mlji­šta u mje­stu Pri­je­vor iz­nad Ja­za.
Pre­ma na­god­bi ko­ja je pot­pi­sa­na 30. de­cem­bra 2015. go­di­ne, tu­ži­la­štvo je pri­hva­ti­lo Ma­ro­vi­će­vu po­nu­du da bu­de osu­đen na jed­no­go­di­šnju za­tvor­sku ka­znu i da dr­ža­vi pla­ti 380.000 eura. Po­što je u Spu­žu pro­veo mje­sec da­na, osta­lo mu je da od­le­ži još 11 mje­se­ci, ko­je je on tra­žio da od­slu­ži u Sr­bi­ji, jer se u me­đu­vre­me­nu od­re­kao cr­no­gor­skog dr­ža­vljan­stva.
Iz Mi­ni­star­stva prav­de Cr­ne Go­re su ra­ni­je ka­za­li da im se Mi­ni­star­stvo prav­de Sr­bi­je ni­je obra­ća­lo ra­di pre­u­zi­ma­nja iz­vr­še­nja ka­zne osu­đe­nog Mi­lo­ša Ma­ro­vi­ća. Oni su sa­op­šti­li i da je ne­ja­sno za­što nad­le­žni or­ga­ni Sr­bi­je ne po­stu­pa­ju po me­đu­na­rod­noj po­tjer­ni­ci ko­ja je ras­pi­sa­na pro­tiv Mi­lo­ša Ma­ro­vi­ća, jer je ona prav­no oba­ve­zu­ju­ća za or­ga­ne te dr­ža­ve ko­ja je čla­ni­ca In­ter­po­la. Na­gla­si­li su da či­nje­ni­ca da je mla­đi Ma­ro­vić u me­đu­vre­me­nu uzeo sr­bi­jan­sko dr­ža­vljan­stvo ne zna­či da mo­že da ro­bi­ja u Sr­bi­ji, jer je pri­je, to­kom i na­kon okon­ča­nja sud­skog po­stup­ka bio dr­ža­vlja­nin Cr­ne Go­re.
– U vri­je­me pra­vo­sna­žno­sti i iz­vr­šno­sti sud­ske pre­su­de bio je dr­ža­vlja­nin Cr­ne Go­re, a bio je dr­ža­vlja­ni Cr­ne Go­re i to­kom ot­po­či­nja­nja po­stup­ka za iz­vr­še­nje kri­vič­nih sank­ci­ja ka­da je za­sno­va­na do­ma­ća, u nad­le­žno­sti Osnov­nog su­da u Pod­go­ri­ci, i me­đu­na­rod­na prav­na nad­le­žnost pra­vo­su­đa Cr­ne Go­re za iz­vr­šnje kri­vič­ne sank­ci­je – ka­za­li su iz Mi­ni­star­stva prav­de Cr­ne Go­re.
Nje­gov advo­kat Zdrav­ko Be­go­vić is­ta­kao je da je Mi­loš Ma­ro­vić ste­kao srp­sko dr­ža­vljan­stvo i, shod­no ugo­vo­ru o me­đu­na­rod­noj sa­rad­nji u kri­vič­nim pred­me­ti­ma, pod­nio je za­htjev Mi­ni­star­stvu prav­de Cr­ne Go­re da ka­znu za­tvo­ra na ko­ju je osu­đen iz­dr­ža­va u Sr­bi­ji. Po ta­mo­šnjem za­ko­nu, ka­znu od 11 mje­se­ci Ma­ro­vić mo­že slu­ži­ti u kuć­nom pri­tvor uz na­no­gi­cu. D.Ž.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Uslovi korišćenja

Svako neovlašćeno korišćenje sadržaja štampanog i on-line izdanja Dana kažnjivo je i vlasnik prava shodno Zakonu o autorskim i srodnim pravima ima pravo na zaštitu od istog, kao i na naknadu štete prouzrokovane takvim radnjama. Zabranjeno je svako objavljivanje, modifikovanje, kopiranje, štampanje, reprodukovanje, distribuiranje ili na drugi način javno prikazivanje podataka, tekstova, fotografija i informacija iz naših izdanja, bez pisane saglasnosti Jumedia Mont doo.

MARKETING
loading...
Dan - novi portal
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za izbore za odbornike u SO Herceg Novi koji će biti održani 9. maja 2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"