Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Opština vrvila od braće, snaha i kumova * Za pranje para lani nijedna prijava * Za stanarine funkcionera 2,2 miliona eura * Medenici mjesečno 4.000, Vukčević dužan 265.000 * Opština vrvila od braće, snaha i kumova * Suva krv * I jare i pare
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 09-07-2017

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
Miloš Konatar, potpredsjednik GP URA:
I ministar Osman Nurković je priznao da članovi odbora direktora Monteputa nemaju neke naročite obaveze osim da po nekoliko puta godišnje prisustvuju sjednicama.

Vic Dana :)

Uhvati policajac lopova. Nemoćni lopov pita policajca:
●Je li mogu da odem čas do one pekare, umrijeću gladan?
Policajac reče:
●Idi, ali odmah da se vratiš.
Policajac ga pusti, lopov pobjegne. Sjutradan isti policajac uhvati istog lopova. Lopov mu kaže:
●Ajde molim te, pusti me da odem do one pekare, umrijeću gladan.
Policajac mu kaže:
●Da bre, nisam ja od juče, ti ostani tu, a ja ću da idem da ti kupim!

Pita sudija Muju: 
- Hoćete li mi reći ko je vaš saučesnik?!
- Na koga ja vam ličim, zar da odam rođenog brata?!Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Hronika U NIKŠIĆKOM INSTITUTU ZA CRNU METALURGIJU SPALILI VIŠAK NAORUŽANJA Uništeno 926 komada
Dan - novi portal
Uni­šta­va­njem di­je­la na­o­ru­ža­nja u nik­šić­kom In­sti­tu­tu za cr­nu me­ta­lur­gi­ju (ICM) ju­če je obi­lje­žen 9. jul, Me­đu­na­rod­ni dan uni­šta­va­nja oruž­ja. U jed­noj od pe­ći ICM uba­če­no je 926 ko­ma­da oruž­ja i 128 ko­ma­da di­je­lo­va oruž­ja, ko­je je, ka­ko je re­kao dr­žav­ni se­kre­tar cr­no­gor­skog Mi­ni­star­stva unu­tra­šnjih po­slo­va Dra­gan Pe­ja­no­vić, od­u­ze­to u pra­vo­sna­žno okon­ča­nim kri­vič­nim, pre­kr­šaj­nim i uprav­nim po­stup­ci­ma, oruž­je ko­je je vra­će­no u okvi­ru akvi­je „Po­štuj ži­vot, vra­ti oruž­je” kao i ono ko­je je na­đe­no.
– U po­sled­nje tri go­di­ne na ovom mje­stu uni­šti­li smo 3.486 ko­ma­da oruž­ja i 402 ko­ma­da dje­lo­va za oruž­je. Pri­ku­plje­no je i 21,5 hi­lja­da ko­ma­da mu­ni­ci­je raz­li­či­tog ka­li­bra i nje­no uni­šta­va­nje bi­će re­a­li­zo­va­no dru­gom pri­li­kom u to­ku ove go­di­ne – re­kao je Pe­ja­no­vić.
On je is­ta­kao da je kroz kam­pa­nju „Po­štuj ži­vot, vra­ti oruž­je”, ko­ju MUP i Upra­va po­lu­ci­je re­a­li­zu­ju za­jed­no sa part­ne­ri­ma, od sre­di­ne 2015. do da­nas vra­će­no oko 1.500 ko­ma­da oruž­ja, 207 min­sko-eks­plo­ziv­nih sred­sta­va i pre­ko 20 hi­lja­da ko­ma­da mu­ni­ci­je raz­li­či­tog ka­li­bra.
– Ak­ci­ja je i da­lje u to­ku i po­zi­va­mo gra­đa­ne da pre­da­ju oruž­je ko­je dr­že u ile­gal­nom po­sje­du. Na­ža­lost, rok za le­ga­li­za­ci­ju oruž­ja ko­je gra­đa­ni ima­ju bez do­zvo­le o po­ri­je­klu is­te­kao je 19. mar­ta ove go­di­ne – ka­zao je Pe­ja­no­vić.
Ak­ci­ja uni­šta­va­nja re­a­li­zu­je se uz po­dr­šku Evrop­ske uni­je, Mi­si­je OEBS-a, UNDP-a i Cen­tra za kon­tro­lu la­kog i ma­lo­ka­li­bar­skog oruž­ja u ju­go­i­stoč­noj i is­toč­noj Evro­pi (SI­SAK) i Cen­tra za de­mo­krat­sku tran­zi­ci­ju (CDT). Eks­pert za or­ga­ni­zo­va­ni kri­mi­nal u Mi­si­ji OEBS-a Džon Ko­ri­gan ka­zao je da uni­šta­va­njem vi­ška na­o­ru­ža­nja Cr­na Go­ra da­je do­pri­nos po­ve­ća­nju bez­bjed­no­sti u Evro­pi. OEBS je, is­ta­kao je on, po­dr­žao iz­ra­du Na­ci­o­nal­ne stra­te­gi­je i pla­na ak­ci­je za kon­tro­lu i sma­nje­nje la­kog oruž­ja i mu­ni­ci­je, do­ku­men­ta ko­je je de­fi­ni­sao na­ci­o­nal­ne ci­lje­ve u ovoj obla­sti. Po ri­je­či­ma Ka­ri­ga­na, po­dr­ža­li su i Re­gi­o­nal­nu kon­fe­ren­ci­ju ko­ja se ba­vi­la stra­te­škim pri­stu­pom kon­tro­li i sma­nje­nju la­kog oruž­ja i mu­ni­ci­je. Asi­stent stal­nog pred­stav­ni­ka UNDP u Cr­noj Go­ri Mi­o­drag Dra­gi­šić sma­tra da je uni­šta­va­nje vi­ška na­o­ru­ža­nja naj­e­fi­kan­si­ji na­čin da se sma­nji ri­zik i pred­u­pri­je­de po­sle­di­ce po­seb­no od oru­ža­nog na­si­lja.
– Ovaj do­ga­đaj je dio re­gi­o­nal­nih ak­tiv­no­sti UNDP-a ko­je se spro­vo­de uz fi­nan­sij­sku po­dr­šku EU u okvi­ru Si­sak pro­gra­ma. Osim u Cr­noj Go­ri, da­nas se oruž­je se uni­šta­va i u dru­gim ze­mlja­ma re­gi­o­na, ta­ko da će na za­pad­nom Bal­ka­nu da­nas bi­ti uni­šte­no ukup­no vi­še od 2.400 ko­ma­da oruž­ja – re­kao je ju­če Dra­gi­šić.
Mi­li­ca Ko­va­če­vić u ime CDT-a po­zva­la je sve gra­đa­ne Cr­ne Go­re da uče­stvu­ju u kam­pa­nji „Po­štuj ži­vot, vra­ti oruž­je” jer ne­ma ni­ka­kvog oprav­da­nja da se na­sta­vi sa opa­snom prak­som po­sje­do­va­nja ile­gal­nog na­o­ru­ža­nja.B.B.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Uslovi korišćenja

Svako neovlašćeno korišćenje sadržaja štampanog i on-line izdanja Dana kažnjivo je i vlasnik prava shodno Zakonu o autorskim i srodnim pravima ima pravo na zaštitu od istog, kao i na naknadu štete prouzrokovane takvim radnjama. Zabranjeno je svako objavljivanje, modifikovanje, kopiranje, štampanje, reprodukovanje, distribuiranje ili na drugi način javno prikazivanje podataka, tekstova, fotografija i informacija iz naših izdanja, bez pisane saglasnosti Jumedia Mont doo.

MARKETING
loading...
Dan - novi portal
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za izbore za odbornike u SO Herceg Novi koji će biti održani 9. maja 2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"