Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Drešaj organizovao šverc, Isat ilegalnu proizvodnju? * Izlazak u Novom logičan kao i bojkot u Nikšiću * Majke prekinule proteste * Milova vlada mimo tendera potrošila 2,6 miliona * Trampov zid zidaju teškoće * Rat sa mrtvima * Evropa stvarana na pepelu ratnih poraza
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 27-03-2017

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
MAJA ĆATOVIĆ, FUNKCIONER DPS-a :
Očekujem da će Demokratska partija socijalista pobijediti na predstojećim lokalnim izborima u Herceg Novom.

Vic Dana :)


Kaže Perica prijateljima:
- Jeste li znali da novi Ajfon 7 ima aplikaciju za mršavljenje?
Na to će drugovi:
- Kako ona radi?
Perica:
- Pa kupite ga i ostanete bez para za hljeb.Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Ekonomija - datum: 2017-03-25 ROČIŠTE PO TUŽBI PENZIONERA KAP-A PROTIV DRŽAVE U PONEDJELJAK
Pravdu traže na sudu
Dan - novi portal
Ro­či­šte po tu­žbi di­je­la pen­zi­o­ne­ra Kom­bi­na­ta alu­mi­ni­ju­ma (KAP), zbog ne­re­a­li­za­ci­je za­ko­na o is­pla­ti nji­ho­vih ot­prem­ni­na, bi­će odr­ža­no u po­ne­dje­ljak, 27. mar­ta u Osnov­nom su­du. To će bi­ti pr­vo ro­či­šte po tu­žbi biv­ših rad­ni­ka pod­ne­se­noj sre­di­nom pro­šle go­di­ne.
– Po­što Vla­da ni­je re­a­li­zo­va­la Za­kon o iz­mi­re­nju oba­ve­za pre­ma biv­šim rad­ni­ci­ma, ko­ji su zbog ste­ča­ja pen­zi­o­ni­sa­ni po po­vla­šte­nim uslo­vi­ma, to je pre­da­to su­du. Dru­ga gru­pa pen­zi­o­ne­ra ima ro­či­šte u če­tvr­tak – ka­zao je „Da­nu” pred­stav­nik pen­zi­o­ne­ra Ni­ko­la Ra­ko­vić.
Pen­zi­o­ne­ri, ko­ji su ci­je­lu 2016. go­di­nu pro­ve­li pred Vla­dom če­ka­ju­ći da im se upla­ti 5,45 mi­li­o­na po osno­vu za­ko­na, pi­sa­li su i pre­mi­je­ru Du­šku Mar­ko­vi­ću i po­zva­li ga da is­pu­ni obe­ća­no.
– Va­še iz­re­če­ne kon­sta­ta­ci­je na­vo­di­mo osmi put: da se naš no­vac u vi­si­ni od 5,45 mi­li­o­na eura na­la­zi na po­seb­nom ra­ču­nu, da se za­kon od­no­si na so­ci­jal­ni pro­gram iz 2009. go­di­ne u vi­si­ni od šest do 14 hi­lja­da, da će is­pla­ta na­ših ot­prem­ni­na bi­ti re­a­li­zo­va­na do kra­ja fe­bru­a­ra i da za­kon ne tre­ba da ide u Skup­šti­nu po­sli­je ot­klo­nje­nih di­le­ma – na­ve­de­no je u pi­smu Mar­ko­vi­ću.
Pre­mi­jer je kra­jem de­cem­bra do­go­vo­rio da se osnu­je rad­na gru­pa ka­ko bi se ri­je­ši­li pro­ble­mi u ve­zi sa spro­vo­đe­njem za­ko­na i is­pla­ti­le im se ot­prem­ni­ne do mar­ta.
– Sjed­ni­ca ko­ja je tre­ba­lo da se odr­ži sre­di­nom ja­nu­a­ra, odr­ža­na je 27. fe­bru­a­ra, dan pri­je va­šeg obe­ća­nja da se is­pla­te ot­prem­ni­ne – na­ve­li su pen­zi­o­ne­ri Mar­ko­vi­ću u pi­smu.
Za­kon je usvo­jen po­lo­vi­nom 2015. go­i­di­ne, a Vla­da je za 414 pen­zi­o­ne­ra tre­ba­lo da is­pla­ti 5,45 mi­li­o­na. To, me­đu­tim, ni­je­su ura­di­li, zbog če­ga su pen­zi­o­ne­ri od kra­ja mar­ta do 26. de­cem­bra sa ma­njim pre­ki­di­ma pro­te­sto­va­li is­pred Vla­de i Skup­šti­ne.D.M.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Dan - novi portal
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za izbore za odbornike u SO Herceg Novi koji će biti održani 9. maja 2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"