Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Drešaj organizovao šverc, Isat ilegalnu proizvodnju? * Izlazak u Novom logičan kao i bojkot u Nikšiću * Majke prekinule proteste * Milova vlada mimo tendera potrošila 2,6 miliona * Trampov zid zidaju teškoće * Rat sa mrtvima * Evropa stvarana na pepelu ratnih poraza
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 27-03-2017

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
MAJA ĆATOVIĆ, FUNKCIONER DPS-a :
Očekujem da će Demokratska partija socijalista pobijediti na predstojećim lokalnim izborima u Herceg Novom.

Vic Dana :)


Kaže Perica prijateljima:
- Jeste li znali da novi Ajfon 7 ima aplikaciju za mršavljenje?
Na to će drugovi:
- Kako ona radi?
Perica:
- Pa kupite ga i ostanete bez para za hljeb.Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Ekonomija DEMOKRATE TVRDE DA PREMIJERA DEMANTUJU ČINJENICE Tajkuni preči od državnih resursa
Dan - novi portal
Pot­pred­sjed­nik De­mo­krat­ske Cr­ne Go­re Vla­di­mir Mar­ti­no­vić is­ta­kao je da je od pre­mi­je­ra Du­ška Mar­ko­vi­ća oče­ki­vao vi­še ozbilj­no­sti ka­da go­vo­ri o sje­ve­ru.
– Što se ti­če či­nje­ni­ca, one su ap­so­lut­no pro­tiv Mar­ko­vi­ća i svje­do­če da su Vla­di pre­či taj­ku­ni i bu­ra­zer­ske fir­me od sje­ve­ra i dr­žav­nih re­sur­sa. De­mo­kra­te oprav­da­no uka­zu­ju da je kon­ce­si­o­na po­li­ti­ka Vla­de na­ni­je­la ogrom­ne šte­te sje­ve­ru. Sve ove po­dat­ke sam na­veo u sa­op­šte­nju na ko­je se Mar­ko­vić osvr­nuo bez ar­gu­me­na­ta, sa do­bro po­zna­tom kva­zi­pa­tri­ot­skom re­to­ri­kom. I upra­vo je Vla­da na po­sled­njoj sjed­ni­ci omo­gu­ći­la re­pro­gram kon­ce­si­o­nog du­ga Vek­tri Ja­kić i odo­bri­la joj no­ve do­zna­ke za sje­ču šu­me ko­ju ra­ni­je ni­je­su sti­gli da po­si­je­ku. Upra­vo su kon­ce­si­je, umje­sto da bu­du raz­voj­na šan­sa sje­ve­ra, po­sta­le sred­stvo za eks­plo­a­ta­ci­ju sje­ve­ra i naj­bo­lji pri­mjer be­za­ko­nja i ne­bri­ge – na­veo je Mar­ti­no­vić u sa­op­šte­nju.
On je pod­sje­tio da je Dr­žav­na re­vi­zor­ska in­sti­tu­ci­ja uka­zi­va­la na neo­d­go­vor­no i ne­za­ko­ni­to ga­zdo­va­nje šu­ma­ma, da je Upra­va za šu­me u pe­to­go­di­šnjem pe­ri­o­du, ko­ji je kon­tro­li­sa­la DRI, na ne­za­ko­nit i ne­tran­spa­ren­tan na­čin da­va­la šu­me na ko­ri­šće­nje.
– Uz to, ni­je­dan kon­tro­li­sa­ni ugo­vor ni­je bio obez­bi­je­đen ga­ran­ci­jom iako je to im­pe­ra­tiv­na oba­ve­za pre­ma Za­ko­nu o kon­ce­si­ja­ma. Da li je bri­ga o sje­ve­ru do­pu­šta­nje da na­sta­vi dje­lat­nost sje­če šu­me fir­ma ko­joj Vla­da da­je sa­gla­snost za ko­ri­šće­nje šu­ma pri­je zva­nič­nog osni­va­nja i re­gi­stra­ci­je? Da li je bri­ga o sje­ve­ru dr­ža­ve da se oba­ve­ze kon­ce­si­o­na­ra utvr­đu­ju do­ku­men­ti­ma tj. tzv. „pri­lo­zi­ma ugo­vo­ra” ko­ji ne­ma­ju na­ve­den da­tum, ko­je ni­ko ni­je ovje­rio, ni­je­su pot­pi­sa­ni ni od jed­ne ugo­vor­ne stra­ne i ni­je­su ni­gdje za­ve­de­ni, a sve to utvr­di DRI? Da li je bri­ga o sje­ve­ru to da Upra­va za šu­me mi­je­nja­njem „pri­lo­ga ugo­vo­ra” uma­nju­je rje­še­nja o ob­ra­ču­na­toj kon­ce­si­o­noj na­kna­di bez ja­snog obra­zlo­že­nja, da to sve kon­sta­tu­je DRI i da sve osta­ne na kon­sta­ta­ci­ja­ma – pi­ta Mar­ti­no­vić.
On je na­gla­sio da je za­hva­lju­ju­ći „re­žim­skoj po­dr­šci ne­za­ko­ni­to ob­ra­ču­na­va­na kon­ce­si­o­na na­kna­da u kon­kret­nom slu­ča­ju, te da je kon­ce­si­o­nar, od­no­sno vla­snik fir­me Vek­tra Ja­kić Dra­gan Br­ko­vić, ko­jem Mar­ko­vi­će­va vla­da, upra­vo dok on iz­no­si ma­ni­pu­la­ci­je ovih da­na, da­je no­ve do­zna­ke, ošte­tio dr­žav­ni bu­džet za oko 1,6 mi­li­o­na eura, a što je utvr­di­la i DRI”.
– Iz sa­na­ci­o­nog pla­na se vi­di ka­ko se oti­ma od maj­ki, dje­ce i teh­no­lo­ških vi­ško­va, ali se ne vi­di ka­ko će bi­ti od ova­ko na­ka­rad­nog kon­ce­si­o­na­ra na­pla­će­no ono što du­gu­je dr­ža­vi. Dr­ža­vi ne mi­sli do­bro onaj ko oti­ma od maj­ki, a da­je Vek­tri i Br­ko­vi­ću, ni­ti onaj ko uni­šta­va re­sur­se i in­du­stri­ju sje­ve­ra, a fa­vo­ri­zu­je bu­ra­zer­ske fir­me – upo­zo­rio je Mar­ti­no­vić.J.V.


Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Uslovi korišćenja

Svako neovlašćeno korišćenje sadržaja štampanog i on-line izdanja Dana kažnjivo je i vlasnik prava shodno Zakonu o autorskim i srodnim pravima ima pravo na zaštitu od istog, kao i na naknadu štete prouzrokovane takvim radnjama. Zabranjeno je svako objavljivanje, modifikovanje, kopiranje, štampanje, reprodukovanje, distribuiranje ili na drugi način javno prikazivanje podataka, tekstova, fotografija i informacija iz naših izdanja, bez pisane saglasnosti Jumedia Mont doo.

MARKETING
loading...
Dan - novi portal
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za izbore za odbornike u SO Herceg Novi koji će biti održani 9. maja 2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"