Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Finansiraju Milovu kampanju, a oštetili državu za pola miliona * Ne kopaj po grobovima zbog partijskog interesa * Isplatio 4.000 eura svojim studentima * Direktor na čelu sindikata * SAD neće prihvatiti vojni scenario u Siriji * EU neće pokleknuti pred SAD * I djecu će im napraviti
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 10-10-2016

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
Dritan Abazović:
– Obećavam DPS-u, da ne brinu, možda će biti i neka ćelija koja se otvara na dugme.

Vic Dana :)

Opalio Hasu auto... i leži on sad u bolnici, ono došla djeca u posjetu... Narod k`o narod, kako dolazi neko donese voća, neko soka, neko keksa... Jedu djeca zamazala se sva kad čuješ Hasu sav srećan:
- Samo jed`te djeco... nek ste vi meni zdravi i živi... biće opet svega...
baciće se babo pod auto čim ozdravi.







Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Drustvo - datum: 2016-10-09 NA PODRUČJU BJELOPOLJSKE OPŠTINE ZA DEVET MJESECI 118 SAOBRAĆAJKI U dva udesa troje poginulih
Dan - novi portal
Po­li­cij­ski in­spek­tor za bez­bjed­nost u sa­o­bra­ća­ju u Bi­je­lom Po­lju Sr­đan Šće­kić ka­zao je da se u pro­te­klih de­vet mje­se­ci na te­ri­to­ri­ji te op­šti­ne do­go­di­lo 118 sa­o­bra­ćaj­nih ne­zgo­da, a u dvi­je ne­sre­će na­stra­da­la su tri li­ca. Što se ti­če sa­o­bra­ćaj­nih ne­zgo­da sa po­vri­je­đe­nim li­ci­ma, u istom pe­ri­o­du se do­go­di­lo 56 ne­zgo­da, u ko­ji­ma je po­vri­jeđe­no 79 li­ca, od če­ga je 13 bi­lo sa te­škim tje­le­snim po­vre­da­ma, a 66 sa la­kim.
– Uzi­ma­ju­ći u ob­zir do­sa­da­šnje is­ku­stvo, kao i broj­ne ana­li­ze, naj­če­šći uzrok sa­o­bra­ćaj­nih ne­zgo­da je br­zi­na ne­pri­la­go­đe­na uslo­vi­ma i sta­nju na pu­te­vi­ma, kao i al­ko­hol. Ne ma­nje bit­ni su teh­nič­ka is­prav­nost vo­zi­la i ko­ri­šće­nje mo­bil­nog te­le­fo­na u to­ku vo­žnje. Broj­nim ana­li­za­ma ko­je su ra­đe­ne na ni­vou Upra­ve po­li­ci­je do­šlo se do sa­zna­nja da su naj­če­šći uzroč­ni­ci sa­o­bra­ćaj­nih ne­zgo­da mla­di lju­di – re­kao je Šće­kić.
On je do­dao da se od­ne­dav­no ko­ri­sti ter­min mla­di vo­zač, ko­ji se od­no­si na oso­be od 18 go­di­na do 24 go­di­ne.
– Pred­vi­đe­na je spe­ci­fič­na ka­zna po pi­ta­nju al­ko­ho­la, gdje mla­di vo­zač uop­šte ne smi­je da ima al­ko­hol u or­ga­ni­zmu u to­ku vo­žnje. Za sve osta­le uče­sni­ke do­zvo­lje­no je da ima­ju 0,30 pro­mi­la al­ko­ho­la. Me­đu­tim, za mla­de vo­za­če ta gra­ni­ca ne po­sto­ji – ob­ja­snio je Šće­kić.
On je is­ta­kao da sa­o­bra­ćaj­na pra­vi­la jed­na­ko kao vo­za­či mo­ra­ju po­što­va­ti i pje­ša­ci.
– Po­sto­ji i sank­ci­ja za pje­ša­ka jer i on mo­ra da se pri­dr­ža­va sa­o­bra­ćaj­nih pro­pi­sa. Pje­šak ne smi­je pre­ći uli­cu van pje­šač­kog pre­la­za osim ako ni­je uda­ljen od nje­ga 100 me­ta­ra i vi­še. Uko­li­ko ne pre­la­zi uli­cu na pje­šač­kom pre­la­zu, pje­šak će bi­ti sank­ci­o­ni­san. Mo­ra­mo svi ra­di­ti na po­bolj­ša­nju sa­o­bra­ćaj­ne kul­tu­re – za­klju­čio je Šće­kić.
M.N.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Dan - novi portal
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za izbore za odbornike u SO Herceg Novi koji će biti održani 9. maja 2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

 



 

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"