Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Džigi zakinuo budžet za 1,6 miliona eura * Onaj kome služite kuću vam je iskopao * Kriju kome su dijelili socijalu pred izbore * Ubica se zna, ko su pomagači * Džigi zakinuo budžet za 1,6 miliona eura * Modni start u Šipčaniku * Svuda prođoh, kući dođoh
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 15-04-2016

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
N/A:
N/A

Vic Dana :)

Kaže žena mužu: - Zašto kupuješ CD, a nemaš CD plejer.
- Isto zašto i ti kupuješ grudnjak.

Šta kaže plavuša kad se žali prijateljici na lošeg muža?
- Nisam još udovica, ali radim na tome!Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Ekonomija - datum: 2016-04-14 MINISTAR TURIZMA BRANIMIR GVOZDENOVIĆ KONAČNO PROGOVORIO O UGOVORU ZA HOTEL „AS”
Sa presa Garancija nije bila validna Gvozdenović je odgovarajući na pitanje novinara da li je garancija od tri miliona bila validna prije potpisivanja aneksa za hotel „As” kazao samo da je provjerena
Dan - novi portal
Mi­ni­star tu­ri­zma Bra­ni­mir Gvo­zde­no­vić ni­je ka­zao da je ga­ran­ci­ja Sber­ban­ke od tri mi­li­o­na za ho­tel „As” bi­la va­lid­na, od­no­sno na­pla­ti­va pri­je pot­pi­si­va­nja anek­sa sa Ne­ga tur­som i Mon­te­na in­ve­stom. On je ju­če, od­go­va­ra­ju­ći na pi­ta­nja no­vi­na­ra da li je ga­ran­ci­ja bi­la va­lid­na, pri­je pot­pi­si­va­nja anek­sa ugo­vo­ra u fe­bru­a­ru 2014. go­di­ne, od­go­vo­rio da je u skla­du sa svim pro­ce­du­ra­ma ko­je su ta­da va­ži­le u Sa­vje­tu za pri­va­ti­za­ci­ju i Mi­ni­star­stvu tu­ri­zma ta ga­ran­ci­ja pro­vje­re­na.
– Sa­da je do­bi­je­na in­for­ma­ci­ja od ru­ske Sber­ban­ke da ta ga­ran­ci­ja ni­je na­pla­ti­va i po­kre­nu­li smo kom­plet­nu pro­ce­du­ru oko utvr­đi­va­nja či­nje­nič­nog sta­nja, oba­vi­je­sti­li pra­vo­sud­ne i tu­ži­lač­ke or­ga­ne da is­pi­ta­ju tu kom­plet­nu si­tu­a­ci­ju i od­go­vo­re od tih or­ga­na oče­ku­je­mo u na­red­nom pe­ri­o­du. Mi­ni­star­stvo je ura­di­lo sve što je bi­lo u nji­ho­voj nad­le­žno­sti i u skla­du sa svim pra­vi­li­ma – re­kao je Gvo­zde­no­vić na rad­nom do­ruč­ku sa no­vi­na­ri­ma po­vo­dom pri­pre­me i pra­će­nja tu­ri­stič­ke se­zo­ne.
Pro­ce­du­ra za ras­kid ugo­vo­ra sa Ne­ga tur­som i Mon­te­na in­ve­stom po­kre­nu­ta je u ja­nu­a­ru, a na­kon to­ga je Sber­ban­ka oba­vi­je­sti­la Mi­ni­star­stvo tu­ri­zma da ne­će is­pla­ti­ti tri mi­li­o­na eura. Iz Mi­ni­star­stva su ta­da re­kli da ga­ran­ci­ja ni­je na­pla­ti­va, dok je vla­snik ho­te­la As De­jan Gar­da­še­vić ka­zao da je njih Sber­ban­ka oba­vi­je­sti­la da je ga­ran­ci­ja va­lid­na i na­pla­ti­va, ali da je za­u­sta­vlje­na i da Sber­ban­ka ne­će da je is­pla­ti zbog sank­ci­ja ko­je je Cr­na Go­ra uve­la Ru­si­ji.
– Onog mo­men­ta ka­da je mi­ni­star­stvo vi­dje­lo da ga­ran­ci­ja ni­je na­pla­ti­va, ura­di­lo je, pre­ko na­še am­ba­sa­de u Mo­skvi, sve pro­ce­du­re – pri­ja­va, sla­nje gran­ci­je i do­bi­li smo oba­vi­je­šte­nje od Sber­ban­ke da ga­ran­ci­ja ni­je na­pla­ti­va. To smo po­sla­li pra­vo­sud­nim or­ga­ni­ma, za­šti­ti­ni­ku imo­vin­sko-prav­nih od­no­sa Cr­ne Go­re i sa­da je u pro­ce­du­ri pro­vje­ra svih ele­me­na­ta – re­kao je Gvo­zde­no­vić.
Oni su tu­ži­la­štvu pod­ni­je­li kri­vič­nu pri­ja­vu pro­tiv šest li­ca iz fir­mi Ne­ge turs i Mon­te­ne in­vest za­to što im Sber­ban­ka ni­je is­pla­ti­la tri mi­li­o­na eura. Pri­ja­vu je pre­u­ze­lo Osnov­no dr­žav­no tu­ži­la­štvo u Ko­to­ru.
Ga­ran­ci­jom za ho­tel As u po­ne­dje­ljak će se ba­vi­ti Skup­šti­na, na ini­ci­ja­ti­vu SDP-a. Do­ne­dav­ni mi­ni­star unu­tra­šnjih po­slo­va Ra­ško Ko­nje­vić re­kao je da je Gvo­zde­no­vić ka­da se raz­ma­trao aneks za ho­tel As, ubje­đi­vao čla­no­ve Vla­de da je ga­ran­ci­ja pro­vje­re­na i va­lid­na.
Gvo­zde­no­vić je ju­če ka­zao da će to bi­ti pri­li­ka da se sve či­nje­ni­ce sta­ve na sto.
Ne­ga turs i Mon­te­na in­vest su ku­pi­le ho­tel As 2002. go­di­ne za pet mi­li­o­na ma­ra­ka. Na­kon 13 go­di­na pot­pi­sa­li su aneks sa Vla­dom i oba­ve­za­li se na ula­ga­nja, ko­ja ni­je­su is­pu­ni­li, pa je Vla­da po­kre­nu­la pro­ce­du­ru za ras­kid.
Iz Ne­ge turs tvr­de da je Vla­da od­lu­či­la da ras­ki­ne ugo­vor sa nji­ma još pri­je go­di­nu.D.M.


Put Pod­go­ri­ca–Bu­dva spre­man do 1. ju­na

U Mi­ni­star­stvu tu­ri­zma i Na­ci­o­nal­noj tu­ri­stič­koj or­ga­ni­za­ci­ji (NTO) oče­ku­ju da će ovo­go­di­šnja se­zo­na bi­ti bo­lja od pret­hod­ne.
– Pro­šla go­di­na bi­la je naj­bo­lja tu­ri­stič­ka go­di­na u Cr­noj Go­ri sa pre­ko 1,7 mi­li­o­na tu­ri­sta i pro­me­tom od 800 mi­li­o­na eura. U 2016. go­di­ni oče­ku­je se pro­gres na slič­nom ni­vou kao što je bio 2014. i 2015. go­di­ne. To te­me­lji­mo na do­brim pri­pre­ma­ma i na­ja­va­ma i na do­brim re­zul­ta­ti­ma ko­je bi­lje­ži­mo u pr­va tri mje­se­ca – re­kao je Gvo­zde­no­vić.
On je na­ja­vio da će put­ni pra­vac Pod­go­ri­ca–Ce­ti­nje–Bu­dva bi­ti za­vr­šen do 1. ju­na.
Di­rek­to­ri­ca NTO Želj­ka Ra­dak Ku­ka­vi­čić je re­kla da će se­zo­na bi­ti bo­lja na osno­vu bu­kin­ga i ugo­vo­re­nih aran­žma­na.
– Sa svih tr­ži­šta bi­lje­ži­mo rast ko­ji je raz­li­čit od 5,10 čak i do 20 od­sto – re­kla je Ku­ka­vi­čić.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Dan - novi portal
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za izbore za odbornike u SO Herceg Novi koji će biti održani 9. maja 2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"