Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Džigi zakinuo budžet za 1,6 miliona eura * Onaj kome služite kuću vam je iskopao * Kriju kome su dijelili socijalu pred izbore * Ubica se zna, ko su pomagači * Džigi zakinuo budžet za 1,6 miliona eura * Modni start u Šipčaniku * Svuda prođoh, kući dođoh
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 15-04-2016

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
N/A:
N/A

Vic Dana :)

Kaže žena mužu: - Zašto kupuješ CD, a nemaš CD plejer.
- Isto zašto i ti kupuješ grudnjak.

Šta kaže plavuša kad se žali prijateljici na lošeg muža?
- Nisam još udovica, ali radim na tome!Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Ekonomija - datum: 2016-04-14 EKOLOŠKE ORGANIZACIJE PODRŽALE ODRŽAVANJE REFERENDUMA Ukloniti naftne platforme
Dan - novi portal
Pred­stav­ni­ci 11 eko­lo­ških or­ga­ni­za­ci­ja „Je­dan Ja­dran” iz svih ja­dran­skih ze­ma­lja po­dr­ža­li su odr­ža­va­nje re­fe­ren­du­ma u Ita­li­ji, na kom gra­đa­ni tre­ba da se iz­ja­sne da li će bi­ti uklo­nje­ne po­sto­je­će naft­ne i ga­sne plat­for­me na uda­lje­no­sti od 12 mi­lja od oba­le, ostr­va i za­šti­će­nih pod­ruč­ja u mo­ru. Re­fe­ren­dum će se odr­ža­ti u ne­dje­lju, a tim po­vo­dom pred­stav­ni­ci or­ga­ni­za­ci­je „Je­dan Ja­dran” su u znak po­dr­ške po­sje­ti­li lo­kal­ne or­ga­ni­za­ci­je i pred­stav­ni­ke jav­ne upra­ve u Ita­li­ji, udru­že­ne u za­jed­nič­ku bor­bu pro­tiv naft­nih plat­for­mi, na­ve­li su iz Grin ho­u­ma.
Ko­or­di­na­tor­ka mre­že „Je­dan Ja­dran” Du­ši­ca Ra­doj­čić je ka­za­la da su uče­stvo­va­njem na tri­bi­na­ma, kon­fe­ren­ci­ja­ma za me­di­je, sa­stan­ci­ma sa ak­ti­vi­sti­ma i jav­nim slu­žbe­ni­ci­ma, kao i di­je­lje­njem le­ta­ka gra­đa­ni­ma ši­rom ita­li­jan­ske oba­le, že­lje­li pre­ni­je­ti po­ru­ku Ita­li­ja­ni­ma da ni­je­su sa­mi i da u svim ja­dran­skim ze­mlja­ma po­sto­ji isti ot­por i bor­ba pro­tiv eks­plo­a­ta­ci­je naf­te u mo­ru.
– Na­me­ta­nje štet­nih pro­je­ka­ta po­na­vlja se u svim dr­ža­va­ma na Ja­dra­nu. Za­ni­mlji­vo je ka­ko ita­li­jan­ska vla­da ko­ri­sti iste ar­gu­men­te ko­je su i hr­vat­ski i cr­no­gor­ski gra­đa­ni mo­gli ču­ti – ako se bu­ši u dru­goj dr­ža­vi, za­što ne bi­smo i mi – re­kla je Ra­doj­či­će­va.
Iz­vr­šna di­rek­to­ri­ca Grin ho­u­ma Na­ta­ša Ko­va­če­vić ka­za­la je da su gra­đa­ni dr­ža­va u okru­že­nju ra­zu­mje­li ka­kve šte­te za ži­vot­nu sre­di­nu i lo­kal­nu eko­no­mi­ju no­si is­tra­ži­va­nje naf­te i ga­sa, zbog če­ga se stvo­rio ve­li­ki pri­ti­sak ko­ji je epi­log imao u od­u­sta­ja­nju od stra­te­ških pro­je­ka­ta ka­kav je Om­bri­na u Ita­li­ji i or­ga­ni­zo­va­nje re­fe­ren­du­ma na na­ci­o­nal­nom ni­vou.
– Mo­ra­to­ri­jum na bu­še­nje naf­te iz mo­ra pro­gla­šen je i u Hr­vat­skoj i Fran­cu­skoj. Do­dat­no tre­ba da nas za­bri­ne da je je­dan od glav­nih ope­ra­te­ra na ovom pro­sto­ru bi­la kom­pa­ni­ja Eni sa ko­jom na­ša Vla­da ima na­mje­ru da pot­pi­še ugo­vor za pr­va is­tra­ži­va­nja u Ul­ci­nju, a iz ko­je je kra­jem mar­ta uhap­še­no pet slu­žbe­ni­ka zbog ne­le­gal­ne tr­go­vi­ne ot­pa­dom – ka­za­la je Ko­va­če­vi­će­va.D.M.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Dan - novi portal
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za izbore za odbornike u SO Herceg Novi koji će biti održani 9. maja 2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"