Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Džigi zakinuo budžet za 1,6 miliona eura * Onaj kome služite kuću vam je iskopao * Kriju kome su dijelili socijalu pred izbore * Ubica se zna, ko su pomagači * Džigi zakinuo budžet za 1,6 miliona eura * Modni start u Šipčaniku * Svuda prođoh, kući dođoh
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 15-04-2016

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
N/A:
N/A

Vic Dana :)

Kaže žena mužu: - Zašto kupuješ CD, a nemaš CD plejer.
- Isto zašto i ti kupuješ grudnjak.

Šta kaže plavuša kad se žali prijateljici na lošeg muža?
- Nisam još udovica, ali radim na tome!Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Ekonomija BIVŠI RADNICI ROBNE KUĆE „PODGORIČANKA” POČELI SA PROTESTIMA Zahtijevaju otpremnine i 19 plata Radnici su juče podnijeli krivičnu prijavu protiv direktora robne kuće Veljka Barovića
Dan - novi portal
Gru­pa biv­ših rad­ni­ka rob­ne ku­će „Pod­go­ri­čan­ka” pro­tes­to­va­la je ju­če is­pred zgra­de tog objek­ta u Pod­go­ri­ci tra­že­ći ot­prem­ni­ne i is­pla­tu 19 za­o­sta­lih za­ra­da. Ju­če su pre­da­li i kri­vič­nu pri­ja­vu pro­tiv biv­šeg di­rek­to­ra rob­ne ku­će „Pod­go­ri­čan­ka” Velj­ka Ba­ro­vi­ća, a pre­ma nji­ho­vim ri­je­či­ma, on je kri­vac za si­tu­a­ci­ju u ko­joj su se na­šli. Ka­ko su za „Dan” ka­za­le biv­še rad­ni­ce rob­ne ku­će, pre­ko 100 rad­ni­ka iz Cr­ne Go­re ni­je do­bi­lo ot­prem­ni­ne iako im to po za­ko­nu sle­du­je.
Uglav­nom pen­zi­o­ni­sa­ne rad­ni­ce „Pod­go­ri­čan­ke” tvr­de da su svi za­po­sle­ni ko­ji su ra­di­li u rob­noj ku­ći od 1966. do 1999. go­di­ne ima­li pra­vo na ot­prem­ni­ne od 135 eura po go­di­ni rad­nog sta­ža.
– Mi to ni­je­smo do­bi­li i tvr­di­mo da je glav­ni kri­vac za ova­kvu si­tu­a­ci­ju u ko­joj smo se na­šli di­rek­tor Ba­ro­vić. Tvr­di­mo da je on op­stru­i­rao do­bi­ja­nje ot­prem­ni­na i is­pla­ći­va­nje za­ra­da, zbog če­ga smo i pod­ni­je­li kri­vič­nu pri­ja­vu pro­tiv nje­ga – sa­op­šti­la je Mi­ca Pe­jo­vić.
Pre­ma ri­je­či­ma Du­šan­ke Sto­ja­no­vić, u ci­je­loj si­tu­a­ci­ji oko rob­ne ku­će naj­vi­še is­pa­šta­ju rad­ni­ci.
– Iz­da­va­ne su sa­mo­po­slu­ge, ma­ga­cin u Spu­žu, rob­na ku­ća u Pod­go­ri­ci na pet spra­to­va, ustu­pan je pro­stor za re­kla­me, a rad­ni­ci ni­je­su do­bi­li ni cen­ta. U pro­sto­ri­ja­ma „Pod­go­ri­čan­ke” bi­li su bu­tik Ka­li­o­pi i Mil pop, me­đu­tim, sud­ski iz­vr­ši­telj je do­nio rje­še­nje da se oni mo­ra­ju ise­li­ti ima­ju­ći u vi­du sud­sku pre­su­du. Go­to­vo da smo se obra­ti­li na sve mo­gu­će adre­se, ob­i­šli smo sve va­žne usta­no­ve i obra­ća­li se na­šoj am­ba­sa­di u Be­o­gra­du, ko­ja nas je od­bi­la jer ne­ma­mo sr­bi­jan­sko dr­ža­vljan­stvo. Osta­li smo bez iče­ga. Du­žni su nam 19 pla­ta, ni­je­smo do­bi­li ot­prem­ni­ne, jed­no­stav­no smo do­ve­de­ni do ru­ba eg­zi­sten­ci­je – re­kla je Sto­ja­no­vi­će­va.
Ona je is­ta­kla da je u rob­noj ku­ći ra­di­la pre­ko tri de­ce­ni­je.
– Na­kon 33 go­di­ne ra­da pri­ma­la sam pen­zi­ju od 77 eura i od to­ga hra­ni­la tro­je dje­ce. To naj­bo­lje po­ka­zu­je u ka­kvu smo si­tu­a­ci­ju do­ve­de­ni – ka­za­la je Sto­ja­no­vi­će­va.
Da je Ba­ro­vić kriv za si­tu­a­ci­ju u ko­ju su se rad­ni­ci na­šli, po­tvr­di­la je i Slo­bo­dan­ka Sta­ni­mi­rov.
Rad­ni­ci su po­ja­sni­li da su se zbog pro­ble­ma sa do­bi­ja­njem ot­prem­ni­na obra­ća­li i sr­bi­jan­skoj am­ba­sa­di u Pod­go­ri­ci, te da su im oni ka­za­li da po­sto­ji pro­blem u do­bi­ja­nju ot­pre­mi­na jer ni­je­su dr­ža­vlja­ni Sr­bi­je.
Oko svo­ji­ne rob­ne ku­će „Pod­go­ri­čan­ka” sko­ro de­ce­ni­ju se vo­dio sud­ski spor pred pod­go­rič­kim Osnov­nim su­dom. Pre­su­dom od pro­šle go­di­ne imo­vi­na rob­ne ku­će „Pod­go­ri­čan­ka” pri­pa­la je rob­nim ku­ća­ma „Be­o­grad”, zbog če­ga su pro­šle ne­dje­lje mo­ra­li ise­li­ti bu­tik i pro­dav­ni­cu ko­zme­ti­ke ko­ja se na­la­zi­la u objek­tu. Ba­ro­vić je pri­je pre­su­da vi­še pu­ta go­vo­rio da je „Pod­go­ri­čan­ka” vla­sni­štvo Pod­go­ri­ce i rad­ni­ka ko­ji u njoj ra­de, te da ona ni­je gra­đe­na od kom­pa­ni­je Rob­nih ku­ća „Be­o­grad”.
Me­đu­tim, Ba­ro­vić ju­če ni­je od­go­va­rao na po­zi­ve i po­ru­ke na broj do­stu­pan re­dak­ci­ji.
B.Ma.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Uslovi korišćenja

Svako neovlašćeno korišćenje sadržaja štampanog i on-line izdanja Dana kažnjivo je i vlasnik prava shodno Zakonu o autorskim i srodnim pravima ima pravo na zaštitu od istog, kao i na naknadu štete prouzrokovane takvim radnjama. Zabranjeno je svako objavljivanje, modifikovanje, kopiranje, štampanje, reprodukovanje, distribuiranje ili na drugi način javno prikazivanje podataka, tekstova, fotografija i informacija iz naših izdanja, bez pisane saglasnosti Jumedia Mont doo.

MARKETING
loading...
Dan - novi portal
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za izbore za odbornike u SO Herceg Novi koji će biti održani 9. maja 2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"