Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
U novo ljeto sa novom nadom * SDP dobrodošao u građanski blok * Rok istekao „As” Rusima ostao * Vlada svakog stanovnika zadužila po 3.440 eura * Orjen ogrnut sniježnom bjelinom * U novo ljeto sa novom nadom * Zaborav kao izbavljenje
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 14-01-2016

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
Radovan Asanović, funkcioner Demosa:
Možda Pozitivna igra igru Slavka Perovića, ali sam najbliži zaključku da međunarodna zajednica igra igru „Milošević’’.

Vic Dana :)

Zaposli se Mujo u Njujorku na pranju prozora i tako se jednog dana oklizne i padne sa 16 sprata na ulicu. Prolaznici se okupili oko njega i u taj tren naiđe i Haso. Gleda on Muja koji je taman počeo dolaziti k sebi i priupita:
- Pa dobro Mujo što je bilo?
- Ma ne znam bolan Haso - evo i ja stigo maločas.Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Ekonomija - datum: 2016-01-13 NORTSTARU IZDATA URBANISTIČKO-TEHNIČKA DOKUMENTACIJA ZA TURISTIČKO NASELJE „MONTEROSE”
Rose Uslove dobili poslije dvije i po godine
Dan - novi portal
Mi­ni­star­stvo odr­ži­vog raz­vo­ja iz­da­lo je ur­ba­ni­stič­ko-teh­nič­ke uslo­ve kom­pa­ni­ji Nort­star za iz­ra­du teh­nič­ke do­ku­men­ta­ci­je za iz­grad­nju tu­ri­stič­kog na­se­lja Mon­te­ro­se na 13 ur­ba­ni­stič­kih par­ce­la na Ro­sa­ma u op­šti­ni Her­ceg No­vi. Ur­ba­ni­stič­ko-teh­nič­ki uslo­vi Nort­sta­ru su iz­da­ti mje­sec na­kon pod­ne­se­nog za­htje­va.
Kom­pa­ni­ja Nort­star ka­sni dvi­je i po go­di­ne sa pro­jek­tom u ko­ji tre­ba da ulo­ži 1,1 mi­li­jar­du eura. Za­htjev za iz­da­va­nje ur­ba­ni­stič­ko-teh­nič­kih uslo­va po­sla­li su tek na­kon što im je iz Vla­de jav­no za­pri­je­će­no ras­ki­dom ugo­vo­ra. Kra­jem no­vem­bra pred­stav­ni­ci Mi­ni­star­tva odr­ži­vog raz­vo­ja jav­no su sa­op­šti­li da će po­kre­nu­ti pro­ce­du­ru za ras­kid ako se do kra­ja fe­bru­a­ra ne kre­ne sa pro­jek­tom.
Na 13 par­ce­la na her­ceg­nov­skom di­je­lu po­lu­o­str­va Lu­šti­ca pla­ni­ra­na je iz­grad­nja ho­te­la, dvi­je vi­le, jah­ting klu­ba, ure­đe­nih ku­pa­li­šta i broj­nih dru­gih sa­dr­ža­ja ko­ji či­ne tu­ri­stič­ko na­se­lje. Pre­ma ur­ba­ni­stič­kim uslo­vi­ma, ho­tel će ima­ti ga­ra­žu, pri­ze­mlje i tri ili če­ti­ri spra­ta. Pred­vi­đe­no je da mak­si­ma­lan broj so­ba bu­de 175, a kre­ve­ta 350. Ho­tel tre­ba da se gra­di na pr­voj par­ce­li i da ima 24.200 kva­dra­ta bru­to gra­đe­vin­skog pro­sto­ra.
Dvi­je vi­le bi­će na sle­de­će dvi­je par­ce­le. Ukup­na bru­to gra­đe­vin­ska po­vr­ši­na vi­la ko­je će ima­ti pri­ze­mlje i dva spra­ta iz­no­si 32 hi­lja­de kva­dra­ta. Pr­va vi­la ima­će 40, a dru­ga 55 so­ba. Broj kre­ve­ta će iz­no­si­ti 240, od­no­sno 330. Jah­ting klub će ta­ko­đe ima­ti mak­si­mum dva spra­ta.
Na osno­vu do­bi­je­nih ur­ba­ni­stič­ko-teh­nič­kih uslo­va, Nort­star tre­ba da ura­di pro­je­kat i ka­sni­je da za­tra­ži gra­đe­vin­sku do­zvo­lu. Ur­ba­ni­stič­ko-teh­nič­ki uslo­vi su pr­vi pa­pir u re­a­li­za­ci­ji pro­jek­ta.
Ugo­vor o du­go­roč­nom za­ku­pu ze­mlji­šta na Ro­sa­ma pot­pi­san je u sep­tem­bru 2009. go­di­ne, a stu­pio je na sna­gu kra­jem av­gu­sta 2013. go­di­ne pot­pi­si­va­njem pro­to­ko­la o pra­vo­sna­žno­sti ugo­vo­ra, ka­da je prak­tič­no isto­vre­me­no pot­pi­san i aneks ugo­vo­ra o du­go­roč­nom za­ku­pu. Od tog da­tu­ma po­če­li su ro­ko­vi za is­pu­nje­nje ugo­vor­nih oba­ve­za za­kup­ca, uklju­ču­ju­ći in­ve­sti­ci­o­ne oba­ve­ze. Ugo­vo­rom i anek­som, usvo­je­nim kra­jem ju­la 2013. go­di­ne, Nort­star se oba­ve­zao da će u na­red­nih pet go­di­na, u pr­vu fa­zu pro­jek­ta in­ve­sti­ra­ti 141,8 mi­li­o­na eura.
Na­red­ni rok u ko­jem Vla­da sti­če pra­vo da ras­ki­ne ugo­vor je 26. no­vem­bar 2018. go­di­ne, ka­da is­ti­če i oba­ve­za re­a­li­za­ci­je in­ve­sti­ci­o­nog pro­gra­ma.
Pre­ma po­da­ci­ma Cen­tral­nog re­gi­stra pri­vred­nih su­bje­ka­ta, osni­vač Nort­sta­ra je fir­ma Mon­tro­uz di­ve­lop­ment. Vla­da je ugo­vor o za­ku­pu pot­pi­sa­la sa kon­zor­ci­ju­mom ko­ji či­ne Nort­star i Eku­ekst ka­pi­tal li­mi­tid iz Ve­li­ke Bri­ta­ni­je.
D.M.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Dan - novi portal
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za izbore za odbornike u SO Herceg Novi koji će biti održani 9. maja 2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"