Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
U novo ljeto sa novom nadom * SDP dobrodošao u građanski blok * Rok istekao „As” Rusima ostao * Vlada svakog stanovnika zadužila po 3.440 eura * Orjen ogrnut sniježnom bjelinom * U novo ljeto sa novom nadom * Zaborav kao izbavljenje
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 14-01-2016

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
Radovan Asanović, funkcioner Demosa:
Možda Pozitivna igra igru Slavka Perovića, ali sam najbliži zaključku da međunarodna zajednica igra igru „Milošević’’.

Vic Dana :)

Zaposli se Mujo u Njujorku na pranju prozora i tako se jednog dana oklizne i padne sa 16 sprata na ulicu. Prolaznici se okupili oko njega i u taj tren naiđe i Haso. Gleda on Muja koji je taman počeo dolaziti k sebi i priupita:
- Pa dobro Mujo što je bilo?
- Ma ne znam bolan Haso - evo i ja stigo maločas.Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Ekonomija - datum: 2016-01-13 NA MONTENEGROBERZI TRGOVANO DIONICAMA JUGOPETROLA
Upravna zgrada Jugopetrola Njemci kupili četiri odsto akcija Eurofond je prodao 185.013 akcija stranom investicionom fondu iz Njemačke, prema nezvaničnim saznanjima
Dan - novi portal
Otvo­re­ni in­ve­sti­ci­o­ni fond Euro­fond, ko­jim upra­vlja­ju li­ca bli­ska bi­zni­sme­nu Ve­se­li­nu Ba­ro­vi­ću pro­dao je ju­če na Mon­te­ne­gro­ber­zi svoj udio od 3,97 od­sto u Ju­go­pe­tro­lu, pre­ma ne­zva­nič­nim sa­zna­nji­ma ,,Da­na”.
Euro­fond je pro­dao 185.013 ak­ci­ja za 2,26 mi­li­o­na eura, od­no­sno 12,25 eura po ak­ci­ji. Ak­ci­je fon­da bi­le su skri­ve­ne iza zbir­nog ka­sto­di ra­ču­na.
Di­o­ni­ce su, pre­ma ne­zva­nič­nim sa­zna­nji­ma ,,Da­na”, pro­da­te stra­nom in­ve­sti­ci­o­nom fon­du iz Nje­mač­ke.
Od tog nov­ca u Euro­fon­du pla­ni­ra­ju da do kra­ja ja­nu­a­ra is­pla­te je­dan dio ne­sa­gla­snih ak­ci­o­na­ra, u či­jem je vla­sni­štvu oko 15 od­sto vla­sni­štva fon­da, dok će osta­tak sred­sta­va ko­je fond du­gu­je ak­ci­o­na­ri­ma bi­ti suk­ce­siv­no is­pla­ćen naj­da­lje do kra­ja go­di­ne. Pri­o­ri­tet fon­da je is­pla­ta oba­ve­za pre­ma dr­ža­vi, od­no­sno po­re­skog du­ga, ko­ji je po­čet­kom ok­to­bra pro­šle go­di­ne iz­no­sio 1,57 mi­li­o­na eura. Taj fond se na­la­zi na li­sti 200 naj­ve­ćih du­žni­ka Po­re­ske upra­ve. Ta­ko­đe, dio sred­sta­va bi­će opre­di­je­ljen za iz­mi­re­nje oba­ve­za pre­ma po­vje­ri­o­ci­ma, od­no­sno za de­blo­ka­du ra­ču­na za­tvo­re­nog in­ve­sti­ci­o­nog fon­da ko­ji je blo­ki­ran za iz­nos od 1,27 mi­li­o­na eura već pre­ko če­ti­ri go­di­ne.
Euro­fond je ne­dav­no za 5,1 mi­li­on eura pro­dao ak­ci­je Cr­no­gor­skog elek­tro­pre­no­snog si­ste­ma. Taj fond tre­ba da is­pla­ti 5,7 mi­li­o­na eura ma­lim ak­ci­o­na­ri­ma ko­ji su kra­jem pro­šle go­di­ne gla­sa­li pro­tiv pla­na raz­vo­ja tog fon­da.
Na­kon tran­sfor­ma­ci­je na otvo­re­ni i za­tvo­re­ni fond pri­je dvi­je go­di­ne, u za­tvo­re­nom in­ve­sti­ci­o­nom fon­du Euro­fond osta­le su ne­kret­ni­ne vri­jed­ne 5,85 mi­li­o­na eura i kon­trol­ni pa­ke­ti ak­ci­ja „Bje­la­si­ca Ra­da”, „Iz­bor” Bar, So­la­na „Ba­jo Se­ku­lić” i Elek­tro­gru­pa DD „Jaj­ce” iz BiH.
Osim što je Euro­fond ju­če pro­dao svoj udio u Ju­go­pe­tro­lu, ak­ci­je je pro­da­va­lo i vi­še ma­lih ak­cio­na­ra, a kroz osam tran­sak­ci­ja pro­da­to je ukup­no 3.475 ak­ci­ja za 58,4 hi­lja­de eura. Ci­je­na di­o­ni­ca Ju­go­pe­tro­la ju­če se na ber­zi kre­ta­la od 12,25 do 13,3 eura po ak­ci­ji.
Ve­ćin­ski vla­snik Ju­go­pe­tro­la je grč­ki He­le­nik pe­tro­le­um, ko­ji, pre­ma po­da­ci­ma Cen­tral­ne de­po­zi­tar­ne agen­ci­je ima 54,35 od­sto udje­la, iza HB zbir­nog ka­sto­di ra­ču­na skri­ven je vla­snik 9,7 od­sto di­o­ni­ca, dok otvo­re­ni in­ve­sti­ci­o­ni fond Trend ima 5,9 od­sto di­o­ni­ca.
J.V.


Mo­ne­ta uma­nji­la ka­pi­tal

Za­tvo­re­ni in­ve­sti­ci­o­ni fond „Mo­ne­ta“ uma­njio je ka­pi­tal po­ni­šte­njem 52.867.479 sop­stve­nih ak­ci­ja, na­ve­de­no je na saj­tu Mon­te­ne­gro­ber­ze.
Na­kon tih pro­mje­na, ukup­na ka­pi­tal­na vri­jed­nost dru­štva iz­no­si 13,39 mi­li­o­na eura, a uku­pan broj ak­ci­ja 99.990.471, či­ja je no­mi­nal­na vri­jed­nost po di­o­ni­ci 0,133 eura.
Pre­ma ne­zva­nič­nim sa­zna­nji­ma ,,Da­na” po­ni­šte­ne su ak­ci­je ko­je je taj fond ot­ku­pio od ne­sa­gla­snih ak­ci­o­na­ra, na­kon što je is­pla­ćen nji­hov udio.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Dan - novi portal
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za izbore za odbornike u SO Herceg Novi koji će biti održani 9. maja 2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"