Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
U novo ljeto sa novom nadom * SDP dobrodošao u građanski blok * Rok istekao „As” Rusima ostao * Vlada svakog stanovnika zadužila po 3.440 eura * Orjen ogrnut sniježnom bjelinom * U novo ljeto sa novom nadom * Zaborav kao izbavljenje
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 14-01-2016

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
Radovan Asanović, funkcioner Demosa:
Možda Pozitivna igra igru Slavka Perovića, ali sam najbliži zaključku da međunarodna zajednica igra igru „Milošević’’.

Vic Dana :)

Zaposli se Mujo u Njujorku na pranju prozora i tako se jednog dana oklizne i padne sa 16 sprata na ulicu. Prolaznici se okupili oko njega i u taj tren naiđe i Haso. Gleda on Muja koji je taman počeo dolaziti k sebi i priupita:
- Pa dobro Mujo što je bilo?
- Ma ne znam bolan Haso - evo i ja stigo maločas.Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Ekonomija MINISTARSTVO TURIZMA NEĆE DA POKRENE PROCEDURU ZA NAPLATU TRI MILIONA
Hotel „As” Rok istekao „As” Rusima ostao Rok za pokretanje procedure za raskid ugovora sa ruskom firmom „Nega turs”, koja od 2002. godine gradi hotel „As”, istekao je juče. Vlada je ovlastila ministra turizma Branimira Gvozdenovića da naplati od Rusa garanciju od tri miliona eura, koji nije ništa preduzeo po tom pitanju
Dan - novi portal
Mi­ni­star­stvo tu­ri­zma još ni­je za­po­če­lo pro­ce­du­ru ras­ki­da ugo­vo­ra sa Ne­ga tur­som za ho­tel „As” u Pe­ra­zi­ća do­lu u Bu­dvi, iako je Vla­da 28. de­cem­bra da­la rok od 15 da­na da se to ura­di. Taj rok je is­te­kao ju­če, a pre­ma ne­zva­nič­nim sa­zna­nji­ma „Da­na”, pro­ce­du­ra ras­ki­da ni­je za­po­če­ta, ni­ti je po­slat za­htjev za na­pla­tu ga­ran­ci­je od tri mi­li­on eura.
„Dan” je ju­če u ve­zi sa ras­ki­dom ugo­vo­ra po­slao pi­ta­nja Mi­ni­star­stvu tu­ri­zma, ali nam iz tog re­so­ra ni­je­su od­go­vo­ri­li.
Na sjed­ni­ci Vla­de, odr­ža­noj 28. de­cem­bra, Mi­ni­star­stvo tu­ri­zma je za­du­že­no da u sa­rad­nji sa za­štit­ni­com imo­vin­sko-prav­nih in­te­re­sa Cr­ne Go­re Dra­ga­nom Đu­ra­no­vić u ro­ku od 15 da­na po­kre­ne po­stu­pak ras­ki­da ugo­vo­ra iz­me­đu Vla­de i Bu­dvan­ske ri­vi­je­re sa jed­ne i „Ne­ga tur­sa” iz Mo­skve sa dru­ge stra­ne. Istim za­ključ­ci­ma ovla­šćen je mi­ni­star tu­ri­zma Bra­ni­mir Gvo­zde­no­vić i Đu­ra­no­vi­će­va da u ime Vla­de po­kre­nu pro­ce­du­ru za ak­ti­vi­ra­nje i na­pla­tu ban­kar­ske ga­ran­ci­je u ko­rist Vla­de i Bu­dvan­ske ri­vi­je­re. To, pre­ma na­šim in­for­ma­ci­ja­ma, još ni­je­su ura­di­li.
Ga­ran­ci­ja od tri mi­li­o­na je da­ta u fe­bru­a­ru pro­šle go­di­ne kod ru­ske Sber­ban­ke, pri­li­kom pot­pi­si­va­nja anek­sa ugo­vo­ra za ho­tel „As”. Ga­ran­ci­ja ima rok va­že­nja do 1. fe­bru­a­ra, što zna­či da se mo­ra na­pla­ti­ti u na­red­nih 17 da­na.
Osnov­ni ugo­vor za ho­tel „As” pot­pi­san je 2002. go­di­ne. Ta­da je za pet mi­li­o­na ma­ra­ka pro­dat ho­tel, od če­ga je Vla­da do­bi­la tri a Bu­dvan­ska ri­vi­je­ra dva mi­li­o­na eura. Ugo­vo­re­na in­ve­sti­ci­ja iz­no­si­la je 22 mi­li­o­na ma­ra­ka, a rok za­vr­šet­ka ho­te­la bio je pred­vi­đen za kraj 2003. go­di­ne. Na­kon što ugo­vor ni­je is­pu­njen i ka­da je pro­šlo 12 go­di­na od osnov­nog ugo­vo­ra pot­pi­san je aneks. To se de­si­lo fe­bru­a­ra 2014. go­di­ne.
Pre­ma anek­su „Ne­ga tur­sa”, či­ji su vla­sni­ci Ne­delj­ko i De­jan Gar­da­še­vić, tre­ba­lo je do 15. no­vem­bra iste go­di­ne da ulo­že 7,5 mi­li­o­na eura. To se me­đu­tim ni­je de­si­lo i ta­da su se ste­kli uslo­vi za ras­kid ugo­vo­ra. Vla­da je me­đu­tim če­ka­la još go­di­nu da­na ka­ko bi po­kre­nu­la pro­ce­du­ru za ras­kid. U tih go­di­nu da­na su ima­li ne­ko­li­ko sa­sta­na­ka, ali ni­je do­šlo do do­go­vo­ra.
Ne­ga turs je, pre­ma po­da­ci­ma Mi­ni­star­stva tu­ri­zma, u ho­tel ulo­ži­la 5,5 mi­li­o­na eura od 2002. go­di­ne, što ni­je ni pri­bli­žno su­mi od 15 mi­li­o­na, ko­li­ko su tre­ba­li da ulo­že do 1. de­cem­bra 2015. go­di­ne, i sta­ve u funk­ci­ju ho­tel sa 180 smje­štaj­nih je­di­ni­ca. To je tre­ba­lo da bu­de pr­va fa­za. Dru­ga fa­za je pod­ra­zu­mi­je­va­la in­ve­sti­ci­ju od 35 mi­li­o­na eura.
„Ne­ga turs” je to­kom pro­šle go­di­ne vi­še pu­ta bi­la u blo­ka­di na iz­nos od pre­ko 20 hi­lja­da eura, a ve­ći pe­ri­od go­di­ne ni­je bi­lo ni­ko­ga osim stra­ža­ra is­pred ho­te­la. Zbog du­ga im je i is­klju­če­na stru­ja.D.M.


Bu­dvan­skoj ri­vi­je­ri 1,2 mi­li­o­na

Od tri mi­li­o­na eura, ko­li­ko iz­no­si gran­ci­ja, Vla­da će do­bi­ti 60 od­sto, a Bu­dvan­ska ri­vi­je­ra 40 pro­ce­na­ta. U euri­ma, Vla­da će do­bi­ti 1,8 mi­li­o­na, a Bu­dvan­ska ri­vi­je­ra 1,2 mi­li­o­na.
Ugo­vo­rom je pred­vi­đe­no da „Ne­ga turs” mo­že tra­ži­ti po­vra­ćaj 70 od­sto ulo­že­nih sred­sta­va, što iz­no­si sko­ro če­ti­ri mi­li­o­na eura. Pre­ma na­šim in­for­ma­ci­ja­ma, još ni­je­su pod­ni­je­li ta­kav za­htjev Mi­ni­star­stvu tu­ri­zma.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Uslovi korišćenja

Svako neovlašćeno korišćenje sadržaja štampanog i on-line izdanja Dana kažnjivo je i vlasnik prava shodno Zakonu o autorskim i srodnim pravima ima pravo na zaštitu od istog, kao i na naknadu štete prouzrokovane takvim radnjama. Zabranjeno je svako objavljivanje, modifikovanje, kopiranje, štampanje, reprodukovanje, distribuiranje ili na drugi način javno prikazivanje podataka, tekstova, fotografija i informacija iz naših izdanja, bez pisane saglasnosti Jumedia Mont doo.

MARKETING
loading...
Dan - novi portal
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za izbore za odbornike u SO Herceg Novi koji će biti održani 9. maja 2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"