Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
U novo ljeto sa novom nadom * SDP dobrodošao u građanski blok * Rok istekao „As” Rusima ostao * Vlada svakog stanovnika zadužila po 3.440 eura * Orjen ogrnut sniježnom bjelinom * U novo ljeto sa novom nadom * Zaborav kao izbavljenje
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 14-01-2016

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
Radovan Asanović, funkcioner Demosa:
Možda Pozitivna igra igru Slavka Perovića, ali sam najbliži zaključku da međunarodna zajednica igra igru „Milošević’’.

Vic Dana :)

Zaposli se Mujo u Njujorku na pranju prozora i tako se jednog dana oklizne i padne sa 16 sprata na ulicu. Prolaznici se okupili oko njega i u taj tren naiđe i Haso. Gleda on Muja koji je taman počeo dolaziti k sebi i priupita:
- Pa dobro Mujo što je bilo?
- Ma ne znam bolan Haso - evo i ja stigo maločas.Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Politika POTPREDSJEDNIK GRAĐANSKOG POKRETA URA DRITAN ABAZOVIĆ U INTERVJUU ZA „DAN” PORUČIO
Abazović SDP dobrodošao u građanski blok Nema većeg poraza za Đukanovića nego da njegova vlast zavisi od partije koja, po anketama, nema ni jedan odsto podrške u biračkom tijelu – smatra funkcioner URA Da Crna Gora ima ozbiljnu vlast ona bi odavno podnijela ostavku – kaže Abazović
Dan - novi portal
So­ci­jal­de­mo­krat­ska par­ti­ja (SDP) je do­bro­do­šla u gra­đan­ski blok za pro­mje­ne, ako od­lu­če da iza­đu iz Vla­de, re­kao je u in­ter­vjuu za „Dan” pot­pred­sjed­nik Gra­đan­skog po­kre­ta Uje­di­nje­na re­form­ska ak­ci­ja (URA) Dri­tan Aba­zo­vić. Ako bi ne­ka par­ti­ja ko­ja je gla­so­ve na iz­bo­ri­ma do­bi­la na opo­zi­ci­o­noj plat­for­mi 25. ja­nu­a­ra u par­la­men­tu po­dr­ža­la Vla­du, pre­mi­jer Mi­lo Đu­ka­no­vić bi, na­veo je Aba­zo­vić, uveo po­li­tič­ku ko­rup­ci­ju u dr­žav­ni par­la­ment i sa­mim tim za­o­kru­žio in­sti­tu­ci­o­nal­no na­si­lje.
– Mi­slim da su se Đu­ka­no­vić i nje­gov DPS ovo­ga pu­ta pre­ra­ču­na­li. Se­ri­jom sop­stve­nih gre­ša­ka sve vi­še sro­za­va­ju svoj kre­di­bi­li­tet, pa ih sa­mo tre­ba hra­bri­ti da ta­ko i na­sta­ve. Ovo je si­gu­ran put u pro­mje­ne – sma­tra Aba­zo­vić
Je li Vla­da iz­gu­bi­la ve­ći­nu u par­la­men­tu?
– Ova vla­da je odav­no iz­gu­bi­la po­vje­re­nje, a pi­ta­nje je da li ga je ika­da i ima­la, s ob­zi­rom na to da iz­bo­ri ni­su bi­li fer. To­kom nje­nog man­da­ta pa­da­li su broj­ni va­žni za­ko­ni, a od pred­sjed­nič­kih iz­bo­ra ima­mo kla­sič­no si­lo­va­nje ve­ći­ne u par­la­men­tu. Da Cr­na Go­ra ima ozbilj­nu vlast ona bi odav­no pod­ni­je­la ostav­ku, ne bi če­ka­la da je spa­si ili obo­ri su­bje­kat ko­ji je dav­no iz­gu­bio sva­ki le­gi­ti­mi­tet i ne­ma ni je­dan od­sto po­dr­ške gra­đa­na.
Kad bo­lje raz­mi­slim, mo­žda je i pra­ved­no da sud­bi­na Vla­de za­vi­si od po­li­tič­kih mar­gi­na­la­ca. To go­vo­ri o stvar­noj sna­zi i kre­di­bi­li­te­tu De­mo­krat­ske par­ti­je so­ci­ja­li­sta i po mom mi­šlje­nju, ne­ma ve­ćeg po­ra­za za Đu­ka­no­vi­ća ne­go da nje­go­va vlast za­vi­si od par­ti­je ko­ja, po an­ke­ta­ma, ne­ma ni je­dan od­sto po­dr­ške u bi­rač­kom ti­je­lu.
Šta bi se do­go­di­lo ako Đu­ka­no­vi­će­va vla­da do­bi­je po­dr­šku od ne­ke par­ti­je, po­put Po­zi­tiv­ne ko­ja je u par­la­ment ušla za­hva­lju­ju­ći gla­so­vi­ma opo­zi­ci­o­nih bi­ra­ča do­bi­je­nih na osno­vu an­ti­re­žim­skih pred­iz­bor­nih po­zi­ci­ja? Da li bi Vi pri­zna­li ta­ko iz­gla­sa­nu vla­du u par­la­men­tu?
– Na taj na­čin Đu­ka­no­vić bi uveo po­li­tič­ku ko­rup­ci­ju u dr­žav­ni par­la­ment i sa­mim tim za­o­kru­žio in­sti­tu­ci­o­nal­no na­si­lje. On bi ta­ko još jed­nom, ali sad za­i­sta dra­stič­no, po­ni­zio dr­ža­vu Cr­nu Go­ru i nje­ne gra­đa­ne. Ka­ko se pri­bli­ža­va dan gla­sa­nja sve sam vi­še mi­šlje­nja da će Vla­da pa­sti, od­no­sno da će na sce­nu stu­pi­ti ne­ki „plan B”.
Šta god se na kra­ju de­si­lo, mi­slim da su se Đu­ka­no­vić i nje­gov DPS ovo­ga pu­ta pre­ra­ču­na­li. Se­ri­jom sop­stve­nih gre­ša­ka sve vi­še sro­za­va­ju svoj kre­di­bi­li­tet, pa ih sa­mo tre­ba hra­bri­ti da ta­ko i na­sta­ve. Ovo je si­gu­ran put u pro­mje­ne.
Ka­ko ko­men­ta­ri­še­te na­ja­vu da će SDP na­pu­sti­ti Vla­du?
– So­ci­jal­de­mo­krat­ska par­ti­ja vi­še ne­ma kud. Sa­bi­je­ni su u po­li­tič­ki ćo­šak iz ko­jeg ih mo­že iz­vu­ći sa­mo do­bra vo­lja opo­zi­ci­o­nih po­li­tič­kih gru­pa­ci­ja. Nji­ho­ve od­lu­ke su sve ma­nje bit­ne, na­pro­sto, pro­šli su nji­ho­vi vo­zo­vi.
U sva­kom slu­ča­ju, do­bro­do­šli su u gra­đan­ski blok za pro­mje­ne, ako od­lu­če da iza­đu iz Vla­de. Pri­zna­će­te, ne mo­že im se ni­šta vje­ro­va­ti sve dok se za­i­sta ne is­po­sta­vi da su stvar­no gla­sa­li pro­tiv.
M.VE­ŠO­VIĆ


Nje­mač­ka pri­je­ti da blo­ki­ra po­gla­vlje 27

● Pri­je­ti li u ovoj go­di­ni ak­ti­vi­ra­nje „kla­u­zu­le ba­lan­sa”, to jest blo­ka­da pre­go­vo­ra sa EU zbog ne­do­stat­ka re­zul­ta­ta u bor­bi pro­tiv ko­rup­ci­je na vi­so­kom ni­vou?
– Ta kla­u­zu­la je na­ma stal­no oko vra­ta. Či­ni se da pre­go­vo­ri idu do­bro, ali da mo­že to i mno­go bo­lje. Na­daj­mo se da će dr­žav­no tu­ži­la­štvo ove go­di­ne bi­ti još ak­tiv­ni­je ne­go pro­šle, to bi po­mo­glo na­šem me­đu­na­rod­nom kre­di­bi­li­te­tu. Ko­nač­no, va­žne su pre­su­de, a pu­šta­nje na slo­bo­du svih osum­nji­če­nih i ra­zni do­go­vo­ri na šte­tu prav­de sva­ka­ko po­ve­ća­va­ju ri­zik od ak­tvi­ra­nja kla­u­zu­le o ba­lan­su.
Po­red bor­be pro­tiv or­ga­ni­zo­va­nog kri­mi­na­la naš evrop­ski put ugro­ža­va i za­šti­ta ži­vot­ne sre­di­ne. Ne tre­ba po­dsje­ća­ti da će Nje­mač­ka blo­ki­ra­ti otva­ra­nje po­gla­vlja 27 ako si­tu­a­ci­ja oko So­la­ne na­sta­vi ova­ko da se od­vi­ja. U sva­kom slu­ča­ju pred na­ma je pu­no po­sla, a i da­lje pre­ma­lo po­li­tič­ke vo­lje za ozbilj­no hva­ta­nje u ko­štac sa pro­ble­mi­ma.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Uslovi korišćenja

Svako neovlašćeno korišćenje sadržaja štampanog i on-line izdanja Dana kažnjivo je i vlasnik prava shodno Zakonu o autorskim i srodnim pravima ima pravo na zaštitu od istog, kao i na naknadu štete prouzrokovane takvim radnjama. Zabranjeno je svako objavljivanje, modifikovanje, kopiranje, štampanje, reprodukovanje, distribuiranje ili na drugi način javno prikazivanje podataka, tekstova, fotografija i informacija iz naših izdanja, bez pisane saglasnosti Jumedia Mont doo.

MARKETING
loading...
Dan - novi portal
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za izbore za odbornike u SO Herceg Novi koji će biti održani 9. maja 2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"