Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Brano gradi hotel na tuđem placu * Smjenjuju pomoćnika ministra, a zapošljavaju partijskog vojnika * Vlada krije kome je isplatila 8,68 miliona * Za Ivanovića, Kolarević i Šarića ne morate čekati papire iz Paname * Šansa za studiranje na 13 fakulteta * Brano gradi hotel na tuđem placu * Traže Kameronovu ostavku zbog „Panamskih papira”
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 09-04-2016

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
Goran Danilović, predsjednik IO Demosa:
Borimo se za poštene izbore, a ne za saradnju sa DPS-om.

Vic Dana :)

Idu policajac i plavuša plažom i plavuša vidi galeba, pa kaže:
●Dragi, vidi, to je roda.
Policajac joj kaže:
●Nije to roda, to je galeb, od njega se prave čokolade.


Muškarac ulazi u knjižaru i pita prodavačicu:
- Imate li knjigu „Muškarac - gazda u kući”? A ona odgovara: „Bajke su na prvom spratu!Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

 
Regioni RADOMIR GLENDŽA UPOZORAVA NA ALARMANTU SITUACIJU U PARKING SERVISU BUDVA
Za reprezentaciju potrošili 48.000 Ako se oktobarska i novembarska plata prime poslednjih dana decembra 2015. godine, a decembarska i januarska u aprilu ove godine postavlja se logično pitanje ko obezbjeđuje ta sredstva preduzeću kako bi se održalo na aparatima - istakao je Glendža
Dan - novi portal
BU­DVA - Pred­sjed­nik „Bu­dvan­skog gra­đan­skog sa­ve­za” Ra­do­mir Glen­dža sa­op­štio je da su uza­lud­na bi­la vi­še­go­di­šnja upo­zo­re­nja da je po­slov­no-fi­nan­sij­ska si­tu­a­ci­ja u pred­u­ze­ću „Par­king ser­vis” iz Bu­dve alar­mant­na. Mol­be, da se pre­du­zmu sve neo­p­hod­ne mje­re i rad­nje ka­ko bi se bu­duć­nost ovog pred­u­ze­ća uči­ni­la iz­vje­snom, i ti­me se eg­zi­sten­ci­ja rad­ni­ka i nji­ho­vih po­ro­di­ca ne do­ve­de u pi­ta­nje, do da­nas su osta­li mr­tvo slo­vo na pa­pi­ru. Či­nje­ni­ce, da pred­u­ze­će po­slu­je sa gu­bit­kom, ko­ji je 2010. go­di­ne iz­no­sio 30 hi­lja­da eura, 2011. go­di­ne 150 hi­lja­da, 2012. go­di­ne 157 hi­lja­da eura, a to­kom 2013 i 2014. go­di­ne bli­zu 250 hi­lja­da eura do­volj­no go­vo­re sa­me po se­bi.
-Ne­pla­će­ni po­re­zi i do­pri­no­si u od­no­su na 2013. go­di­nu po­ve­ća­ni su za 232 hi­lja­da eura u 2014. go­di­ni, či­me je uku­pan dug pred­u­ze­ća po tom osno­vu 558 hi­lja­da eura. Tre­ba pod­sje­ti­ti gra­đa­ne na to da je di­rek­tor pred­u­ze­ća Dra­gan Li­je­še­vić, pri­li­kom ime­no­va­nja od stra­ne op­štin­skog ru­ko­vod­stva kao osni­va­ča, a uz sa­gla­snost ta­da­šnjeg i da­na­šnjeg pred­sjed­ni­ka Uprav­nog od­bo­ra An­ta De­lo­i­ka, po­sje­do­vao sa­mo za­vr­še­nu osnov­nu ško­lu, po­čev od 2006. do 2012. go­di­ne, ka­da je ste­kao zva­nje ma­šin-bra­va­ra. Ža­lo­sno je što je Li­je­še­vić i na ras­pi­sa­nom kon­kur­su 2011. go­di­ne, za­sno­vao rad­ni od­nos na mje­stu di­rek­to­ra pred­u­ze­ća - ka­zao je Glen­dža na kon­fe­ren­ci­ji za no­vi­na­re.
On je na­gla­sio da su tro­ško­vi na­kna­da čla­no­vi­ma Uprav­nog od­bo­ra u 2014. go­di­ni iz­no­si­li su 38 hi­lja­da eura, što u od­no­su na 2013. go­di­nu, pred­sta­vlja­ja uve­ća­nje za 12 hi­lja­da eura, te da je pred­u­ze­će u op­štem ra­su­lu.
-Ukup­na po­tro­še­na sred­sta­va pred­u­ze­ća na re­pre­zen­ta­ci­ju u pe­ri­o­du od 2006. do 2014. go­di­ne, iz­no­se 125 hi­lja­da eura, od če­ga re­pre­zen­ta­ci­ja di­rek­to­ra Li­je­še­vi­ća iz­no­si bli­zu 48 hi­lja­da eura, a za nje­go­ve po­tre­be ku­plje­na su i dva vo­zi­la i za jed­no jer iz­dvo­je­no 30.000 eura. Da­ju to­li­ke pa­re za auto, a on­da se pred­u­ze­će za­du­žu­je kod NLB ban­ke za 100 hi­lja­da eura kre­di­ta ko­ji pra­ti ne­po­volj­na ka­mat­na sto­pa. Kre­dit se na­vod­no po­di­že ra­di is­pla­te za­o­sta­lih pla­ta rad­ni­ci­ma. Ta­ko­đe, ako se ok­to­bar­ska i no­vem­bar­ska pla­ta pri­me po­sled­njih da­na de­cem­bra 2015. go­di­ne, a de­cem­bar­ska i ja­nu­ar­ska u apri­lu ove go­di­ne po­sta­vlja se lo­gič­no pi­ta­nje ko obez­bje­đu­je ta sred­stva pred­u­ze­ću ka­ko bi se odr­ža­lo na apa­ra­ti­ma - is­ta­kao je Glen­dža.
Naj­no­vi­je sa­zna­nje da „Par­king ser­vis” du­gu­je „Bu­dvan­skoj ri­vi­je­ri” za za­kup par­king pro­sto­ra 120 hi­lja­da eura, a pod pri­jet­njom pri­nud­ne na­pla­te, osta­je ne­ja­sno, oda­kle to­li­ki dug, ako su is­pla­će­ni tro­ško­vi za­ku­pa po iz­vje­šta­ju iz 2014. go­di­ne iz­no­si­li 92 hi­lja­de eura.
D.Ž.


Da re­a­gu­je i Sr­đa Po­po­vić

Glen­dža je po­zvao Sr­đu Po­po­vi­ća, pred­sjed­ni­ka op­šti­ne Bu­dva da u ro­ku od 15 da­na smi­je­ni ili su­spen­du­je, kom­plet­no ru­ko­vod­stvo pred­u­ze­ća.
-Da lo­kal­na vlast kao osni­vač iz­mi­ri sva du­go­va­nja „Par­king ser­vi­sa”, da po­zo­ve Dr­žav­nu re­vi­zor­sku in­sti­tu­ci­ju da utvr­di cje­lo­kup­no po­slo­va­nje pred­u­ze­ća u pe­ri­o­du od 2006. do da­nas, kao i da utvr­di ko je na ime iz­grad­nje ga­ra­že u Ra­fa­i­lo­vi­ći­ma opljač­kao naj­ma­nje 3,5 mi­li­o­na eura.
Ako to Po­po­vić ne ura­di, „Bu­dvan­ski gra­đan­ski sa­vez” će pod­ni­je­će kri­vič­nu pri­ja­vu Spe­ci­jal­nom tu­ži­la­štvu – re­kao je Glen­dža.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Uslovi korišćenja

Svako neovlašćeno korišćenje sadržaja štampanog i on-line izdanja Dana kažnjivo je i vlasnik prava shodno Zakonu o autorskim i srodnim pravima ima pravo na zaštitu od istog, kao i na naknadu štete prouzrokovane takvim radnjama. Zabranjeno je svako objavljivanje, modifikovanje, kopiranje, štampanje, reprodukovanje, distribuiranje ili na drugi način javno prikazivanje podataka, tekstova, fotografija i informacija iz naših izdanja, bez pisane saglasnosti Jumedia Mont doo.

MARKETING
loading...
Dan - novi portal
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za izbore za odbornike u SO Herceg Novi koji će biti održani 9. maja 2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"