Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Vradžbine su kad Brnabićku postaviš za premijera * Promjene počinju smjenama direktora * EU da se izjasni o regularnosti izbora * Kalić oslobođen zbog grešaka tužilaštva * Makron preuzima tron od Merkel * EU ostaje kratkih rukava * Ako zovu iz banke, umro sam
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 09-01-2018

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
MILOŠ KONATAR, FUNKCIONER POKRETA URA :
Mora se otkloniti svaka sumnja u umiješanost IRF-a u izborne zloupotrebe DPS-a i njegovih političkih satelita.

Vic Dana :)

Dva grobara, posle napornog dana, sjede uz pivo. Kaže jedan drugom:
– Uf, danas smo sahranjivali jednog od 150 kila, izmori nas...
Drugi odgovara:
– Ma nije to ništa, mi danas sahranjivali nečiju taštu, narod je toliko aplaudirao da smo je tri puta vadili na bis!

Juče mi bila familija iz Beča, donijeli neki keks od euro i po, dvije čokolade i 200 grama kafe a pojeli i popili moju penziju i pola ženine plate!

Dolazi Perica iz škole i pita ga otac:
-Sine, kako si prošao u školi?
-Tata ti si fudbaler, pa ćeš me razumjeti. Produžio sam ugovor sa prvim razredom na godinu dana.Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Drustvo fleš
Dan - novi portal
Apel za po­moć

Iz Ban­ke hra­ne su ape­lo­va­li na gra­đa­ne i dru­štve­no od­go­vor­ne kom­pa­ni­je da u skla­du sa mo­guć­no­sti­ma po­mog­nu te­ško obo­lje­loj Dra­ga­ni Sa­vić ko­ja ži­vi u Ba­ru. Po­moć se mo­že upla­ti­ti u Er­ste ban­ci na broj 5403212053295-301.
– Otac mi je umro pri­je mog ro­đe­nja, a maj­ka u mom ra­nom dje­tinj­stvu. Hra­ni­te­lji su mi bi­li oče­va rod­bi­na i ne­po­zna­te po­ro­di­ce. Po­na­ša­li su se pre­ma me­ni kao pre­ma Pe­pe­lju­gi, u ne­ga­tiv­nom smi­slu. Od­ra­sla sam bez ro­di­telj­ske lju­ba­vi, uz mal­tre­ti­ra­nje, vri­je­đa­nje i po­ni­ža­va­nje. Ra­di­la sam kao so­ba­ri­ca, ku­hinj­ska rad­ni­ca, nje­go­va­te­lji­ca u Do­mu za sta­re, ugo­sti­telj, či­sti­la sam ku­će. Ni­ko me ni­je pri­ja­vlji­vao ni­ti mi je upla­ći­van rad­ni staž. Vre­me­nom sam obo­lje­la od štit­ne, je­tre, bu­bre­ga, ima­la sam mi­om i tre­ba­lo je stro­go da mi­ru­jem do ope­ra­ci­je. Ra­di­la bih i sa­da da ni­sam ope­ri­sa­na. Me­ni je ne­pri­jat­no što sam do­šla u ova­kvu si­tu­a­ci­ju, da ne­mam da pla­tim stan, ne­mam za hra­nu i za ne­ke lje­ko­ve ko­ji se mo­ra­ju ku­po­va­ti. Vo­lje­la bih da ra­dim u Do­mu za sta­re. Mi­slim da su i oni na ne­ki na­čin od­ba­če­ni kao i ja – ka­za­la je Sa­vić.M.S.


Pru­ga pro­hod­na

Sa­o­bra­ćaj na pru­zi Be­o­grad–Bar po­no­vo je us­po­sta­vljen, sa­op­šte­no je za Te­le­vi­zi­ju Cr­ne Go­re iz Že­lje­znič­kog pre­vo­za. Sa­o­bra­ćaj je bio pre­ki­nut na­kon što je u ne­dje­lju na ši­na­ma, ne­da­le­ko od Pri­je­po­lja, pro­na­đe­na od­ba­če­na ruč­na bom­ba ka­ši­ka­ra.
Bez­bjed­nost put­ni­ka ni­je bi­la ugro­že­na, a ka­ko je sa­op­šte­no iz Že­lje­znič­kog pre­vo­za Cr­ne Go­re, put­ni­ci su auto­bu­si­ma pre­ve­ze­ni od Pri­je­po­lja do Bi­je­log Po­lja, gdje ih je če­kao lo­kal­ni voz. Pret­po­sta­vlja se da se bom­ba od ra­ni­je na­la­zi­la po­red ši­na.M.S.


Ču­vaj­te pro­fi­le

Saj­ber kri­mi­nal­ci ko­ri­ste Me­sin­džer ka­ko bi za­ra­zi­li vaš ra­ču­nar zlo­na­mjer­nim soft­ve­rom, ko­ji za njih ru­da­ri krip­to­va­lu­te. To su ot­kri­li is­tra­ži­va­či u kom­pa­ni­ji za bez­bjed­nost ra­ču­na­ra Trend Mi­kro.
Zlo­na­mjer­ni soft­ver pre­ru­šen u vi­deo mo­že uklju­či­ti vaš ra­ču­nar za ru­da­re­nje krip­to­va­lu­ta u ko­rist ha­ke­ra, ali i otvo­ri­ti im vra­ta u vaš ko­ri­snič­ki na­log na Fej­sbu­ku.M.S.


Ne kr­znu!

NVO Ko­ri­na Ani­mals će za­po­če­ti kam­pa­nju ko­ja će ima­ti za cilj za­bra­nu uz­go­ja ži­vo­ti­nja zbog pro­iz­vod­nje kr­zna, ali i kam­pa­nju pro­tiv no­še­nja pri­rod­nog kr­zna.
– Cr­na Go­ra je je­di­na biv­ša ju­go­slo­ven­ska dr­ža­va ko­ja ni­je za­bra­ni­la uz­ga­ja­nje ži­vo­ti­nja zbog kr­zna, iako tre­nut­no ne po­sto­je far­me kr­zna­ši­ca u ze­mlji. Dru­ge ze­mlje ko­je su ima­le ili ima­ju far­me po­put Slo­ve­ni­je, Sr­bi­je, Hr­vat­ske i BiH pro­mi­je­ni­le su za­kon sa ro­kom za za­tva­ra­nje far­mi od tri ili 10 go­di­na, a Ma­ke­do­ni­ja ko­ja ni­je ima­la svo­je far­me uve­la je sim­bo­lič­nu za­bra­nu. To bi u ovom slu­ča­ju bio slu­čaj i sa na­šom ze­mljom, uko­li­ko bi se za­bra­na do­ni­je­la u sko­rom pe­ri­o­du. U su­prot­nom, mo­gu­će je da će se pro­iz­vo­đa­či iz BiH i Sr­bi­je pre­se­li­ti u Cr­nu Go­ru, što ni­je ri­je­dak slu­čaj u in­du­stri­ji pro­iz­vod­nje kr­zna – na­vo­de u toj NVO.
M.S.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Uslovi korišćenja

Svako neovlašćeno korišćenje sadržaja štampanog i on-line izdanja Dana kažnjivo je i vlasnik prava shodno Zakonu o autorskim i srodnim pravima ima pravo na zaštitu od istog, kao i na naknadu štete prouzrokovane takvim radnjama. Zabranjeno je svako objavljivanje, modifikovanje, kopiranje, štampanje, reprodukovanje, distribuiranje ili na drugi način javno prikazivanje podataka, tekstova, fotografija i informacija iz naših izdanja, bez pisane saglasnosti Jumedia Mont doo.

MARKETING
loading...
Dan - novi portal
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za izbore za odbornike u SO Herceg Novi koji će biti održani 9. maja 2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"