Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Vradžbine su kad Brnabićku postaviš za premijera * Promjene počinju smjenama direktora * EU da se izjasni o regularnosti izbora * Kalić oslobođen zbog grešaka tužilaštva * Makron preuzima tron od Merkel * EU ostaje kratkih rukava * Ako zovu iz banke, umro sam
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 09-01-2018

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
MILOŠ KONATAR, FUNKCIONER POKRETA URA :
Mora se otkloniti svaka sumnja u umiješanost IRF-a u izborne zloupotrebe DPS-a i njegovih političkih satelita.

Vic Dana :)

Dva grobara, posle napornog dana, sjede uz pivo. Kaže jedan drugom:
– Uf, danas smo sahranjivali jednog od 150 kila, izmori nas...
Drugi odgovara:
– Ma nije to ništa, mi danas sahranjivali nečiju taštu, narod je toliko aplaudirao da smo je tri puta vadili na bis!

Juče mi bila familija iz Beča, donijeli neki keks od euro i po, dvije čokolade i 200 grama kafe a pojeli i popili moju penziju i pola ženine plate!

Dolazi Perica iz škole i pita ga otac:
-Sine, kako si prošao u školi?
-Tata ti si fudbaler, pa ćeš me razumjeti. Produžio sam ugovor sa prvim razredom na godinu dana.Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Drustvo LAPSUS DIREKTORICE NP „PROKLETIJE” IRME REDŽEPAGIĆ PUPOVIĆ POSTAO VIRALAN NA DRUŠTVENIM MREŽAMA
Redžepagić Pupović „Ris je vrlo rijetka ptica” Balkanski ris je vrlo rijetka mačka. Netačno je da je ris ptica, naravno. Ne može ris da bude ptica, to je bio lapsus u pitanju. Jednostavno omanulo se – rekla je Redžepagić Pupović za „Dan“
Dan - novi portal
Di­rek­to­ri­ca Na­ci­o­nal­nog par­ka „Pro­kle­ti­je” Ir­ma Re­dže­pa­gić Pu­po­vić pred uče­ni­ci­ma Osnov­ne ško­le „Haj­ro Šah­ma­no­vić” i sa­rad­ni­ci­ma iz­ja­vi­la je da je „ris vr­lo ri­jet­ka pti­ca”. Re­dže­pa­gić Pu­po­vić je to sa­op­šti­la sre­di­nom ok­to­bra u mje­stu Gre­ba­je, kod Gu­si­nja.
Njena izjava čuje se na vi­deo-za­pi­su ko­ji je ranije do­sta­vljen „Da­nu”, a koji je objavljen na popularnoj fejsbuk stranici „Podgorički vremeplov“. Izjava Pupovićeve postala je hit na društvenim mrežama i video na kojem se čuje da je ris „vrlo rijetka ptica“ za samo nekoliko minuta imao je hiljade pregleda.
– Do­bro­do­šli­cu bih po­že­lje­la svi­ma. Pr­ven­stve­no go­sti­ma iz Cen­tra za pro­u­ča­va­nje i pra­će­nje pti­ca. Hva­la im što su na da­na­šnji dan, ka­da je Dan ze­le­nog po­ja­sa, od­lu­či­li da ga pro­ve­du u na­šim pred­je­li­ma, za ko­je su nam se hva­li­li da su ja­ko za­do­volj­ni. Ina­če, i ra­ni­je su sa­ra­đi­va­li sa na­ma. Što se ti­če… pra­te i ri­sa ko­ji se na­la­zi na na­šim pro­sto­ri­ma. Ris je vr­lo ri­jet­ka… pti­ca – ču­je se na ka­ko Re­dže­pa­gić Pu­po­vić ka­že na snim­ku ko­ji je do­sta­vljen „Da­nu”.
Istog tre­nut­ka ju je ne­ko od sa­rad­ni­ka is­pra­vio da je u pi­ta­nju„mač­ka”, na­kon če­ga se i sa­ma di­rek­to­ri­ca NP is­pra­vi­la.
– Mač­ka, mač­ka da. Iz­vi­nja­vam se, tu sam dva da­na… – ka­za­la je Re­dže­pa­gić Pu­po­vić.
U te­le­fon­skom raz­go­vo­ru sa no­vi­na­rom „Da­na” di­rek­tor­ka je po­tvr­di­la da je pred osnov­ci­ma ka­za­la da je „ris ri­jet­ka pti­ca”, ali da je to bio slu­čaj­ni lap­sus, a ne ne­zna­nje.
– Bal­kan­ski ris je vr­lo ri­jet­ka mač­ka. Ne­tač­no je da je ris pti­ca, na­rav­no. Ne mo­že ris da bu­de pti­ca, to je lap­sus bio u pi­ta­nju. Jed­no­stav­no oma­nu­lo se – ka­za­la je Re­dže­pa­gić Pu­po­vić.
Na snim­ci­ma do­sta­vlje­nim „Da­nu” ču­je se i ka­ko je čel­ni­ca NP iz­ja­vi­la da zre­lih je­din­ki ri­se­va ima oko 50 u pri­ro­di. Na osno­vu do­sta­vlje­nog snim­ka ne mo­že se pro­ci­je­ni­ti da li je Re­dže­pa­gić Pu­po­vić tvr­di­la da je to broj je­din­ki ri­sa u na­ci­o­nal­nom par­ku.
„Dan” je u pro­šlom mje­se­cu ob­ja­vio da je Ir­ma Re­dže­pa­gić Pu­po­vić ime­no­va­na na funk­ci­ju di­rek­tor­ke NP „Pro­kle­ti­je”, iako je ima­la sa­mo 12 mje­se­ci rad­nog is­ku­stva. Kon­kur­som za ovu ru­ko­vo­de­ću po­zi­ci­ju tra­že­no je 36 mje­se­ci rad­nog is­ku­stva. Pre­ma cr­no­gor­skim za­ko­ni­ma i prak­si za­po­šlja­va­nja u jav­nim pred­u­ze­ći­ma, za vi­so­ki ru­ko­vod­ni ka­dar po­treb­no je ima­ti naj­ma­nje tri go­di­ne rad­nog is­ku­stva na po­slo­vi­ma ru­ko­vo­đe­nja, od­no­sno na po­slo­vi­ma ko­ji zah­ti­je­va­ju sa­mo­stal­nost u ra­du.
A.O. – Vl.O.


Rukovodilac sa go­di­nom is­ku­stva

Pu­po­vi­će­va je su­pru­ga funk­ci­o­ne­ra De­mo­krat­ske par­ti­je so­ci­ja­li­sta (DPS) Sa­ba­hu­di­na Pu­po­vi­ća, ko­ji je bio kan­di­dat za po­sla­ni­ka te stran­ke na po­sled­njim par­la­men­tar­nim iz­bo­ri­ma. On je od­bor­nik DPS-a u plav­skom par­la­men­tu.
Oglas za mje­sto di­rek­to­ra u NP „Pro­kle­ti­je” na saj­tu Za­vo­da za za­po­šlja­va­nje Cr­ne Go­re (ZZZCG) bio je ak­ti­van od 4. do 14. av­gu­sta. Pre­ma tom ogla­su, za to mje­sto je tra­že­no rad­no is­ku­stvo do tri go­di­ne. To na­vo­di na sum­nju da je Pu­po­vi­će­va ne­za­ko­ni­to iza­bra­na na ovu po­zi­ci­ju, s ob­zi­rom na to da u nje­noj rad­noj knji­ži­ci pi­še da je u rad­nom od­no­su bi­la sve­ga go­di­nu.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Uslovi korišćenja

Svako neovlašćeno korišćenje sadržaja štampanog i on-line izdanja Dana kažnjivo je i vlasnik prava shodno Zakonu o autorskim i srodnim pravima ima pravo na zaštitu od istog, kao i na naknadu štete prouzrokovane takvim radnjama. Zabranjeno je svako objavljivanje, modifikovanje, kopiranje, štampanje, reprodukovanje, distribuiranje ili na drugi način javno prikazivanje podataka, tekstova, fotografija i informacija iz naših izdanja, bez pisane saglasnosti Jumedia Mont doo.

MARKETING
loading...
Dan - novi portal
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za izbore za odbornike u SO Herceg Novi koji će biti održani 9. maja 2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"