Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Vradžbine su kad Brnabićku postaviš za premijera * Promjene počinju smjenama direktora * EU da se izjasni o regularnosti izbora * Kalić oslobođen zbog grešaka tužilaštva * Makron preuzima tron od Merkel * EU ostaje kratkih rukava * Ako zovu iz banke, umro sam
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 09-01-2018

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
MILOŠ KONATAR, FUNKCIONER POKRETA URA :
Mora se otkloniti svaka sumnja u umiješanost IRF-a u izborne zloupotrebe DPS-a i njegovih političkih satelita.

Vic Dana :)

Dva grobara, posle napornog dana, sjede uz pivo. Kaže jedan drugom:
– Uf, danas smo sahranjivali jednog od 150 kila, izmori nas...
Drugi odgovara:
– Ma nije to ništa, mi danas sahranjivali nečiju taštu, narod je toliko aplaudirao da smo je tri puta vadili na bis!

Juče mi bila familija iz Beča, donijeli neki keks od euro i po, dvije čokolade i 200 grama kafe a pojeli i popili moju penziju i pola ženine plate!

Dolazi Perica iz škole i pita ga otac:
-Sine, kako si prošao u školi?
-Tata ti si fudbaler, pa ćeš me razumjeti. Produžio sam ugovor sa prvim razredom na godinu dana.Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Drustvo CETINJANIN MILORAD STANKOVIĆ REAGOVAO NA IZJAVU AIDE MUZUROVIĆ IZ PODGORIČKOG VIŠEG SUDA
Stanković Ignorisali dokaze protiv Bogdanovića
Dan - novi portal
Ce­ti­nja­nin Mi­lo­rad Stan­ko­vić ka­zao je da pred­sjed­nik Vi­šeg su­da Bo­ris Sa­vić ni­je že­lio da se ba­vi do­ka­zi­ma pro­tiv do­sko­ra­šnjeg gra­do­na­čel­ni­ka Ce­ti­nja i no­vog mi­ni­stra kul­tu­re Alek­san­dra Bog­da­no­vi­ća i osta­lih ko­ji su bi­li ob­u­hva­će­ni nje­go­vom op­tu­žni­com. Ra­di se o pred­me­tu u ko­jem je vi­je­će Ape­la­ci­o­nog su­da do­ni­je­lo rje­še­nje da je Sa­vić prak­tič­no tri pu­ta ne­za­ko­ni­to sam kon­tro­li­sao op­tu­žni­cu i do­no­sio rje­še­nja ko­ji­ma je oslo­ba­đao kri­vi­ce Bog­da­no­vi­ća, iako je o to­me tre­ba­lo da od­lu­ču­je vi­je­će sa­sta­vlje­no od tro­je su­di­ja.
Stan­ko­vić je re­a­go­vao na iz­ja­vu sa­vjet­ni­ce za od­no­se sa jav­no­šću Vi­šeg su­da Aide Mu­zu­ro­vić, ko­je je ob­ja­vlje­no 4. ja­nu­a­ra u tek­stu „Ne­za­ko­ni­to tri pu­ta oba­ra­na op­tu­žni­ca“.
– Osim što je sa­vjet­ni­ca Aida Mu­zu­ro­vić je i sa­vjet­ni­ca su­di­je – pred­sjed­ni­ka su­da Bo­ri­sa Sa­vi­ća i za­pi­sni­čar u sva tri rje­še­nja ko­ja je po­ni­šti­lo vi­je­će Ape­la­ci­o­nog su­da u sa­sta­vu Rad­mi­la Mi­ju­ško­vić, Mi­lić Me­do­je­vić i Mu­ši­ka Du­jo­vić. Vi­ši sud pro­iz­volj­no, neo­sno­va­no i za­kon­ski ne­u­te­me­lje­no tvr­di da spor­ne od­lu­ke ni­je­su re­zul­tat nje­go­vog ne­za­ko­ni­tog po­stu­pa­nja i po­red to­ga što se u tek­stu ci­ti­ra dio obra­zlo­že­nja od­lu­ke Ape­la­ci­o­nog su­da od 26. de­cem­bra 2017. go­di­ne. Ja­sno je da zbog te okol­no­sti ni u pret­hod­na dva slu­ča­ja ni­je mo­gao od­lu­či­va­ti su­di­ja po­je­di­nac, zbog če­ga su sva tri rje­še­nja re­zul­tat ne­za­ko­ni­tog po­stu­pa­nja Vi­šeg su­da, a ne raz­li­či­tog tu­ma­če­nja jed­ne spe­ci­fic­ne prav­ne si­tu­a­ci­je – ka­zao je Stan­ko­vić.
Do­dao je da se u od­go­vo­ru Mu­zu­ro­vi­će­ve na­vo­di­lo da je „pred­sjed­nik su­da od­lu­ke o od­ba­ča­ju do­no­sio kao pred­sjed­nik vi­je­ća na osno­vu ovla­šće­nja ko­ja mu da­je za­kon, jer se pod­ni­je­ti akt ni­je mo­gao tre­ti­ra­ti kao op­tu­žni­ca“.
– To ni­je isti­na jer pred­sjed­nik su­da uop­šte ni­je imao ovla­šće­nja da od­lu­ču­je, a ka­da je već od­lu­či­vao to je ura­dio po­gre­šno, ta­ko što je „po­sva­đao“ čl. 204 st. 3 Za­ko­na o kri­vič­nom po­stup­ku (ZKP) sa čl. 292-295 ZKP-a, što po­tvr­đu­je rje­še­nje Ape­la­ci­o­nog su­da od 18. ju­la 2017. go­di­ne. Ne­ka jav­nost pro­su­di ko­li­ko kre­di­bi­li­te­tu Vi­šeg su­da u Pod­go­ri­ci do­pri­no­si či­nje­ni­ca da se po žal­ba­ma jed­ne ne­u­ke stran­ke tri pu­ta za­re­dom oba­ra­ju ne­za­ko­ni­te od­lu­ke nje­go­vog pred­sjed­ni­ka – na­veo je Stan­ko­vić u svom re­a­go­va­nju.
Do­dao je da bi na tu či­nje­ni­cu tre­ba­lo da se osvr­nu mi­ni­star prav­de Zo­ran Pa­žin i pred­sjed­ni­ca Vr­hov­nog su­da Ve­sna Me­de­ni­ca.
– Ne­i­sti­na je i da je do sa­da Vi­ši sud u cje­lo­sti po­stu­pao po ukid­nim od­lu­ka­ma Ape­la­ci­o­nog su­da. Me­ni kao ošte­će­nom Vi­ši sud do sa­da ni­je do­sta­vljao op­tu­žni­cu da bih je is­pra­vio i do­pu­nio, već je to bio pod­ne­sak, ka­ko su ga po­gre­šno tre­ti­ra­li. Pre­ma čl. 293 st. 6, kad sud utvr­di da po­sto­je gre­ške ili ne­do­sta­ci u op­tu­žni­ci iz čl. 292, vra­ti­će je da se za­pa­že­ni ne­do­sta­ci ot­klo­ne ili da se is­tra­ga do­pu­ni, od­no­sno spro­ve­de, na­kon če­ga je tu­ži­lac du­žan da u ro­ku od tri da­na pod­ne­se is­pra­vlje­nu op­tu­žni­cu ili da u ro­ku od dva mje­se­ca do­pu­ni is­tra­gu ili je spro­ve­de – sma­tra Stan­ko­vić.
Po­seb­no je is­ta­kao od­red­bu čla­na 293 st. 7 ZKP-a.
– Taj član gla­si: „Ako je po­treb­no bo­lje raz­ja­šnje­nje stva­ri da bi se is­pi­ta­la oprav­da­nost op­tu­žni­ce ošte­će­nog kao tu­ži­o­ca, sud će op­tu­žni­cu do­sta­vi­ti su­di­ji za is­tra­gu da u ro­ku od dva mje­se­ca pre­du­zme od­re­đe­ne do­ka­zne rad­nje“. To je ne­što što je pro­pu­sti­lo da ura­di, pr­vo Spe­ci­jal­no tu­ži­la­štvo ne mi­je­ša­ju­ći se u svoj po­sao, a na­kon to­ga i Vi­ši sud, pot­cje­nju­ju­ći ošte­će­nog kao tu­ži­o­ca, kao ne­u­ku stran­ku – za­klju­čio je Stan­ko­vić.
Vl.O.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Uslovi korišćenja

Svako neovlašćeno korišćenje sadržaja štampanog i on-line izdanja Dana kažnjivo je i vlasnik prava shodno Zakonu o autorskim i srodnim pravima ima pravo na zaštitu od istog, kao i na naknadu štete prouzrokovane takvim radnjama. Zabranjeno je svako objavljivanje, modifikovanje, kopiranje, štampanje, reprodukovanje, distribuiranje ili na drugi način javno prikazivanje podataka, tekstova, fotografija i informacija iz naših izdanja, bez pisane saglasnosti Jumedia Mont doo.

MARKETING
loading...
Dan - novi portal
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za izbore za odbornike u SO Herceg Novi koji će biti održani 9. maja 2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"