Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Ojadili državu za 4,5 miliona, za Mila sve čisto * Nema dogovora sa DPS-om i njegovim satelitima * Čitava partija pristupa Demokratama * Zakon pisali u interesu tajkuna * Djecu učili o pticama * Najljepša na svijetu * Gigant u zalivu
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 20-04-2017

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
Drago Musić, trener atletičarke Slađane Perunovi&:
– Što su rezultati naših sportista bolji, to je ministarstvo prema njima gore.

Vic Dana :)

Facebook: Najbolji sam!
Youtube: I ja!
Google: Bez mene ništa!
Internet: Molim!?
Kompjuter: Bez mene nema nikog’ od vas!
Struja: O čemu vi pričate?
Tesla: What?
Teslina mama: Šta?
Teslin deda: Da nije nas, ne bi ni vas bilo!
Adam i Eva: Šta si to rekao?
Bog: Sram vas sve bilo!
Chuck Norris: Ajmo razlaz.

Dođe kompjuteraš u mesaru i kaže:
- Dajte mi 100 grama salame.
- Da vam narežem?
- Ma jok, prebaci mi na USB!Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Drustvo - datum: 2017-04-19 TRENER DRAGO MUSIĆ PROZVAO MINISTARSTVO SPORTA ZBOG NEPRAVEDNE RASPODJELE
Perunović i Musić Što su rezultati bolji, vi ste prema nama gori
Dan - novi portal
Mi­ni­star­stvo spor­ta, na či­jem je če­lu mi­ni­star Ni­ko­la Ja­no­vić, opre­di­je­li­lo je 1.500 eura za Atlet­ski klub Nik­šić, ko­ji ima dva olim­pij­ca, dok su iste iz­no­se da­li sport­skim dru­štvi­ma ko­ji ne­ma­ju me­đu­na­rod­na tak­mi­če­nja i ko­ji­ma dje­ca pla­ća­ju čla­na­ri­nu za tre­ni­ra­nje, uka­zao je Dra­go Mu­sić, tre­ner cr­no­gor­ske atle­ti­čar­ke Sla­đa­ne Pe­ru­no­vić. Ko­men­ta­ri­šu­ći na­vo­de iz sa­op­šte­nja Mi­ni­star­stva spor­ta, u ko­jem je na­ve­de­no da je Pe­ru­no­vi­će­va za svoj pro­gram do­bi­la ko­li­ko je tra­ži­la, Mu­sić je pre­ci­zi­rao da je nji­ho­vo ne­go­do­va­nje bi­lo usmje­re­no pre­ma ras­po­dje­li nov­ca za klub, a ne za Sa­vez.
– Sla­đa­na je sva­ke go­di­ne is­po­što­va­na na ni­vou Sa­ve­za i ni­jed­ne go­di­ne ni­je bi­lo pro­ble­ma. Sla­đa­na je naj­bo­lja atle­ti­čar­ka u isto­ri­ji Cr­ne Go­re. Ni­je­smo mi re­a­go­va­li za ras­po­dje­lu di­je­la pri­ho­da pre­ma bu­dže­tu Atlet­skog sa­ve­za. Pri­ča­mo o klu­bu, a ne o Sa­ve­zu. Mi imao dva ka­te­go­ri­sa­na tak­mi­če­nja. Da li će Sa­vez Sla­đa­ni pla­ti­ti put u Mo­skvu, mje­sto gdje tre­ni­ra, gdje se pre­svla­či, da li ću je ja vo­zi­ti mo­jim pri­vat­nim autom, ili će­mo pla­ća­ti tak­si? Ne pri­ča­mo o re­pre­zen­ta­tiv­nom ni­vou – ka­zao je Mu­sić za „Dan”.
On je na­gla­sio da mu ni­je na­mje­ra da pot­cje­nju­je bi­lo ko­ji klub, ali se pi­ta ka­ko klu­bo­vi ko­ji ne­ma­ju ni­jed­no tak­mi­če­nje i vr­hun­ske spor­ti­ste mo­gu da do­bi­ju isto kao AK Nik­šić – 1.500 eura.
– Do­bi­li su isto pa­ra kao AK Nik­šić, ko­ji ima dva olim­pij­ca. Šta zna­či ta ka­te­go­ri­ja? To pi­tam mi­ni­stra. Pri­ča­mo o pri­ho­di­ma za klu­bo­ve. Ka­ko mo­že da da 1.500 eura klu­bu ko­ji ne­ma ni­jed­no tak­mi­če­nje. Ka­ko mo­že da da za ško­lu ko­šar­ke? Po­sto­je fud­bal­ski, od­boj­ka­ški, ko­šar­ka­ški klu­bo­vi u Nik­ši­ću ko­ji uzi­ma­ju čla­na­ri­ne. Ima­ju 100 dje­ce, pa eto ko­li­ko je to pa­ra, a on im da ista sred­stva kao na­ma – do­dao je on.
Mu­sić uka­zu­je da Sla­đa­na Pe­ru­no­vić od 2008. go­di­ne ima sti­pen­di­ju od klu­ba, a da su po­sled­nje dvi­je go­di­ne do­bi­ja­li 8.000 od Upra­ve za mla­de i sport.
– Funk­ci­o­ni­sa­li smo bes­pre­kor­no. Čak smo pro­šle go­di­ne da­va­li sti­pen­di­je – ka­zao je on.
Mu­sić je na­po­me­nio da Pe­ru­no­vi­će­va ima tak­mi­če­nje 13. ju­la, pi­ta­ju­ći ko će to da pla­ti.
– Sa­vez ni­je u oba­ve­zi. AK „Nik­šić” ne do­bi­ja cen­ta ni od Op­šti­ne Nik­šić ni od bi­lo ko­ga osim što je ra­ni­je do­bi­jao od Upra­ve za sport – po­ru­čio je on.
Iz Mi­ni­star­stva spor­ta ju­če su ka­za­li da tri i po mi­li­o­na eura, ko­li­ko je upla­će­no na ra­ču­ne 25 na­ci­o­nal­nih sa­ve­za, naj­pla­stič­ni­je de­man­tu­je na­vo­de da su po­je­di­ni re­pre­zen­ta­tiv­ci do­ve­de­ni na rub lič­ne i pro­fe­si­o­nal­ne eg­zi­sten­ci­je.
– Ako jed­noj Sla­đa­ni Pe­ru­no­vić, go­to­vo 17.000 eura ko­li­ko je Mi­ni­star­stvo spor­ta na ime nje­nog pro­gra­ma za ovu go­di­nu do­di­je­li­lo Atlet­skom sa­ve­zu, ni­je do­volj­na mo­ti­va­ci­ja, pi­ta­mo, šta je? Ko­li­ko je Atlet­ski sa­vez tra­žio za Sla­đa­ni­nu sta­na­ri­nu, hra­na­ri­nu, vi­ta­mi­ni­za­ci­ju, sti­pen­di­ju, pri­pre­me, ho­no­rar za tre­ne­ra, sport­sko-me­di­cin­ske pre­gle­de, fi­zi­o­te­ra­pe­u­te, ma­se­re... to­li­ko je od Mi­ni­star­stva spor­ta i do­bio – 16.760 eura – na­vo­di se u sa­op­šte­nju Mi­ni­star­stva spor­ta.
Iz tog re­so­ra su uka­za­li da su u pro­jek­ti­ma ve­ćeg bro­ja klu­bo­va uoči­li po­ten­ci­jal­ne zlo­u­po­tre­be, jer se nji­ho­vi pro­gra­mi, ka­ko su do­da­li, po­kla­pa­ju sa pro­gra­mi­ma Sa­ve­za, a da se od­no­se na istog spor­ti­stu.
– Ne bi li na taj na­čin kao klu­bo­vi do­bi­li no­vac na dva mje­sta po jed­nom te istom osno­vu. Na taj na­čin svi­ma nji­ma, uklju­ču­ju­ći i Atlet­skom klu­bu Nik­šić, ko­ji se iz­me­đu osta­lih za­bri­nuo za op­sta­nak cr­no­gor­ske i nik­šić­ke atle­ti­ke, že­li­mo da da­mo do zna­nja da im mi­ni­star­stvo ni­je htje­lo ku­mo­va­ti u tom na­u­mu, ni­ti će – po­ru­či­li su iz mi­ni­star­stva.A.O.

Upi­tan od­la­zak na tak­mi­če­nja

Pe­ru­no­vi­će­va je ra­ni­je iz­ja­vi­la da je raz­o­ča­ra­na ras­po­dje­lom sred­sta­va Mi­ni­star­stva spor­ta nje­nom klu­bu, na­vo­de­ći da ne zna da li ima vi­še sna­ge da se bez ika­kve mo­ti­va­ci­je bo­re. Ona je uka­za­la da zbog ma­lih fi­nan­sij­skih sred­stva ko­je je do­bio klub ne­će mo­ći da ide na tak­mi­če­nja na ko­ja je do­sad išla o tro­šku klu­ba.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Dan - novi portal
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za izbore za odbornike u SO Herceg Novi koji će biti održani 9. maja 2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"