Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Reklame plaćali iz crnih fondova * Ekspert dobio 4.800, pa hvalio zdravstvo * Tajkunima 25 puta više nego opštini * Psi lutalice napali djevojku * Reklame plaćali iz crnih fondova * Agenti na tragu blaga Pabla Eskobara * Politička socijalizacija
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 25-01-2018

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
MILENA MIJOVIĆ,bivši v.d. direk. „Đina Vrbica”:
– DPS aktivisti ucjenjuju zaposlene i bez dozvole ove stranke ne mogu se izabrati direktor i ostali funcioneri u vrtiću „Đina Vrbica”.

Vic Dana :)

Na sahrani svog muža plavuša se guši u suzama.
- Nemoj toliko plakati - tješi je druga plavuša: - Ti si još mlada i lijepa i sjutra možeš naći drugog muža. - Ma, nemoj mi reći! A šta ću večeras?

Pričaju Njemac, Amerikanac i Bosanac šta će ženama kupiti za rođendan.
Kaže Njemac:
- Ja sam ženi uzeo nešto što od 0-100 dođe za 9 sekundi.
Pitaju ga Amerikanac i Bosanac:
- Šta je to?
On odgovara:
- Porše.
Kaže Amerikanac: - Ja sam ženi uzeo nešto što od 0-100 dođe za 6 sekundi.
Pitaju ga Njemac i Bosanac: - Šta je to?
On odgovara: - Ferari.
Kaže Bosanac:
- Ja sam ženi uzeo nešto što od 0-100 dođe za 2 sekunde.
Pitaju ga Njemac i Amerikanac:
- Šta je to?
On odgovara:
- Pa, vaga.Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Povodi - datum: 2018-01-24 RASTE BROJ ZARAŽENIH SEZONSKIM VIRUSOM Od gripa oboljele 94 osobe
Dan - novi portal
U to­ku 3. nad­zor­ne sed­mi­ce 2018. go­di­ne (pe­ri­od 15.1. do 21.1.2018.) u Cen­tru za me­di­cin­sku mi­kro­bi­o­lo­gi­ju In­sti­tu­ta za jav­no zdra­vlje la­bo­ra­to­rij­skim pu­tem po­tvr­đe­no je 14 slu­ča­je­va in­fek­ci­je vi­ru­som gri­pa. Iz In­sti­tu­ta na­vo­de da je od to­ga bro­ja kod se­dam oso­ba po­tvr­đe­na in­fek­ci­ja vi­ru­som gri­pa tip B i se in­fek­ci­ja vi­ru­som gri­pa tip A.
– Uku­pan broj la­bo­ra­to­rij­ski po­tvr­đe­nih slu­ča­je­va gri­pa od po­čet­ka se­zo­ne je 33. Uvi­dom u elek­tron­sku ba­zu po­da­ta­ka u Cr­noj Go­ri u ovom iz­vje­štaj­nom pe­ri­o­du pri­ja­vlje­ne su 94 oso­be sa simp­to­mi­ma na­lik gri­pu (ILI), što pred­sta­vlja in­ci­den­ci­ju od 15,2 /100 000 sta­nov­ni­ka. Pre­ma po­da­ci­ma Evrop­skog cen­tra za kon­tro­lu i pre­ven­ci­ju bo­le­sti (ECDC), ak­tiv­nost gri­pa ši­rom evrop­skog re­gi­o­na u 2. sed­mi­ci je bi­la na raz­li­či­tim ni­vo­i­ma po in­ten­zi­te­tu u ze­mlja­ma ko­je su do­sta­vli­le po­dat­ke – njih 46. Ak­tiv­nost gri­pa vi­so­kog in­ten­zi­te­ta je pri­ja­vlje­na u Ir­skoj, Luk­sem­bu­r­gu, na Mal­ti, u Švaj­car­skoj i Uje­di­nje­nom Kra­ljev­stvu (Vels), u 15 ze­ma­lja je pri­ja­vlje­na ak­tiv­nost gri­pa sred­njeg in­ten­zi­te­ta, dok je ni­ska ak­tiv­nost gri­pa pri­ja­vlje­na u 27 ze­ma­lja ko­je do­sta­vlja­ju po­dat­ke. Od 40. sed­mi­ce 2017. go­di­ne u naj­ve­ćem bro­ju evrop­skih ze­ma­lja ko­je do­sta­vlja­ju po­dat­ke o ak­tiv­no­sti gri­pa do­mi­ni­ra in­fek­ci­ja vi­ru­som gri­pa tip B u 65 od­sto la­bo­ra­to­rij­ski po­tvr­đe­nih slu­ča­je­va, dok je in­fek­ci­ja vi­ru­som gri­pa tip A za­stu­plje­na u 35 pro­ce­na­ta – na­vo­de u sa­op­šte­nju.
Iz In­sti­tu­ta ka­žu da je naj­e­fek­tiv­ni­ja mje­ra pre­ven­ci­je gri­pa vak­ci­na­ci­ja, pa pre­po­ru­ču­ju da se sve oso­be ko­je su u po­ve­ća­nom ri­zi­ku od raz­vo­ja kom­pli­ka­ci­ja vak­ci­ni­šu.
– Vak­ci­na se mo­že pri­mi­ti to­kom ci­je­le se­zo­ne tra­ja­nja nad­zo­ra nad gri­pom, ali je naj­bo­lje vri­je­me za vak­ci­na­ci­ju pri­je po­čet­ka ši­re­nja vi­ru­sa u po­pu­la­ci­ji, s ob­zi­rom na to da je za raz­voj an­ti­tje­la po­treb­no 2-3 sed­mi­ce na­kon vak­ci­na­ci­je – ka­žu iz In­sti­tu­ta.D.B.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Dan - novi portal
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za izbore za odbornike u SO Herceg Novi koji će biti održani 9. maja 2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"