Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Reklame plaćali iz crnih fondova * Ekspert dobio 4.800, pa hvalio zdravstvo * Tajkunima 25 puta više nego opštini * Psi lutalice napali djevojku * Reklame plaćali iz crnih fondova * Agenti na tragu blaga Pabla Eskobara * Politička socijalizacija
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 25-01-2018

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
MILENA MIJOVIĆ,bivši v.d. direk. „Đina Vrbica”:
– DPS aktivisti ucjenjuju zaposlene i bez dozvole ove stranke ne mogu se izabrati direktor i ostali funcioneri u vrtiću „Đina Vrbica”.

Vic Dana :)

Na sahrani svog muža plavuša se guši u suzama.
- Nemoj toliko plakati - tješi je druga plavuša: - Ti si još mlada i lijepa i sjutra možeš naći drugog muža. - Ma, nemoj mi reći! A šta ću večeras?

Pričaju Njemac, Amerikanac i Bosanac šta će ženama kupiti za rođendan.
Kaže Njemac:
- Ja sam ženi uzeo nešto što od 0-100 dođe za 9 sekundi.
Pitaju ga Amerikanac i Bosanac:
- Šta je to?
On odgovara:
- Porše.
Kaže Amerikanac: - Ja sam ženi uzeo nešto što od 0-100 dođe za 6 sekundi.
Pitaju ga Njemac i Bosanac: - Šta je to?
On odgovara: - Ferari.
Kaže Bosanac:
- Ja sam ženi uzeo nešto što od 0-100 dođe za 2 sekunde.
Pitaju ga Njemac i Amerikanac:
- Šta je to?
On odgovara:
- Pa, vaga.Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Povodi - datum: 2018-01-24 SINDIKAT PROSVJETE ZAPOČEO PROJEKAT Škole bez vaspitne uloge, cvjeta vršnjačko nasilje
Dan - novi portal
Sin­di­kat pro­svje­te Cr­ne Go­re (SPCG) re­a­li­zu­je pro­je­kat „Otvo­re­na ško­la –kul­tur­na zo­na”, ko­ji se fo­ku­si­ra na vr­šnjač­ko na­si­lje, te­mu ko­ja je sva­ke škol­ske go­di­ne sve vi­še ak­tu­el­na i sve vi­še po­ga­đa uče­nič­ku po­pu­la­ci­ju. U sa­op­šte­nju na­vo­de da pro­jek­tom že­le da uka­žu da je obra­zov­ni si­stem za­ne­ma­rio vas­pit­nu ulo­gu ško­le i da su vas­pit­ne mje­re ne­dje­lo­tvor­ne.
– Kao od­go­vo­ran so­ci­jal­ni part­ner kroz ova rje­še­nja da­ta u Pro­jek­tu že­li­mo da po­nu­di­mo ne­što no­vo u in­te­re­su svih, ka­ko i uče­ni­ka ta­ko i na­stav­ni­ka. U Pro­jek­tu uče­stvu­ju za­po­sle­ni i uče­ni­ci JU OŠ „Pa­vle Ro­vin­ski” Pod­go­ri­ca, JU OŠ „Ol­ga Go­lo­vić” Nik­šić i JU OŠ „Ju­go­sla­vi­ja” Bar. Ovim pro­jek­tom že­li­mo da uka­že­mo na uče­sta­le pro­ble­me u od­no­si­ma me­đu uče­ni­ci­ma, kao i u od­no­su iz­me­đu uče­ni­ka i na­stav­ni­ka, ko­ji za po­za­di­nu ima­ju so­ci­jal­ni, eko­nom­ski i dru­štve­ni fak­tor, i te pro­ble­me že­li­mo na ovaj na­čin da uma­nji­mo ta­ko što će­mo stvo­ri­ti am­bi­jent u ko­jem će se obez­bi­je­di­ti uva­ža­va­nje lič­no­sti i do­sto­jan­stva svih uče­sni­ka u vas­pit­no-obra­zov­nom pro­ce­su (uče­ni­ka, na­stav­ni­ka i osta­lih za­po­sle­nih), bez ob­zi­ra na pol­ne, et­nič­ke, ide­o­lo­ške, kon­fen­si­o­nal­ne i dru­ge raz­li­či­to­sti i fak­to­re. Cilj­ne gru­pe su uče­ni­ci tri osnov­ne ško­le ko­ji­ma su iz­re­če­ne naj­stro­že vas­pit­ne mje­re (ukor di­rek­to­ra i ukor na­stav­nič­kog vi­je­ća). Ta­ko­đe, pu­tem se­mi­na­ra ospo­so­bi­će se od­re­đe­ni broj na­stav­ni­ka men­to­ra i uče­ni­ka tu­to­ra – na­vo­de u sa­op­šte­nju.
Ob­ja­šnja­va­ju da pro­je­kat pre­po­zna­je na­stav­ni­ka-men­to­ra (u ško­li ih mo­že bi­ti vi­še), uče­nik tu­tor (uče­nik ko­ji ima od­re­đe­ni ugled me­đu škol­skom po­pu­la­ci­jom ) i uče­nik šti­će­nik.
– Pro­je­kat će tra­ja­ti de­vet mje­se­ci, a ujed­no je odo­bren od Ko­mi­si­je za ras­po­dje­lu di­je­la pri­ho­da od iga­ra na sre­ću Mi­ni­star­stva fi­nan­si­ja – pi­še u sa­op­šte­nje.
D.B.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Dan - novi portal
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za izbore za odbornike u SO Herceg Novi koji će biti održani 9. maja 2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"