Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Vradžbine su kad Brnabićku postaviš za premijera * Promjene počinju smjenama direktora * EU da se izjasni o regularnosti izbora * Kalić oslobođen zbog grešaka tužilaštva * Makron preuzima tron od Merkel * EU ostaje kratkih rukava * Ako zovu iz banke, umro sam
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 09-01-2018

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
MILOŠ KONATAR, FUNKCIONER POKRETA URA :
Mora se otkloniti svaka sumnja u umiješanost IRF-a u izborne zloupotrebe DPS-a i njegovih političkih satelita.

Vic Dana :)

Dva grobara, posle napornog dana, sjede uz pivo. Kaže jedan drugom:
– Uf, danas smo sahranjivali jednog od 150 kila, izmori nas...
Drugi odgovara:
– Ma nije to ništa, mi danas sahranjivali nečiju taštu, narod je toliko aplaudirao da smo je tri puta vadili na bis!

Juče mi bila familija iz Beča, donijeli neki keks od euro i po, dvije čokolade i 200 grama kafe a pojeli i popili moju penziju i pola ženine plate!

Dolazi Perica iz škole i pita ga otac:
-Sine, kako si prošao u školi?
-Tata ti si fudbaler, pa ćeš me razumjeti. Produžio sam ugovor sa prvim razredom na godinu dana.Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Balkan - datum: 2018-01-05 ERJAVEC TRAŽI POŠTOVANJE ARBITRAŽE Plenković poziva na dijalog
Dan - novi portal
Hr­vat­ski pre­mi­jer An­drej Plen­ko­vić po­zvao je Slo­ve­ni­ju da iz­bje­ga­va jed­no­stra­ne po­te­ze i in­ci­den­te u Pi­ran­skom za­lo­vu i po­zvao tu ze­mlju na di­ja­log. Zva­nič­na Lju­blja­na uz­vra­ća da di­ja­log mo­že bi­ti sa­mo o im­ple­men­ta­ci­ji ar­bi­tra­žne pre­su­de.
Plen­ko­vić ka­že da ne­ma ni­ka­kvog pro­ble­ma da hr­vat­ska po­li­ci­ja sni­ma sve bro­do­ve ko­je do­đu u nje­ne vo­de.
– Mi će­mo se dr­ža­ti to­ga da iz­bje­ga­va­mo in­ci­den­te, a naj­ma­nji je pro­blem iz­da­va­ti ka­zne. Ovo što go­vo­ri slo­ve­nač­ka stra­na mo­že­mo i mi – pi­sa­ti ka­zne, sve po­dat­ke ima­mo, a ako oni kre­nu s tim i mi će­mo re­a­go­va­ti – re­kao je Plen­ko­vić na pr­voj sjed­ni­ci hr­vat­ske vla­de u ovoj go­di­ni, pre­no­si Hi­na.
Pre­ma nje­go­vim ri­je­či­ma, Hr­vat­ska je ve­o­ma uz­dr­ža­na i ko­rekt­na i ne pred­u­zi­ma jed­no­stra­ne po­te­ze.
– Mi­slim da smo bli­ži ko­nač­nom rje­še­nju ne­go što se či­ni, a sve što će­mo mi ra­di­ti je da bu­de­mo od­go­vor­ni ka­ko se ova si­tu­a­ci­ja ne bi za­kom­pli­ko­va­la i vo­di­ti ra­ču­na o na­šim ri­ba­ri­ma ko­ji ima­ju pu­no pra­vo da lo­ve ri­bu na me­sti­ma na ko­ji­ma to go­di­na­ma ra­de. Mi pru­ža­mo ru­ku sa­rad­nje – po­ru­čio je Plen­ko­vić.
Sa dru­ge stra­ne, slo­ve­nač­ki šef di­plo­ma­ti­je Karl Er­ja­vec po­no­vio je da ta ze­mlja in­si­sti­ra na spro­vo­đe­nju ar­bi­tra­žne od­lu­ke o gra­ni­ci s Hr­vat­skom.
– Slo­ve­ni­ja po­dr­ža­va di­ja­log sa Hr­vat­skom o im­ple­men­ta­ci­ji pre­su­de, ali ne­će­mo raz­go­va­ra­ti o po­nov­nom cr­ta­nju gra­ni­ce – na­gla­sio je Er­ja­vec, u go­vo­ru pred slo­ve­nač­kim di­plo­ma­ti­ma ko­ji su se oku­pi­li na uobi­ča­je­nom go­di­šnjem sa­vje­to­va­nju.
Po­no­vo je op­tu­žio hr­vat­sku stra­nu da ne­pri­zna­va­njem ar­bi­tra­žne od­lu­ke kr­ši evrop­sko i me­đu­na­rod­no pra­vo, kao i da ob­ma­nju­je do­ma­ću i me­đu­na­rod­nu jav­nost tvrd­nja­ma da je gra­ni­ca iz­me­đu dvi­je dr­ža­ve 1991. go­di­ne bi­la po­zna­ta i da su u tim gra­ni­ca­ma obje pri­zna­te i pri­mlje­ne u me­đu­na­rod­ne usta­no­ve.
– Ako je gra­ni­ca 1991. bi­la po­tvr­đe­na, za­što smo o njoj on­da uop­šte raz­go­va­ra­li – re­kao je Er­ja­vec i po­no­vio je da će Slo­ve­ni­ja, uko­li­ko Hr­vat­ska ne pri­sta­ne na im­ple­men­ta­ci­ju ar­bi­tra­že, blo­ki­ra­ti nje­no član­stvo u Šen­gen­skom spo­ra­zu­mu i Or­ga­ni­za­ci­ji za eko­nom­sku sa­rad­nju i raz­voj (OECD).(RTS)

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Dan - novi portal
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za izbore za odbornike u SO Herceg Novi koji će biti održani 9. maja 2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"