Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
DPS kupovao glasove i bacao suzavac na opoziciju * Pucanj u leđa za tužilaštvo nije teško ubistvo * Firma iz Šangaja olakšala CGES za 11.000 eura * Škrelja krši zakon, Agencija ne reaguje * Kondoliza Rajs smjenjuje Dodika * Sudovi, ludovi * Presuda
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 27-11-2017

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
Aida Petrović, direktorica CG ženskog lobija:
– Velika je stopa neprijavljivanja nasilja jer žrtve nijesu ohrabrene da se obrate institucijama. Kod nas se osuđuju žrtve. To nema nigdje u svijetu. Na drugoj strani, nasilnici se oslobađaju i prolaze s opomenama.

Vic Dana :)

Zemunac na sudu kaže svom advokatu:
– Slušaj, ako uspiješ da mi izdejstvuješ da dobijem samo jednu godinu zatvora, ova torba sa parama je tvoja, a ako ne uspiješ, leti ti glava!
Kasnije, sudija izriče presudu:
– Sud donosi presudu: Jedna godina zatvora!
Zemunac, sav srećan, grli advokata i upita ga:
– Jel bilo teško?
– Uh, đavolski teško!
– Zašto?
– Hm, sudija je htio da te oslobodi!


Došla plavuša na selo i naiđe na čobanina kako čuva ovce i pita ga:
– Koliko ova ovca ima godina?
– Ima dvije godine.
– A kako znate da ima toliko?
– Znam po rogovima.
– Vidi stvarno, ima 2 roga!Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Hronika - datum: 2017-11-26 PORODICA DARKA TASIĆA TVRDI DA SU MU KOSOVSKE VLASTI NAMJESTILE HAPŠENJE DA NE BI POVRATIO ZEMLJU
Goran Perić sa ujakom Darkom Tasićem Optužen za ratni zločin da se ne bi vratio na Kosovo
Dan - novi portal
Dr­ža­vlja­nin Sr­bi­je Dar­ko Ta­sić (45) sa pre­bi­va­li­štem u Cr­noj Go­ri, pre­ma tvrd­nja­ma čla­no­va nje­go­ve po­ro­di­ce, uhap­šen je zbog rat­nog zlo­či­na na Ko­so­vu i Me­to­hi­ji ka­ko ne bi po­vra­tio ze­mlji­šte ko­je ta­mo ima. Nje­go­va su­pru­ga Iva­na i se­strić Go­ran Pe­rić tvr­de da Ta­sić ne­ma ve­ze sa rat­nim zlo­či­nom. Do­kaz za to je, ka­ko na­vo­de, što je go­di­na­ma una­zad vi­še pu­ta pre­la­zio gra­ni­cu, a ni­ka­da ni­je pri­ve­den.
Uhap­šen je sre­di­nom ne­dje­lje zbog imo­vi­ne ko­ju ima u bli­zi­ni Pri­zre­na.
– Mi smo u bra­ku već 10 go­di­na. Vi­še pu­ta smo pre­la­zi­li gra­ni­cu, išli i u Ko­sov­sku Mi­tro­vi­cu i ni­ka­da ni­je bi­lo pro­ble­ma. Uhap­šen je da bi ga pro­tje­ra­li sa Ko­so­va. Op­tu­žen je za rat­ni zlo­čin da bi mu uze­li ze­mlju, da Sr­bi ne bi do­la­zi­li na Ko­so­vo – ka­za­la je Iva­na Ta­sić za „Dan”.
Ta­si­ćev se­strić Go­ran tvr­di da je pri­li­kom hap­še­nja bio sa uja­kom. Is­pri­čao je da su kre­nu­li ka Ko­so­vu da bi Ta­sić pot­pi­sao aneks ugo­vo­ra oko ze­mlji­šta.
– Do­šli smo do gra­ni­ce ka­da su nas raz­dvo­ji­li. Nje­mu su pri­šli i uve­li ga u jed­nu ku­ći­cu gdje smo da­li do­ku­men­ta. Po­sli­je su ga pre­ba­ci­li u dru­gu ku­ći­cu ka­ko ne bih mo­gao da ga vi­dim. Obe­ća­li su mi da će­mo mo­ći da se vi­di­mo ka­da do­đe po­li­ci­ja iz Pri­zre­na – ka­že Go­ran za „Dan”.
Ob­ja­šnja­va da je sa­če­kao po­li­ci­ju, te da im je tra­žio da vi­di uja­ka.
– Re­kli su mi: „Ne­maš šta da ga gle­daš. Na­sta­vi put”. Ja ni­sam znao što da idem na Ko­so­vo pa sam oti­šao u Sr­bi­ju – do­dao je Pe­rić.
On tvr­di da ni­ko ni­je znao da se nje­gov ujak po­tra­žu­je.
– Da smo zna­li da ga tra­že, si­gur­no ne bi­smo išli ta­mo. Vi­še pu­ta je pu­to­vao sa mnom i sa dru­gim čla­no­vi­ma po­ro­di­ce. Ta­ko­đe, vi­še pu­ta ga je po­li­ci­ja kon­tr­o­li­sa­la i u Pod­go­ri­ci. Cr­na Go­ra je pr­va pri­zna­la Ko­so­vo, pa da je bi­lo ika­kve In­ter­po­lo­ve po­tjer­ni­ce od­mah bi ga uhap­si­li. Nje­go­vo hap­še­nje sa­mo je po­ka­za­telj da al­ban­ske vla­sti že­le sve da nas za­pla­še da se ne vra­ća­mo, da ne raz­mi­šlja­mo o po­vrat­ku, a po pra­vi­lu hap­se uglav­nom bo­lje do­ma­ći­ne či­ja je imo­vi­na vr­lo vri­jed­na – ka­že Go­ran Pe­rić.
Tvr­di i da Dar­ko ni­kad ni­je bio mo­bi­li­san, ni­ti je u re­zer­vnom sa­sta­vu MUP-a, već da je to­kom bom­bar­do­va­nja Pri­zre­na bio ra­njen i da se zbog za­do­bi­je­nih po­vre­da du­go li­je­čio na VMA. Ovo je po­tvr­di­la i su­pru­ga uhap­še­nog Ta­si­ća. Is­pri­ča­la je da je njen su­prug od ge­le­ra imao vi­še po­vre­da na gla­vi, zbog če­ga je vi­še pu­ta išao na VMA, a ne­ka­da je sa njim išla i ona.
Pe­rić je ka­zao i da stra­hu­je za uja­ka jer je si­gu­ran da mu ko­sov­ske vla­sti ne­će su­di­ti po pra­vu i za­ko­nu.
M.V.P.


Uhap­šen na gra­nič­nom pre­la­zu

Ta­sić je uhap­šen na ad­mi­ni­stra­tiv­nom pre­la­zu Br­njak, na pu­tu Ro­ža­je – Zu­bin Po­tok. On je je­dan od Sr­ba či­ja se ime­na na­la­ze na spi­sku li­ca ko­ja se sum­nji­če za rat­ne zlo­či­ne po­či­nje­ne na Ko­so­vu i Me­to­hi­ji to­kom 1999. go­di­ne.
Advo­kat De­jan Va­sić ka­zao je za „No­vo­sti” da op­tu­žni­ca te­re­ti Ta­si­ća da je sa još ne­ko­li­ci­nom Sr­ba kao re­zer­vi­sta MUP-a pa­lio al­ban­ske ku­će.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Dan - novi portal
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za izbore za odbornike u SO Herceg Novi koji će biti održani 9. maja 2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"