Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Na Milovom platnom spisku deset bivših ministara iz sedam država * Logorašima iz Morinja odšteta 1.430.000 eura * Sveta prinudno iseljavaju iz stana * Laković krši zakon, Tužilački savjet ćuti * Na Milovom platnom spisku deset bivših ministara iz sedam država * Objašnjenje i preporuka * Neću, ne dam
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 22-11-2017

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
Maja Raičević, direktorica Centra za ženska prava:
U Crnoj Gori se godišnje evidentira 50 selektivnih abortusa jer roditelji ne žele bebu ženskog pola.

Vic Dana :)

Mujo navršio sto godina i kuća mu se napuni novinarima, snimaju ga za televiziju i novine, pa ga upitaju:
- Stari, bolan, koja je tajna tvoje dugovječnosti?
Mujo se nakašlje:
- Paz’ ‘vamo... kad mi je nizak prit’sak, popijem crnoga vina... kad je visok, sunem rakijicu... kad se pre’ladim, pijem kuvane rak’je il’ vina, ako nemam apetita, udarim po bijelom vinu, a za bolje varenje uvijek pijem pivo...
Prekine ga jedan novinar:
- Pobogu, čovječe, piješ l’ ti vode ikad?
Mujo odmahne glavom:
- Bolan, tako bolestan još nisam bio!


Haso: „Mujo, znaš li da mrav može nositi teret 20 puta veći od njegove težine?”
Mujo: „A Fata se hvalila kad je sama nosila veš mašinu na treći sprat!”Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Hronika - datum: 2017-11-21 UPRAVA POLICIJE PODNIJELA KRIVIČNU PRIJAVU PROTIV ADVOKATA ZORICE NOVAKOVIĆ
Advokat Novaković Za iste predmete naplatila 79.000 eura
Dan - novi portal
Plje­valj­ska po­li­ci­ja pod­ni­je­la je kri­vič­nu pri­ja­vu pro­tiv advo­ka­ta Zo­ri­ce No­va­ko­vić zbog sum­nje da je dr­žav­ni bu­džet ošte­ti­la za 79.302 eura. Pre­ma na­vo­di­ma iz pri­ja­ve, No­va­ko­vi­će­va je u vi­še na­vra­ta pre­ko jav­nih iz­vr­ši­te­lja i su­da na­pla­ti­la pred­me­te iz dr­žav­nog bu­dže­ta. Na taj na­čin je po­či­ni­la kri­vič­no dje­lo zlo­u­po­tre­ba po­lo­ža­ja u pri­vred­nom po­slo­va­nju.
– Ovo kri­vič­no dje­lo po­či­nje­no je ta­ko što je No­va­ko­vi­će­va u svoj­stvu od­go­vor­nog li­ca – advo­ka­ta to­kom 2014, 2015. i 2016. go­di­ne zlo­u­po­tri­je­bi­la po­lo­žaj i pre­ko­ra­či­la gra­ni­ce ovla­šće­nja pod­no­se­ći jav­nim iz­vr­ši­te­lji­ma sa pod­ruč­ja op­šti­ne Plje­vlja, uz upo­tre­bu ne­i­sti­ni­tih is­pra­va – fal­si­fi­ko­va­nih pu­no­moć­ja stra­na­ka, vi­še pred­lo­ga za iz­vr­še­nje pre­su­da u ko­ji­ma je iz­vr­šni du­žnik dr­ža­va Cr­na Go­ra. Ti pred­lo­zi za iz­vr­še­nje pre­su­da pret­hod­no su već bi­li iz­vr­še­ni kod dru­gog jav­nog iz­vr­ši­te­lja ili kod Osnov­nog su­da u Plje­vlji­ma.
Sum­nja se da je na taj na­čin za se­be pri­ba­vi­la pro­tiv­prav­nu imo­vin­sku ko­rist u iz­no­su od 75.768 eura, dok su tro­ško­vi iz­vr­šnog po­stup­ka iz­no­si­li 3.534 eura. Na taj na­čin je pri­či­nje­na šte­ta bu­dže­tu Cr­ne Go­re u ukup­nom iz­no­su od 79.302 eura – na­vo­di se u sa­op­šte­nju Upra­ve po­li­ci­je.
Kri­vič­nu pri­ja­vu pro­tiv Zo­ri­ce No­va­ko­vić ra­ni­je je pod­ni­je­la Sne­ža­na Be­go­vić, jav­ni iz­vr­ši­telj iz Plje­va­lja, jer je utvr­di­la da je dva pu­ta na­pla­ti­la dva­de­set pred­me­ta, od­no­sno da je je­dan pred­met na­pla­ti­la čak tri pu­ta. No­va­ko­vi­će­va je po­tom po­ku­ša­la da kri­vi­cu pre­ba­ci na jav­ne iz­vr­ši­te­lje, dok je za se­be tvr­di­la da je pre­stup po­či­ni­la iz ne­zna­nja. Iz tu­ži­la­štva nam je ra­ni­je sa­op­šte­no da po­li­ci­ja pri­ku­plja po­dat­ke u ve­zi sa pri­ja­vom Sne­ža­ne Be­go­vić i da će na­kon to­ga od­lu­či­ti ho­će li do­ći do po­di­za­nja op­tu­žnog pred­lo­ga.
U po­li­ci­ji sum­nja­ju da je No­va­ko­vi­će­va ošte­ti­la dr­žav­ni bu­džet za znat­no ve­ći iz­nos ne­go što je to utvr­di­la Sne­ža­na Be­go­vić u pri­ja­vi ko­ju je pod­ni­je­la pro­tiv nje.
B. Je.


Ne­do­stup­na

To­kom ju­če­ra­šnjeg da­na vi­še pu­ta smo po­ku­ša­li da do­bi­je­mo ko­men­tar od Zo­ri­ce No­va­ko­vić, ali bez uspje­ha.
Ona je ra­ni­je, ka­da je „Dan” ob­ja­vio da je osum­nji­če­na za dje­lo ko­je joj se sa­da sta­vlja na te­ret, po­ru­či­la no­vi­na­ru na­šeg li­sta da je vi­še ne zo­ve po­vo­dom ovog slu­ča­ja.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Dan - novi portal
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za izbore za odbornike u SO Herceg Novi koji će biti održani 9. maja 2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"