Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Na Milovom platnom spisku deset bivših ministara iz sedam država * Logorašima iz Morinja odšteta 1.430.000 eura * Sveta prinudno iseljavaju iz stana * Laković krši zakon, Tužilački savjet ćuti * Na Milovom platnom spisku deset bivših ministara iz sedam država * Objašnjenje i preporuka * Neću, ne dam
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 22-11-2017

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
Maja Raičević, direktorica Centra za ženska prava:
U Crnoj Gori se godišnje evidentira 50 selektivnih abortusa jer roditelji ne žele bebu ženskog pola.

Vic Dana :)

Mujo navršio sto godina i kuća mu se napuni novinarima, snimaju ga za televiziju i novine, pa ga upitaju:
- Stari, bolan, koja je tajna tvoje dugovječnosti?
Mujo se nakašlje:
- Paz’ ‘vamo... kad mi je nizak prit’sak, popijem crnoga vina... kad je visok, sunem rakijicu... kad se pre’ladim, pijem kuvane rak’je il’ vina, ako nemam apetita, udarim po bijelom vinu, a za bolje varenje uvijek pijem pivo...
Prekine ga jedan novinar:
- Pobogu, čovječe, piješ l’ ti vode ikad?
Mujo odmahne glavom:
- Bolan, tako bolestan još nisam bio!


Haso: „Mujo, znaš li da mrav može nositi teret 20 puta veći od njegove težine?”
Mujo: „A Fata se hvalila kad je sama nosila veš mašinu na treći sprat!”Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Hronika VIŠI SUD UMANJIO NAKNADU BRATU KONTROVERZNOG ROŽAJCA
Kalićima 33.000 eura
Dan - novi portal
Ro­žaj­ci Mer­su­din i Ami­na Ka­lić, brat i su­pru­ga kon­tro­verz­nog ro­žaj­skog bi­zni­sme­na Sa­fe­ta Ka­li­ća, do­bi­će ne­što vi­še od 33.000 eura, umje­sto pr­vo­bit­no do­su­đe­nih 46.500 eura, zbog neo­sno­va­nog hap­še­nja. Ta­kvu od­lu­ku juče je do­nio Vi­ši sud u Bi­je­lom Po­lju.
Pr­vo­ste­pe­nom od­lu­kom Osnov­nog su­da u Bi­je­lom Po­lju od­lu­če­no je da je tu­že­na dr­ža­va Cr­na Go­ra oba­ve­za­na da Mer­su­di­nu Ka­li­ću na ime na­kna­de šte­te zbog neo­sno­va­nog li­še­nja slo­bo­de, umje­sto pr­vo­bit­no do­su­đe­nog iz­no­sa od 32.500 eura, is­pla­ti 19.260 eura, sa za­kon­skom ka­ma­tom. Na taj na­čin je nje­go­va na­kna­da na ime ne­ma­te­ri­jal­ne šte­te sma­nje­na za ne­što vi­še od 13.000 eura.
Od­lu­ka o na­kna­di zbog neo­sno­va­nog hap­še­nja Ami­ne Ka­lić osta­la je ista.
– Što se ti­če pred­me­ta pod­no­si­o­ca tu­žbe Ka­lić Ami­ne, Vi­ši sud u Bi­je­lom Po­lju je do­nio dru­go­ste­pe­nu pre­su­du Gž.br.2153/17 od 9.10.2017.go­di­ne ko­jom su žal­be tu­ži­o­ca i tu­že­ne od­bi­je­ne kao neo­sno­va­ne i po­tvr­đe­na je pre­su­da Osnov­nog su­da u Bi­je­lom Po­lju P.br.5/17 od 7.7.2017.go­di­ne. Na­po­mi­nje­mo da je pr­vo­ste­pe­nom pre­su­dom dje­li­mič­no usvo­jen tu­žbe­ni za­htjev tu­ži­o­ca, pa je tu­že­na oba­ve­za­na da tu­ži­o­cu na ime na­kna­de ne­ma­te­ri­jal­ne šte­te za pre­tr­plje­ne du­šev­ne bo­lo­ve zbog po­vre­de ugle­da, ča­sti, slo­bo­de i pra­va lič­no­sti, a zbog neo­sno­va­nog li­še­nja slo­bo­de u pe­ri­o­du od 28.7.2011.go­di­ne do 05.3.2012.go­di­ne, is­pla­ti iz­nos od 14.000,00 eura, sa pri­pa­da­ju­ćom za­kon­skom ka­ma­tom, po­čev od da­na 7.7.2017.go­di­ne kao da­na pre­su­đe­nja pa do ko­nač­ne is­pla­te – sa­op­šte­no je „Da­nu” iz Vi­šeg su­da u Bi­je­lom Po­lju.
Tu­žba po­vo­dom neo­sno­va­nog hap­še­nja pod­ne­se­na je na­kon što je Ape­la­ci­o­ni sud po­tvr­dio pre­su­du ko­jom su Sa­fet, Ami­na i Mer­su­din Ka­lić oslo­bo­đe­ni op­tu­žbi za pra­nje pa­ra.
Pre­ma op­tu­žni­ci, Ka­li­ći su se od 2005. do ju­na 2011. go­di­ne udru­ži­li da pu­tem ban­kar­skog i fi­nan­sij­skog po­slo­va­nja pri­kri­ju na­čin pri­ba­vlja­nja nov­ca za ko­ji su zna­li da je pri­ba­vljen kri­vič­nim dje­lom neo­vla­šće­na pro­iz­vod­nja, dr­ža­nje i sta­vlja­nje u pro­met opoj­nih dro­ga, iz­vr­še­nim od stra­ne kri­mi­nal­ne or­ga­ni­za­ci­je či­ji je je­dan od or­ga­ni­za­to­ra bio Mer­su­din Ka­lić. U op­tu­žni­ci pi­še da su ta­ko ste­čen no­vac uvo­di­li u le­gal­ne nov­ča­ne to­ko­ve pre­ko ban­kar­skih ra­ču­na fir­mi či­ji su osni­va­či okri­vlje­ni i nji­ho­vi bli­ski srod­ni­ci, či­me su pri­kri­li po­ri­je­klo nov­ca u ukup­nom iz­no­su od 7.773.127,06 eura.
M.V.P.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Uslovi korišćenja

Svako neovlašćeno korišćenje sadržaja štampanog i on-line izdanja Dana kažnjivo je i vlasnik prava shodno Zakonu o autorskim i srodnim pravima ima pravo na zaštitu od istog, kao i na naknadu štete prouzrokovane takvim radnjama. Zabranjeno je svako objavljivanje, modifikovanje, kopiranje, štampanje, reprodukovanje, distribuiranje ili na drugi način javno prikazivanje podataka, tekstova, fotografija i informacija iz naših izdanja, bez pisane saglasnosti Jumedia Mont doo.

MARKETING
loading...
Dan - novi portal
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za izbore za odbornike u SO Herceg Novi koji će biti održani 9. maja 2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"