Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Na Milovom platnom spisku deset bivših ministara iz sedam država * Logorašima iz Morinja odšteta 1.430.000 eura * Sveta prinudno iseljavaju iz stana * Laković krši zakon, Tužilački savjet ćuti * Na Milovom platnom spisku deset bivših ministara iz sedam država * Objašnjenje i preporuka * Neću, ne dam
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 22-11-2017

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
Maja Raičević, direktorica Centra za ženska prava:
U Crnoj Gori se godišnje evidentira 50 selektivnih abortusa jer roditelji ne žele bebu ženskog pola.

Vic Dana :)

Mujo navršio sto godina i kuća mu se napuni novinarima, snimaju ga za televiziju i novine, pa ga upitaju:
- Stari, bolan, koja je tajna tvoje dugovječnosti?
Mujo se nakašlje:
- Paz’ ‘vamo... kad mi je nizak prit’sak, popijem crnoga vina... kad je visok, sunem rakijicu... kad se pre’ladim, pijem kuvane rak’je il’ vina, ako nemam apetita, udarim po bijelom vinu, a za bolje varenje uvijek pijem pivo...
Prekine ga jedan novinar:
- Pobogu, čovječe, piješ l’ ti vode ikad?
Mujo odmahne glavom:
- Bolan, tako bolestan još nisam bio!


Haso: „Mujo, znaš li da mrav može nositi teret 20 puta veći od njegove težine?”
Mujo: „A Fata se hvalila kad je sama nosila veš mašinu na treći sprat!”Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Hronika NASTAVLJENO SUĐENJE OPTUŽENOM ZA UBISTVO NEMANJE MEDINA Dogovarali se oko iskaza
Dan - novi portal
U pod­go­rič­kom Vi­šem su­du ju­če je na­sta­vlje­no su­đe­nje za ubi­stvo Pe­trov­ča­ni­na Ne­ma­nje Me­di­na. Pred kri­vič­nim vi­je­ćem su­di­je Ve­sne Mo­štro­kol, svje­do­či­li su Mir­ko Le­po­sa­vić, Ne­ma­nja Ko­va­če­vić, Mir­ko Se­ku­lić, Du­šan Pe­ču­ri­ca, Sa­vo Đu­ri­šić i Dar­ko Ki­li­bar­da.
Pe­trov­ča­nin Mir­ko Le­po­sa­vić is­pri­čao je da je kri­tič­nog da­na tre­ba­lo da sret­ne sa Ula­mom u lo­ka­lu „Vir­ski pab”. Ka­zao je da Ula­ma ni­je do­šao jer se na­vod­no na­la­zio u po­li­ci­ji, gdje je da­vao iz­ja­vu po­vo­dom ne­stan­ka Me­di­na. Svje­dok je is­pri­čao da se sa okri­vlje­nim na kra­ju ipak sreo i da je pri­mi­je­tio da Ula­ma ima ogre­bo­ti­ne na li­je­voj ru­ci i bu­ti­ni i da se čud­no po­na­šao.Okri­vlje­ni mu je is­pri­čao da je bio na po­li­gra­fu, da ne zna ni­šta oko ne­stan­ka Me­di­na i da ga i sam tra­ži.
– Vla­do je imao pi­štolj ko­ji je uvi­jek no­sio sa so­bom. No­sio je šorts i tan­ku bi­je­lu ma­ji­cu, pa je pi­štolj bio vi­dljiv – re­kao je Le­po­sa­vić.
Na pi­ta­nje Ula­mi­nog advo­ka­ta Bran­ka An­đe­li­ća da li je ta­kve tvrd­nje iz­nio i po­ro­di­ci Me­din, Le­po­sa­vić je od­go­vo­rio po­tvrd­no. Čud­no po­na­ša­nje Ula­me opi­su­je kao ner­vo­zu, pro­ši­re­ne ze­ni­ce, ci­ma­nja li­je­vo-de­sno... Op­tu­že­ni Ula­ma je na­kon ovih kva­li­fi­ka­ci­ja Le­po­sa­vi­ća na­zvao pro­fe­si­o­nal­nim la­žo­vom.
U svoj­stvu svje­do­ka sa­slu­šan je i Ne­ma­nja Ko­va­če­vić, ko­ji je ka­zao da je Vla­di­mir Ula­ma po­sled­njih de­se­tak da­na uočio ne­stan­ka Me­di­na bio u stal­noj ko­mu­ni­ka­ci­ji s tim Pe­trov­ča­ni­nom, ko­ji mu je, na­vod­no, tra­žio da ku­pi pi­štolj. Pre­ma nje­go­vim ri­je­či­ma, ni­su mo­gli da se do­go­vo­re oko ci­je­ne. I on je po­tvr­dio da je na Ula­mi pri­mi­je­tio ogre­bo­ti­ne na li­je­voj ru­ci i bu­ti­ni, kao i to da je bio uz­ne­mi­ren.
Mir­ko Se­ku­lo­vić je re­kao da ne po­zna­je op­tu­že­nog Dar­ka Mi­jo­vi­ća. Me­đu­tim, kod vi­šeg dr­žav­nog tu­ži­o­ca je dao iz­ja­vu da Mi­jo­vi­ća po­zna­je, te da mu je pro­dao SIM kar­ti­cu. Na to je uka­zao i tu­ži­lac Želj­ko Tom­ko­vić.
Ko­no­bar u lo­ka­lu „Vir­ski pab” Du­šan Pe­ču­ri­ca ka­zao je da spor­nog da­na ni­je pri­mi­je­tio ni­šta čud­no. Tvr­di da je Ula­ma bio u lo­ka­lu, da je oti­šao na po­la sa­ta, osta­vio te­le­fon da se pu­ni i da se po­tom vra­tio. Pe­ču­ri­ca je ka­zao da Dar­ko Mi­jo­vić tog da­na ni­je bio u ka­fi­ću, iako je na sa­slu­ša­nju pred tu­ži­o­cem tvr­dio dru­ga­či­je. Ta­da je ka­zao da se Mi­jo­vić sa­stao sa Ula­mom i da se u ka­fi­ću za­dr­žao oko 45 mi­nu­ta.
Tu­ži­lac Želj­ko Tom­ko­vić ka­zao je da po­sje­du­je do­kaz da su svje­do­ci Du­šan Pe­ču­ri­ca i Sa­vo Đu­ri­šić i op­tu­že­ni Vla­di­mir Ula­ma upo­do­blja­va­li is­ka­ze. Vla­di­mir Ula­ma i Dar­ko Mi­jo­vić te­re­te se da su 8. ju­la 2016. go­di­ne na­ma­mi­li Ne­ma­nju Me­di­na da do­đe u Vir­pa­zar. Za­tim su ga u ge­pe­ku nje­go­vog auto­mo­bi­la od­ve­zli na ne­po­zna­to mje­sto i ta­mo ga, na­vod­no, ubi­li.
Op­tu­žni­com je ob­u­hva­ćen i Bog­dan Mi­lić, ko­ji se sum­nji­či za kri­vič­no dje­lo po­moć uči­ni­o­cu
Su­đe­nje će bi­ti na­sta­vlje­no 28.no­vem­bra.
VJ.D.


I Ka­stra­ti pod is­tra­gom

Is­tra­ga se vo­di i pro­tiv al­ban­skog dr­ža­vlja­ni­na Adri­ja­na Ka­stra­ti­ja, ko­ji se te­re­ti da je or­ga­ni­zo­vao ot­mi­cu Me­di­na i da je bio u stal­noj ko­mu­ni­ka­ci­ji sa Ula­mom i Mi­jo­vi­ćem.
Nik­ši­ća­nin Dar­ko Ki­li­bar­da po­tvr­dio je da po­zna­je Ka­stra­ti­ja, da ga je an­ga­žo­vao kao pre­vo­di­o­ca s ob­zi­rom na to da je auto-pre­vo­znik i da gra­đu na­ba­vlja iz Al­ba­ni­je. Ka­ko tvr­di, od ka­da je po­če­lo da se go­vo­ri o umi­je­ša­no­sti Ka­stra­ti­ja u slu­čaj ne­stan­ka Ne­ma­nje Me­di­na, pre­ki­nuo je kon­takt s njim.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Uslovi korišćenja

Svako neovlašćeno korišćenje sadržaja štampanog i on-line izdanja Dana kažnjivo je i vlasnik prava shodno Zakonu o autorskim i srodnim pravima ima pravo na zaštitu od istog, kao i na naknadu štete prouzrokovane takvim radnjama. Zabranjeno je svako objavljivanje, modifikovanje, kopiranje, štampanje, reprodukovanje, distribuiranje ili na drugi način javno prikazivanje podataka, tekstova, fotografija i informacija iz naših izdanja, bez pisane saglasnosti Jumedia Mont doo.

MARKETING
loading...
Dan - novi portal
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za izbore za odbornike u SO Herceg Novi koji će biti održani 9. maja 2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"