Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Na Milovom platnom spisku deset bivših ministara iz sedam država * Logorašima iz Morinja odšteta 1.430.000 eura * Sveta prinudno iseljavaju iz stana * Laković krši zakon, Tužilački savjet ćuti * Na Milovom platnom spisku deset bivših ministara iz sedam država * Objašnjenje i preporuka * Neću, ne dam
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 22-11-2017

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
Maja Raičević, direktorica Centra za ženska prava:
U Crnoj Gori se godišnje evidentira 50 selektivnih abortusa jer roditelji ne žele bebu ženskog pola.

Vic Dana :)

Mujo navršio sto godina i kuća mu se napuni novinarima, snimaju ga za televiziju i novine, pa ga upitaju:
- Stari, bolan, koja je tajna tvoje dugovječnosti?
Mujo se nakašlje:
- Paz’ ‘vamo... kad mi je nizak prit’sak, popijem crnoga vina... kad je visok, sunem rakijicu... kad se pre’ladim, pijem kuvane rak’je il’ vina, ako nemam apetita, udarim po bijelom vinu, a za bolje varenje uvijek pijem pivo...
Prekine ga jedan novinar:
- Pobogu, čovječe, piješ l’ ti vode ikad?
Mujo odmahne glavom:
- Bolan, tako bolestan još nisam bio!


Haso: „Mujo, znaš li da mrav može nositi teret 20 puta veći od njegove težine?”
Mujo: „A Fata se hvalila kad je sama nosila veš mašinu na treći sprat!”Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Hronika - datum: 2017-11-21 NASTAVLJENO SUĐENJE DUŠKU MARTINOVIĆU I OSTALIM OPTUŽENIMA ZA MEĐUNARODNI ŠVERC NARKOTIKA
Preslušani tajni razgovori
Dan - novi portal
U pod­go­rič­kom Vi­šem su­du ju­če je na­sta­vlje­no su­đe­nje gru­pi op­tu­že­noj za me­đu­na­rod­ni šverc dro­ge na či­jem če­lu je, pre­ma op­tu­žni­ci, bio Du­ško Mar­ti­no­vić.
Mar­ti­no­vić, Va­so Pe­ro­vić, Mar­ko Ša­ko­vić, Igor Vu­šu­ro­vić, Mi­lan Ma­rić, Jo­vo Mar­ti­no­vić i Bran­ka Sta­ni­šić op­tu­že­ni su za kri­mi­nal­no udru­ži­va­nje i šverc ko­ka­i­na, he­ro­i­na i ma­ri­hu­a­ne.
Mar­ti­no­vić je ra­ni­je pri­hva­tio kri­vi­cu, tvr­de­ći pred vi­je­ćem su­di­je Ve­sne Pe­an da je on je­di­ni kri­vac i da ne po­sto­ji ni­ka­kva kri­mi­nal­na or­ga­ni­za­ci­ja.
Na pro­šlom glav­nom pre­tre­su pre­slu­ša­ni su raz­go­vo­ri op­tu­že­nih ko­je je pri­ba­vio hr­vat­ski USKOK to­kom pri­mje­ne mje­ra taj­nog nad­zo­ra
U raz­go­vo­ri­ma ko­ji su ju­če pre­slu­ša­ni u sud­ni­ci ču­li su se gla­so­vi op­tu­že­nog Du­ška i Jo­va Mar­ti­no­vi­ća ko­ji po­mi­nju iz­vje­snu Ma­ju, fran­cu­sku pro­duk­ci­ju, oruž­je i Bo­snu i Her­ce­go­vi­nu. Jo­vo Mar­ti­no­vić je po­ja­snio da se ci­je­li taj raz­go­vor od­no­sio na nje­gov no­vi­nar­ski po­sao.
– U raz­go­vo­ru se po­mi­nje Ma­ja ko­ja je svje­dok sa­rad­nik, a raz­go­va­ra­li smo o po­slu. Ra­dio sam do­ku­men­tar­ni film u ve­zi sa oruž­jem o ko­jem sam raz­go­va­rao sa Ha­dži­be­ti­jem i Sel­ma­no­vi­ćem. Njih dvo­ji­ca su se po­sva­đa­li oko no­vac i on­da sam ja pre­ko Du­ška po­ku­šao da na­đem dru­gog sa­go­vor­ni­ka za šverc oruž­ja, a ko­ji bi mo­gao da na­đe ne­ku lo­ka­ci­ju u Fran­cu­skoj – po­ja­snio je Mar­ti­no­vić.
Op­tu­že­ni se te­re­te da su pri­pa­da­li me­đu­na­rod­noj kri­mi­nal­noj gru­pi ko­ju je po­čet­kom ma­ja 2015. go­di­ne or­ga­ni­zo­vao Du­ško Mar­ti­no­vić ra­di šver­ca nar­ko­ti­ka u Cr­noj Go­ri, Hr­vat­skoj i Ho­lan­di­ji.
Pre­ma na­vo­di­ma iz op­tu­žni­ce, na­kon što je sa Mom­či­lom Vu­ja­či­ćem ugo­vo­rio na­bav­ku he­ro­i­na i smje­še za mi­je­ša­nje sa dro­gom, Du­ško Mar­ti­no­vić je an­ga­žo­vao De­ja­na Ja­bla­na da za nje­ga ku­pi ki­lo­gram he­ro­i­na.
Na­kon to­ga je, ka­ko is­tra­ži­te­lji sum­nja­ju, Ja­blan pre­ko Želj­ka Vu­jo­vi­ća ugo­vo­rio ku­po­vi­nu dro­ge sa Zlat­kom Ro­ma­no­vi­ćem. Vu­jo­vić je tra­žio od Ro­ma­no­vi­ća da mu na­ba­vi ki­lo­gram he­ro­i­na za 10.000 eura.
Su­đe­nje će bi­ti na­sta­vlje­no 19. de­cem­bra.
VJ.D.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Dan - novi portal
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za izbore za odbornike u SO Herceg Novi koji će biti održani 9. maja 2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"