Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Banović krio Srđanovog ubicu * SDP ima predsjedničkog kandidata * Trojicu „Delija” pretukli bejzbolkama * Aco godišnje zaradi stotine hiljada od državnih obveznica * Banović krio Srđanovog ubicu * Rad oslobađa * Čuš
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 24-08-2017

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
Budimir Aleksić, funkcioner Demokratskog fronta:
– Podrška Kosovu u Unesko bio bi klasičan neprijateljski akt prema Srbiji i pogotovo prema onoj Crnoj Gori koju mi predstavljamo, a koja je u vrijeme dinastije Petrovića dominantno stvarana na kosovskoj epopeji.

Vic Dana :)

Ulaze Mujo i Suljo u salon na Divljem zapadu.
- Vidiš onoga u šeširu – pita Mujo.
- Svi su u šeširima – odgovara Suljo.
- Vidiš onog sa pištoljem...
- Svi su sa pištoljima.
Razljućen, Mujo ustane i pobije cijelu kafanu, ostavi samo jednog u ćošku...
Mujo:
- Vidiš onoga što je ostao živ...
Suljo:
- Vidim...
Mujo:
- E, on me strašno nervira!!!

Zašto plavuša ne pravi sok iz kesice?
Pa aj’ ti sipaj litar vode u kesicu!

Pita unuk narkoman babu:
- Baba, jesi li vidjela neke tabletice po sobi?
A baba sva uzrujana reče:
- Pusti sine sad tabletice, jesi li ti vidio one zmajeve u kuhinji?Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Drustvo - datum: 2017-08-23 OMBUDSMAN I MINISTARSTVO PROSVJETE OSUDILI NAPAD NA LIBIJSKE STUDENTE Institucije da reaguju
Dan - novi portal
Za­štit­nik ljud­skih pra­va i slo­bo­da, na čijem čelu se nalazi Šućko Baković, naj­o­štri­je je osu­dio i iz­ra­zio du­bo­ku za­bri­nu­tost zbog na­sil­nič­kog po­na­ša­nja po­či­nje­nog na šte­tu sti­pen­di­sta li­bij­ske vla­de, ko­ji se u Cr­noj Go­ri ško­lu­ju za pi­lo­te u ogran­ku Air­ways Avi­a­tion Aca­demy.
Pod­sje­ti­mo, tri li­bij­ska stu­den­ta ko­ja po­ha­đa­ju Air­ways Avi­a­tion aka­de­mi­je su na­pad­nu­ta, a je­dan od njih bru­tal­no pre­tu­čen u pe­tak na­kon iz­la­ska iz noć­nog klu­ba „Daj­mond” u Nik­ši­ću. Ka­ko je sa­op­šte­no iz aka­de­mi­je, iz­la­ze­ći iz noć­nog klu­ba „Daj­mond” u ko­me je bio sa dvo­ji­com ko­le­ga, stu­dent je na­pad­nut od gru­pe Nik­ši­ća­ni­na iz­me­đu 20 i 30 go­di­na ko­ji su, ka­ko tvr­de, „iz­no­si­li pri­jet­nje na ra­čun mu­sli­ma­na, te i stu­de­na­ta da su oni svjet­ski te­ro­ri­sti is­ti­ču­ći da oni mr­ze mu­sli­ma­ne”.
– Sa­mi čin na­si­lja i iz­ra­že­na bru­tal­nost iza­zi­va­ju po­seb­nu za­bri­nu­tost, ka­ko po svom in­ten­zi­te­tu, ta­ko i po mo­ti­vu, uko­li­ko se ozbilj­ne op­tu­žbe iz­re­če­ne na ra­čun iz­gred­ni­ka po­ka­žu tač­nim. Osim to­ga, in­sti­tu­ci­ja iz­ra­ža­va po­seb­nu bo­ja­zan za­sno­va­nu na ra­snom mo­ti­vu i te­ži­ni po­sle­di­ce de­lik­ta, na­ro­či­to ako se ima­ju u vi­du na­vo­di me­di­ja da je žr­tva na­si­lja pre­tr­pje­la ozbilj­ne po­vre­de, što upu­ću­je na te­ži ob­lik pre­stu­pa kva­li­fi­ko­va­nog od stra­ne nad­le­žnih or­ga­na go­nje­nja i to ne sa­mo kao ote­ža­va­ju­ća okol­nost ko­ja je pra­ti­la de­likt. Za­štit­nik, ta­ko­đe, pod­sje­ća da bi sva­ko ig­no­ri­sa­nje dje­la i nje­go­ve te­ži­ne mo­glo ozbilj­no uti­ca­ti na shva­ta­nje nje­go­vog zna­ča­ja i po­sle­di­ca i po­sla­ti po­gre­šnu po­ru­ku do­ma­ćoj i me­đu­na­rod­noj jav­no­sti. Zbog to­ga se oče­ku­je ener­gič­na i odgovarajuća ak­tiv­nost dr­žav­nih or­ga­na – sa­op­šte­no je iz In­sti­tu­ci­je za­štit­ni­ka.
Mi­ni­star­stvo pro­svje­te sa­op­šti­lo je da naj­o­štri­je osu­đu­je sva­ki na­pad na pri­pad­ni­ke uče­nič­ke i stu­dent­ske po­pu­la­ci­je.
– Fi­zič­ki ob­ra­ču­ni bi­lo ko­je vr­ste, a ov­dje na­gla­ša­va­mo one na osno­vu vje­re, ra­se, po­la i slič­no su ne­do­pu­sti­vi u de­mo­krat­skom dru­štvu. Sva­ka­ko da je na­ma, kao mi­ni­star­stvu za­du­že­nom za po­slo­ve pro­svje­te, po­seb­no zna­čaj­no da, u sa­rad­nji sa nad­le­žnim in­sti­tu­ci­ja­ma, ovaj slu­čaj do­bi­je ade­kva­tan epi­log, ka­ko bi mla­di lju­di ko­ji u Cr­nu Go­ru do­đu sa ci­ljem edu­ka­ci­je, raz­mje­ne zna­nja i upo­zna­va­nja na­še ze­mlje, ima­li naj­bo­lje mo­gu­će is­ku­stvo kao i nji­ho­vi pret­hod­ni­ci – ka­žu u mi­ni­star­stvu.M.S.


Uhap­še­na če­ti­ri li­ca

Upra­va po­li­ci­je sa­op­šti­la je da su zbog na­pa­da na Li­bij­ce uhap­še­na če­ti­ri li­ca z Nik­ši­ća, a ra­di se M.Ć. (27), D.B. (20), L.K. (21) i S.M. (18).
– Od ovih li­ca je uze­ta iz­ja­va u slu­žbe­nim po­li­cij­skim pro­sto­ri­ja­ma. Iz­ja­va je uze­ta i od tri li­ca iz Li­bi­je, u pri­su­stvu pre­vo­di­o­ca. O sve­mu je upo­znat nad­le­žni dr­žav­ni tu­ži­lac u Osnov­nom dr­žav­nom tu­ži­la­štvu u Nik­ši­ću. Tu­ži­o­cu su do­sta­vlje­ne i iz­ja­ve svih se­dam li­ca, kao i sni­mak sa vi­deo nad­zo­ra u bli­zi­ni mje­sta do­ga­đa­ja. Tu­ži­lac se iz­ja­snio da ne­ma ele­me­na­ta bi­ća kri­vič­nog dje­la či­je se go­nje­nje pred­u­zi­ma po slu­žbe­noj du­žno­sti. Shod­no to­me, pro­tiv če­ti­ri li­ca iz Nik­ši­ća je Su­du za pre­kr­ša­je pod­ni­je­ta pre­kr­šaj­na pri­ja­va iz Za­ko­na o jav­nom re­du i mi­ru – ka­žu u po­li­ci­ji.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Dan - novi portal
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za izbore za odbornike u SO Herceg Novi koji će biti održani 9. maja 2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"