Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Banović krio Srđanovog ubicu * SDP ima predsjedničkog kandidata * Trojicu „Delija” pretukli bejzbolkama * Aco godišnje zaradi stotine hiljada od državnih obveznica * Banović krio Srđanovog ubicu * Rad oslobađa * Čuš
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 24-08-2017

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
Budimir Aleksić, funkcioner Demokratskog fronta:
– Podrška Kosovu u Unesko bio bi klasičan neprijateljski akt prema Srbiji i pogotovo prema onoj Crnoj Gori koju mi predstavljamo, a koja je u vrijeme dinastije Petrovića dominantno stvarana na kosovskoj epopeji.

Vic Dana :)

Ulaze Mujo i Suljo u salon na Divljem zapadu.
- Vidiš onoga u šeširu – pita Mujo.
- Svi su u šeširima – odgovara Suljo.
- Vidiš onog sa pištoljem...
- Svi su sa pištoljima.
Razljućen, Mujo ustane i pobije cijelu kafanu, ostavi samo jednog u ćošku...
Mujo:
- Vidiš onoga što je ostao živ...
Suljo:
- Vidim...
Mujo:
- E, on me strašno nervira!!!

Zašto plavuša ne pravi sok iz kesice?
Pa aj’ ti sipaj litar vode u kesicu!

Pita unuk narkoman babu:
- Baba, jesi li vidjela neke tabletice po sobi?
A baba sva uzrujana reče:
- Pusti sine sad tabletice, jesi li ti vidio one zmajeve u kuhinji?Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Drustvo SINDIKAT ODBRANE I VOJSKE CRNE GORE ORGANIZUJE PROTESTNI MARŠ
Čobeljić Vojnici protestuju zbog diskriminacije Od dolaska novog ministra sindikalizam je potisnut i urušen, a socijalni dijalog prekinut – ocijenio je za „Dan” Čobeljić
Dan - novi portal
Sin­di­kat od­bra­ne i voj­ske Cr­ne Go­re (SOVCG) or­ga­ni­zo­va­će 9. sep­tem­bra pro­test­ni marš, zbog, ka­ko tvr­de iz te or­ga­ni­za­ci­je, sum­nji­vog pre­stan­ka slu­žbe za 30 voj­ni­ka i uru­ša­va­nja sin­di­ka­li­zma i so­ci­jal­nog di­ja­lo­ga.
Pro­test­ni marš na­zvan je „Za isti­nu, prav­du i do­sto­jan­stvo”.
Pred­sjed­nik SOVCG Ne­nad Čo­be­ljić ka­zao je za „Dan“ da je so­ci­jal­ni di­ja­log u voj­sci pre­ki­nut na­kon do­la­ska no­vog mi­ni­stra od­bra­ne Pre­dra­ga Bo­ško­vi­ća.
– Od do­la­ska no­vog mi­ni­stra sin­di­ka­li­zam je po­ti­snut i uru­šen, a so­ci­jal­ni di­ja­log pre­ki­nut. Po­sled­nji slu­čaj je od­bi­ja­nje mi­ni­star­stva da pro­du­ži ugo­vo­re za 30 voj­ni­ka po ugo­vo­ru, iako su svi zbog svo­jeg zna­nja i re­zul­ta­ta pred­lo­že­ni od nad­re­đe­nih da na­sta­ve sa ra­dom – is­ta­kao je Čo­be­ljić.
Do­dao je da je Mi­ni­star­stvo od­bra­ne pr­vo da­lo ze­le­no svi­je­tlo za pro­du­že­nje ugo­vo­ra, da bi po­tom na­pra­sno pro­mi­je­ni­lo tu svo­ju od­lu­ku.
– Ni­je­su ima­li ni­ka­kvog osno­va da im ne pro­du­že ugo­vor. U ovom slu­ča­ju ni­je po­sto­ja­la ni­ka­kva bez­bjed­no­sna pri­jet­nja. Svi voj­ni­ci su ured­no pro­šli bez­bjed­no­sne pro­vje­re, me­đu nji­ma se na­la­ze i oni naj­bo­lji u kla­si, ko­ji su na­gra­đi­va­ni, ko­ji zna­ju teč­no en­gle­ski je­zik... Ni­šta to ni­je bi­lo do­volj­no za mi­ni­star­stvo – is­ta­kao je Čo­be­ljić. Do­da­je da sum­nja da se ra­di o ne­koj vr­sti dis­kri­mi­na­ci­je i sa­mo­vo­lje.
– O ka­kvoj vr­sti dis­kri­mi­na­ci­je je ri­ječ tre­ba da utvr­de nad­le­žni or­ga­ni. Za­to or­ga­ni­zu­je­mo pro­test­ni marš. Cilj jav­nog oku­plja­nja i pro­test­nog mar­ša je da se iz­vr­ši jav­ni pri­ti­sak na nad­le­žne in­sti­tu­ci­je da spro­ve­du hit­nu, pot­pu­nu i tran­spa­rent­nu is­tra­gu u ve­zi pre­stan­ka pro­fe­si­o­nal­ne slu­žbe u Voj­sci Cr­ne Go­re za te voj­ni­ke, pod sum­nji­vim okol­no­sti­ma, te da se u skla­du sa utvr­đe­nim či­nje­nič­nim sta­njem pre­du­zmu od­go­va­ra­ju­će mje­re u skla­du sa za­ko­nom – re­kao je Čo­be­ljić.
Sin­di­kat od­bra­ne i Voj­ske Cr­ne Go­re, na osno­vu od­lu­ke Glav­nog od­bo­ra SOVCG od 21. av­gu­sta ove go­di­ne, u skla­du sa Čla­nom 10 Za­ko­na o jav­nim oku­plja­nji­ma i jav­nim pri­red­ba­ma, pod­nio je Cen­tru bez­bjed­no­sti Pod­go­ri­ca pri­ja­vu za odr­ža­va­nje jav­nog oku­plja­nja u po­kre­tu.
– Osim na­šeg član­stva i za­po­sle­nih u Voj­sci Cr­ne Go­re po­zi­va­mo da u ko­lo­nu „Za isti­nu, prav­du i do­sto­jan­stvo!” sta­nu svi ko­ji vje­ru­ju u ove vri­jed­no­sti, ko­ji nas po­dr­ža­va­ju da se za njih iz­bo­ri­mo i ko­ji pri­hva­ta­ju cilj ko­ji smo po­sta­vi­li – re­kao je Čo­be­ljić.
Do­dao je da će se oku­plja­nje or­ga­ni­zo­va­ti na „Tr­gu ne­za­vi­sno­sti u Pod­go­ri­ci, 9. sep­tem­bra u 10 sa­ti po­sli­je če­ga će uče­sni­ci for­mi­ra­ti ko­lo­nu ko­ja će se kre­ta­ti tra­som: Trg ne­za­vi­sno­sti – ul. Slo­bo­de – bul. Sve­tog Pe­tra Ce­tinj­skog – bul. Jo­va­na To­ma­še­vi­ća – bul. Iva­na Cr­no­je­vi­ća – ul. Slo­bo­de”.
– Ova ak­tiv­nost će tra­ja­ti do ostva­ri­va­nja po­sta­vlje­nih ci­lje­va. Bi­će­mo is­traj­ni u to­me. Za po­moć će­mo se obra­ti­ti i dru­gim sin­di­kal­nim or­ga­ni­za­ci­ja­ma – po­ru­čio je Čo­be­ljić.Vl. O.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Uslovi korišćenja

Svako neovlašćeno korišćenje sadržaja štampanog i on-line izdanja Dana kažnjivo je i vlasnik prava shodno Zakonu o autorskim i srodnim pravima ima pravo na zaštitu od istog, kao i na naknadu štete prouzrokovane takvim radnjama. Zabranjeno je svako objavljivanje, modifikovanje, kopiranje, štampanje, reprodukovanje, distribuiranje ili na drugi način javno prikazivanje podataka, tekstova, fotografija i informacija iz naših izdanja, bez pisane saglasnosti Jumedia Mont doo.

MARKETING
loading...
Dan - novi portal
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za izbore za odbornike u SO Herceg Novi koji će biti održani 9. maja 2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"