Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Banović krio Srđanovog ubicu * SDP ima predsjedničkog kandidata * Trojicu „Delija” pretukli bejzbolkama * Aco godišnje zaradi stotine hiljada od državnih obveznica * Banović krio Srđanovog ubicu * Rad oslobađa * Čuš
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 24-08-2017

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
Budimir Aleksić, funkcioner Demokratskog fronta:
– Podrška Kosovu u Unesko bio bi klasičan neprijateljski akt prema Srbiji i pogotovo prema onoj Crnoj Gori koju mi predstavljamo, a koja je u vrijeme dinastije Petrovića dominantno stvarana na kosovskoj epopeji.

Vic Dana :)

Ulaze Mujo i Suljo u salon na Divljem zapadu.
- Vidiš onoga u šeširu – pita Mujo.
- Svi su u šeširima – odgovara Suljo.
- Vidiš onog sa pištoljem...
- Svi su sa pištoljima.
Razljućen, Mujo ustane i pobije cijelu kafanu, ostavi samo jednog u ćošku...
Mujo:
- Vidiš onoga što je ostao živ...
Suljo:
- Vidim...
Mujo:
- E, on me strašno nervira!!!

Zašto plavuša ne pravi sok iz kesice?
Pa aj’ ti sipaj litar vode u kesicu!

Pita unuk narkoman babu:
- Baba, jesi li vidjela neke tabletice po sobi?
A baba sva uzrujana reče:
- Pusti sine sad tabletice, jesi li ti vidio one zmajeve u kuhinji?Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Politika SOCIJALDEMOKRATSKA PARTIJA KRAJEM NOVEMBRA ODLUČUJE O UČEŠĆU NA IZBORIMA ZA ŠEFA DRŽAVE
Vujović SDP ima predsjedničkog kandidata Ivan Vujović sumnja da će opozicija imati zajedničkog kandidata na predsjedničkim izborima jer je krupna i temeljna politička razlika između SDP-a i DF-a
Dan - novi portal
So­cjal­de­mo­krat­ska par­ti­ja Ran­ka Kri­vo­ka­pi­ća ima vi­še kan­di­da­ta za pred­sjed­ni­ka dr­ža­ve, ali će, ka­ko je „Da­nu” re­kao član Pred­sjed­ni­štva SDP-a Ivan Vu­jo­vić, od­lu­ku o na­či­nu uče­šća na pro­ljeć­nim iz­bo­ri­ma do­ni­je­ti do kra­ja no­vem­bra. SDP, pre­ma Vu­jo­vi­će­vim ri­je­či­ma, si­gur­no ne­će po­dr­ža­ti kan­di­da­ta De­mo­krat­skog fron­ta (DF) i De­mo­krat­ske par­ti­je so­ci­ja­li­sta (DPS).
– Kao traj­ni po­li­tič­ki su­bjekt, SDP ima vi­še po­ten­ci­jal­nih kan­di­da­ta za pred­sjed­ni­ka dr­ža­ve a ko­nač­nu od­lu­ku, ima­ju­ći u vi­du uku­pan po­li­tič­ki kon­tekst, do­ni­je­će­mo naj­ka­sni­je do kra­ja no­vem­bra – ka­zao je Vu­jo­vić ne na­vo­de­ći ime­na mo­gu­ćih kan­di­da­ta.
Vu­jo­vić je pod­sje­tio da even­tu­al­ni za­jed­nič­ki kan­di­dat opo­zi­ci­je mo­ra da is­pu­nja­va prin­ci­pe ko­je je SDP na­zna­či­la u Ma­ni­fe­stu.
– To mo­ra bi­ti kan­di­dat ko­ji po­štu­je ustav­na od­re­đe­nja i na li­ni­ji je ak­tu­el­ne vanj­ske po­li­ti­ke po­što­va­nja me­đu­narod­nih oba­ve­za i evrop­skih i evro­a­tlant­skih in­te­gra­ci­ja.  Ima­ju­ći to u vi­du, iskre­no go­vo­re­ći te­ško je oče­ki­va­ti da opo­zi­ci­ja ima za­jed­nič­kog kan­di­da­ta. Krup­na je i te­melj­na po­li­tič­ka raz­li­ka iz­me­đu SDP-a i DF-a, pa je ne­re­al­no da se mo­že na­pra­vi­ti do­go­vor oko vri­jed­no­sti ko­je taj kan­di­dat tre­ba da za­stu­pa – na­veo je Vu­jo­vić.
On is­ti­če da SDP oko svo­jih te­melj­nih opre­dje­lje­nja ni­ka­da ni­je pra­vio kom­pro­mi­se ta­ko da to ne­će­mo ra­di­ti ni ubu­du­će.
– Na­ma ne tre­ba je­din­stvo pro­tiv ne­ko­ga na­ma tre­ba je­din­stvo za ja­san po­li­tič­ki i vred­no­sni pra­vac. SDP ne mo­že ima­ti ni­šta za­jed­nič­ko sa sna­ga­ma ko­je ho­će da vo­de iz­gu­blje­ne po­li­tič­ke bit­ke, mi­je­nja­ju gra­đan­ski ka­rak­ter dr­ža­ve ili eks­pe­ri­men­ti­šu na­šim vanj­sko­po­li­tič­kim ci­lje­vi­ma. SDP ne mo­že ima­ti ni­šta za­jed­nič­ko sa struk­tu­ra­ma ko­je že­le pro­mje­nu Usta­va ta­ko da dr­ža­vu po­di­je­li­mo po na­ci­o­nal­nim ša­vo­vi­ma. Po­je­di­ni su­bjek­ti ima­ju le­gi­tim­no pra­vo da vo­de ta­kvu po­li­ti­ku, ali je, či­ni mi se, sva­ko­me ja­sno da se ta­kvom po­li­ti­kom naj­vi­še po­ma­že upra­vo DPS – ka­zao je Vu­jo­vić.
Go­vo­re­ći o re­fe­ren­ca­ma kan­di­da­ta za še­fa dr­ža­ve, Vu­jo­vić je na­gla­sio da je pred­sjed­nik u sva­koj ozbilj­noj ze­mlji po­li­tič­ko si­dro sta­bil­no­sti dru­štva i po­li­tič­kog si­ste­ma. Za­to je, po­red struč­nih re­fe­ren­ci, ka­ko je is­ta­kao Vu­jo­vić, neo­p­hod­no da ima ne­spo­ran po­li­tič­ki auto­ri­tet ko­ji se naj­če­šće te­me­lji i na od­re­đe­nom po­li­tič­kom i is­ku­stvu oba­vlja­nja va­žnih du­žno­sti ko­je ga pre­po­ru­ču­ju za naj­vi­šu po­zi­ci­ju u dr­ža­vi.
– No­vi pred­sjed­nik mo­ra da sna­žno ra­di na sma­nje­nju po­dje­la i vra­ća­nju ključ­nih vri­jed­no­sti u jed­nom dru­štvu – di­ja­lo­gu i uva­ža­va­nju raz­li­či­to­sti. Ak­tu­el­ni šef dr­ža­ve je vi­še bio za­stup­nik par­tij­skih in­te­re­sa DPS-a ne­go pred­sjed­nik svih gra­đa­na. SDP je to znao i za­to ni­je ni po­dr­žao Vu­ja­no­vi­će­vu kan­di­da­tu­ru 2013. go­di­ne. Upra­vo u ova­ko kri­znim vre­me­ni­ma pra­vi pred­sjed­nik bi bio po­tre­ban Cr­noj Go­ri ko­ji će da se ru­ko­vo­di op­štim i dr­žav­nim in­te­re­som, a ne par­tij­skim ci­lje­vi­ma – za­klju­čio je Vu­jo­vić.
R.R.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Uslovi korišćenja

Svako neovlašćeno korišćenje sadržaja štampanog i on-line izdanja Dana kažnjivo je i vlasnik prava shodno Zakonu o autorskim i srodnim pravima ima pravo na zaštitu od istog, kao i na naknadu štete prouzrokovane takvim radnjama. Zabranjeno je svako objavljivanje, modifikovanje, kopiranje, štampanje, reprodukovanje, distribuiranje ili na drugi način javno prikazivanje podataka, tekstova, fotografija i informacija iz naših izdanja, bez pisane saglasnosti Jumedia Mont doo.

MARKETING
loading...
Dan - novi portal
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za izbore za odbornike u SO Herceg Novi koji će biti održani 9. maja 2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"