Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Banović krio Srđanovog ubicu * SDP ima predsjedničkog kandidata * Trojicu „Delija” pretukli bejzbolkama * Aco godišnje zaradi stotine hiljada od državnih obveznica * Banović krio Srđanovog ubicu * Rad oslobađa * Čuš
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 24-08-2017

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
Budimir Aleksić, funkcioner Demokratskog fronta:
– Podrška Kosovu u Unesko bio bi klasičan neprijateljski akt prema Srbiji i pogotovo prema onoj Crnoj Gori koju mi predstavljamo, a koja je u vrijeme dinastije Petrovića dominantno stvarana na kosovskoj epopeji.

Vic Dana :)

Ulaze Mujo i Suljo u salon na Divljem zapadu.
- Vidiš onoga u šeširu – pita Mujo.
- Svi su u šeširima – odgovara Suljo.
- Vidiš onog sa pištoljem...
- Svi su sa pištoljima.
Razljućen, Mujo ustane i pobije cijelu kafanu, ostavi samo jednog u ćošku...
Mujo:
- Vidiš onoga što je ostao živ...
Suljo:
- Vidim...
Mujo:
- E, on me strašno nervira!!!

Zašto plavuša ne pravi sok iz kesice?
Pa aj’ ti sipaj litar vode u kesicu!

Pita unuk narkoman babu:
- Baba, jesi li vidjela neke tabletice po sobi?
A baba sva uzrujana reče:
- Pusti sine sad tabletice, jesi li ti vidio one zmajeve u kuhinji?Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Drustvo - datum: 2017-08-23 AKTIVNI POŽARI U TIVTU Ponovo rizično na Luštici
Dan - novi portal
Osim jed­ne eki­pe Slu­žbe za­šti­te i spa­sa­va­nja ko­ja je bi­la za­du­že­na za Ti­vat, sve osta­le su prek­si­noć bi­le na te­re­nu jer je zbog ja­ke bu­re do­šlo do ne­ko­li­ko ri­zič­nih si­tu­a­ci­ja na opo­ža­re­nim mje­sti­ma na Lu­šti­ci. Pre­ma ri­je­či­ma na­čel­ni­ka ti­vat­ske Slu­žbe za­šti­te i spa­sa­va­nja Zo­ra­na Bar­bi­ća po­seb­no je bi­lo ri­zič­no na pu­tu pre­ma Gor­njim Kra­ši­ća, gdje se na­la­zi i ve­ći­na vo­zi­la i pri­pad­ni­ka ti­vat­ske va­tro­ga­sne je­di­ni­ce i „Kr­to­li”.
– Bi­lo je pro­ble­ma­tič­no i na To­pli­šu gdje su in­ter­ve­ni­sa­li tri pu­ta, a va­tra se oko 22 sa­ta i 30 mi­nu­ta po­ja­vi­la i u Gor­njoj La­stvi, gdje su sre­ćom gra­đa­ni br­zo re­a­go­va­li i in­ter­ve­ni­sa­li. Tre­nut­no je vje­tar ne­što sla­bi­ji u Kra­ši­ći­ma i na To­pli­šu ali se ne mo­že sa si­gur­no­šću da­ti prog­no­za sta­nja, te­ren se mo­ra stal­no obi­la­zi­ti, kon­tro­li­sa­ti i re­a­go­va­ti na sva­ku po­ja­vu di­ma – ka­že Bar­bić.
Po­ža­ra je bi­lo i u Her­ceg No­vom. Po­žar ko­ji od 17. av­gu­sta iz­bio na vr­hu br­da Osoj iz­nad De­be­log bri­je­ga, ka­ko se pret­po­sta­vlja, usled uda­ra gro­ma po­no­vo se pro­ši­rio i ju­če su avi­o­ni MUP-a ga­si­li po­žar.
– Va­tro­ga­sci su ju­če po­sle pod­ne do­bi­li po­ziv od gra­nič­ne po­li­ci­je da se va­tra spu­šta ka ma­gi­stra­li ali je po­ža­ri­šte uda­lje­no od ma­gi­stra­le i gra­nič­nog pre­la­zi­šta. Te­ren ko­ji je za­hva­ti­la va­tra je ne­pri­stu­pa­čan i po­ku­šaj va­tro­ga­sa­ca da se pro­bi­ju do po­ža­ri­šta bio je bez uspje­ha. Pro­tiv­po­žar­ni avi­o­ni iz Hr­vat­ske u ne­dje­lju su bi­li uklju­če­ni u ga­še­nju tog po­ža­ra jer je po­sto­ja­la bo­ja­zan da se va­tra spu­sti u gu­stu bo­ro­vu šu­mu i za­hva­ti pod­ruč­je iz­nad sa­me ma­gi­stra­le na gra­ni­ci na ko­joj vla­da­ju ljet­ne gu­žve – re­kao je no­vi­na­ri­ma v.d. na­čel­ni­ka Slu­žbe za­šti­te i spa­sa­va­nja u Op­šti­ni Her­ceg No­vi Zlat­ko Ći­ro­vić.
Ći­ro­vić je ka­zao da je u na­se­lju Pe­tro­vić na Lu­šti­ci iz­go­re­la na­pu­šte­na ba­ra­ka.
Ž.K–Z.Š.


Gori i u Danilovgradu

Po­žar ve­li­kih raz­mje­ra za­hva­tio je Vu­ko­ti­cu u Da­ni­lov­gra­du, gdje su ugro­že­ne ku­će i vi­ken­di­ce. Đu­ro Pa­vi­će­vić je u ime slu­žbe za­šti­te Da­ni­lov­grad ka­zao ju­če ra­di­ju An­te­na M da je sta­nje sa po­ža­ri­ma za­bri­nja­va­ju­će te da je u po­moć sti­gla i Voj­ska Cr­ne Go­re.
– Ima­mo ak­ti­van po­žar na pod­ruč­ju Vu­ko­ti­ce i Ru­ji­šta. To je pla­nin­sko za­le­đe Da­ni­lov­gra­da. Do­sta je za­htje­van i opa­san po­žar, pra­ćen ja­kim, sje­ver­nim vje­trom. Oko de­se­tak vi­ken­di­ca je di­rekt­no ugro­že­no. Na te­re­nu su dvi­je eki­pe, eki­pa Voj­ske Cr­ne Go­re je do­šla u is­po­moć. Sta­nje je za sa­da sta­bil­no, ali sve eki­pe su an­ga­žo­va­ne na te­re­nu, da us­pi­je­mo da po­žar odr­ži­mo pod kon­tro­lom. Osim ovog po­ža­ra, to­kom no­ći, ima­li smo po­ža­re i na pod­ruč­ju Ban­di­ća, No­vog se­la, Ko­mu­ni­ce, Po­da­nja, Spu­ža, Ko­si­ća, La­zi­na. Ima­li smo baš za­htjev­nu noć, a do­sta to­ga je pro­u­zro­ko­vao sje­ver­ni vje­tar – re­kao je Pa­vi­će­vić za por­tal An­te­na M.


Va­tro­ga­sci ču­va­ju Adu

Ul­cinj­ski va­tro­ga­sci bi­li su prek­si­noć u pri­prav­no­sti, zbog ve­li­kog šum­skog po­ža­ra, ko­ji je pre­kju­če za­hva­tio re­zer­vat Ve­li­po­ja u Al­ba­ni­ji, ne­po­sred­no uz dr­žav­nu gra­ni­cu. Ka­ko nam je sa­op­šte­no iz lo­kal­ne slu­žbe spa­sa­va­nja, te­ren za­hva­ćen po­ža­rom u bli­zi­ni je li­je­vog ru­kav­ca ri­je­ke Bo­ja­ne i po­sto­ji opa­snost da se pro­ši­ri na ostr­vo Adu i zbog to­ga će pri­pad­ni­ci te slu­žbe pom­no pra­ti­ti si­tu­a­ci­ju na te­re­nu. M.K.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Dan - novi portal
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za izbore za odbornike u SO Herceg Novi koji će biti održani 9. maja 2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"