Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Banović krio Srđanovog ubicu * SDP ima predsjedničkog kandidata * Trojicu „Delija” pretukli bejzbolkama * Aco godišnje zaradi stotine hiljada od državnih obveznica * Banović krio Srđanovog ubicu * Rad oslobađa * Čuš
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 24-08-2017

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
Budimir Aleksić, funkcioner Demokratskog fronta:
– Podrška Kosovu u Unesko bio bi klasičan neprijateljski akt prema Srbiji i pogotovo prema onoj Crnoj Gori koju mi predstavljamo, a koja je u vrijeme dinastije Petrovića dominantno stvarana na kosovskoj epopeji.

Vic Dana :)

Ulaze Mujo i Suljo u salon na Divljem zapadu.
- Vidiš onoga u šeširu – pita Mujo.
- Svi su u šeširima – odgovara Suljo.
- Vidiš onog sa pištoljem...
- Svi su sa pištoljima.
Razljućen, Mujo ustane i pobije cijelu kafanu, ostavi samo jednog u ćošku...
Mujo:
- Vidiš onoga što je ostao živ...
Suljo:
- Vidim...
Mujo:
- E, on me strašno nervira!!!

Zašto plavuša ne pravi sok iz kesice?
Pa aj’ ti sipaj litar vode u kesicu!

Pita unuk narkoman babu:
- Baba, jesi li vidjela neke tabletice po sobi?
A baba sva uzrujana reče:
- Pusti sine sad tabletice, jesi li ti vidio one zmajeve u kuhinji?Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Drustvo - datum: 2017-08-23 ISTRAŽIVANJE SPELEOLOGA U NP PROKLETIJE Rudarska pećina najdublja
Dan - novi portal
U Na­ci­o­nal­nom par­ku Pro­kle­ti­je dva spe­le­o­lo­ška klu­ba iz Polj­ske, Vi­el­ko­pol­ski klub iz Po­zna­na u sa­rad­nji sa Spe­le­o­lo­škim klu­bom Svi­je­to­kric­ki or­ga­ni­zo­va­li su spe­le­o­lo­šku eks­pe­di­ci­ju. Eks­pe­di­ci­ja je bi­la sa­sta­vlje­na od 25 spe­le­o­lo­ga iz Polj­ske i jed­nog iz Ma­ke­do­ni­je i tra­ja­la je od 15. ju­la do 4. av­gu­sta.
– Ba­zni kamp eks­pe­di­ci­je se na­la­zio na pod­ruč­ju Ćaf Bo­ra u pod­nož­ju Ko­lat­skog ma­si­va. Ovo­go­di­šnje ak­tiv­no­sti spe­le­o­lo­ga su bi­le fo­ku­si­ra­ne na pla­ni­ne Bje­lič i Ko­la­tu gdje su is­tra­ži­va­nja spro­ve­de­na u Ru­dar­skoj pe­ći­ni, Le­de­noj, 03 061-T5, En­tu­zi­ja­stič­noj, te pe­ćin­skom si­ste­mu Cr­na sta­za i Cr­ve­na sta­za. U Ru­dar­skoj pe­ći­ni is­tra­ži­va­nje je na­sta­vlje­no na pr­o­la­zu „3 Bot­tom“. No­vi pro­la­zi do­ve­li su do du­bi­ne od 696 me­ta­ra. S tim u ve­zi, pre­ma sa­zna­nji­ma polj­skih spe­le­o­lo­ga, Ru­dar­ska pe­ći­na je naj­du­blja peć́ina na či­ta­vom ma­si­vu Pro­kle­ti­ja uklju­ču­ju­ći Cr­nu Go­ru, Al­ba­ni­ju i Ko­so­vo. Do ovog lje­ta, pe­ći­na Shpel­la BB-30 (610 m du­bi­ne) u Al­ba­ni­ji je bi­la naj­du­blja pe­ći­na Pro­kle­ti­ja. Me­đu­tim, polj­ski spe­le­o­lo­zi na­po­mi­nju da ovi po­da­ci mo­gu bi­ti pro­mi­je­nje­ni na­kon sva­ke is­tra­ži­vač­ke se­zo­ne. Spe­le­o­lo­ška eks­pe­di­ci­ja je u ovoj go­di­ni is­tra­ži­la oko 2.640 me­ta­ra no­vih pro­la­za - ka­žu u Na­ci­o­nal­nim par­ko­vi­ma.
En­tu­zi­ja­stič­ki pe­ćin­ski si­stem je naj­du­ži si­stem na Pro­kle­ti­ja­ma u Cr­noj Go­ri. Sa­sto­ji se od če­ti­ri pe­ći­ne ko­je su pri­dru­že­ne to­kom ovih eks­pe­di­ci­ja. Is­tra­ži­va­nje je oba­vlje­no u naj­u­da­lje­ni­jim dje­lo­vi­ma pe­ćin­skog si­ste­ma. Sa­mo ove go­di­ne spe­le­o­lo­zi su ot­kri­li 300 me­ta­ra no­vih pro­la­za.
– Pe­ći­na na Cr­ve­noj sta­zi pro­na­đe­na je pri­je ne­ko­li­ko go­di­na, a ove go­di­ne je is­tra­ži­va­nje na­sta­vlje­no. Re­zul­tat je pe­ćin­ski si­stem du­ži­ne 1.101 me­tar i du­bi­ne 211 me­ta­ra. Peć́ina ima de­vet po­zna­tih ula­za, a ver­ti­kal­na vra­ti­la do­vo­de do du­bljih dje­lo­va pe­ći­ne. Jed­na od naj­ve­ćih ko­mo­ra je is­pu­nje­na le­dom. U mar­gi­nal­noj pu­ko­ti­ni, što ta­ko­đe do­vo­di do du­bljeg di­je­la peć́ine, de­blji­na le­da je oko se­dam me­ta­ra – ka­žu u par­ko­vi­ma.M.S.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Dan - novi portal
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za izbore za odbornike u SO Herceg Novi koji će biti održani 9. maja 2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"