Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Zajedno i u smrt * Spreman sam i na sto godina robije * Kap po kap uništiše KAP * Zbrinuli porodice u državnim institucijama * Zajedno i u smrt * Dan kada je narod odbranio državu * Zid za čelo
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 16-07-2017

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
Svetalana Pešić, Centar za građansko obrazovanj:
– Kada je riječ o načinu trošenja budžetskih sredstava imamo dvostruke aršine. Najugroženiji slojevi jasno vide da se preko njih prelama sva štednja, dok se na drugim stranama neštedimice troši.

Vic Dana :)

Pripremili se ludaci da pobjegnu iz ludnice i spremili plan:
1. Uspavati čuvara i uzeti ključeve.
2. Otvoriti prva i druga vrata.
3 Pobjeći na slobodu!
I jedne večeri krenuli, uspavili čuvara, otvorili prva i druga vrata i onda je vođa rekao:
●Proba uspjela, sjutra bježimo!

Žena u parku nailazi na starca i ne može a da ne primijeti koliko srećno izgleda. Zastane i pita ga:
- Izgledate tako srećno i zadovoljno! Koja je tajna tako srećnog i dugog života!?
- Pušim kamaru cigareta, pijem litar piva dnevno, jedem samo masnu hranu i nikada ne vježbam.
- Stvarno!? Nevjerovatno! A koliko imate godina?
- 36.Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Hronika - datum: 2017-07-15 POSTOJI OPASNOST DA VOZAČ ANDRIJE MANDIĆA PONOVI DJELO ZBOG KOJEG JE UHAPŠEN
Čađenović Čađenoviću produžen pritvor
Dan - novi portal
Vi­ši su­d u Pod­go­ri­ci, pro­du­žio je pri­tvor Mi­ha­i­lu Ča­đe­no­vi­ću, uhapšenom je u afe­ri „Dr­žav­ni udar“. Rješenje o produženju pritvora juče je uru­če­no nje­go­vom bra­ni­o­cu Mi­ro­ju Jo­va­no­vi­ću, advo­ka­tu iz No­vog Sa­da. Iz­me­đu osta­log, u rje­še­nju pi­še da nje­go­vog bra­nje­ni­ka dr­že u pri­tvo­ru da ne bi „po­no­vio kri­vič­no de­lo”.
– Pi­tam se ka­ko ta­kva bo­ja­zan ne po­sto­ji i kod Sin­đe­li­će­vog mi­ste­ri­o­znog pri­ja­te­lja, Mi­lo­ša Jo­va­no­vi­ća, ko­ji je op­tu­žen u istom pred­me­tu, i slo­bod­no se še­ta Sr­bi­jom – ka­zao je Jo­va­no­vić.
Bra­ni­lac is­ti­če da Vi­ši sud ni­je dao ni­ka­kve raz­lo­ge za ova­kvu svo­ju od­lu­ku, pa na­mje­ra­va da hit­no ulo­ži žal­bu na re­še­nje o pri­tvo­ru i oče­ku­je da je Ape­la­ci­o­ni sud usvo­ji.
– Čak i po cr­no­gor­skom usta­vu, i na­rav­no po me­đu­na­rod­nim kon­ven­ci­ja­ma, pri­tvor je iz­u­zet­na mje­ra, i mo­ra tra­ja­ti što kra­će. U la­žnoj afe­ri „Dr­žav­ni udar” pri­tvor se ko­ri­sti kao me­tod pri­ti­ska na pri­tvo­re­ne oso­be da pri­zna­ju ono što ni­su ura­di­le, kao i da la­žno op­tu­že one za ko­je zna­ju da su ne­vi­ni. O to­me po­sto­je sud­ski ovje­re­na svje­do­čan­stva, upra­vo lju­di iz ovog istog pred­me­ta, a ko­ji su „pri­zna­li” sa­mo da bi se vra­ti­li svo­jim ku­ća­ma i po­ro­di­ca­ma – re­kao je Jo­va­no­vić.
– Svi­ma je ja­sno da se Mi­ha­i­lo dr­ži u pri­tvo­ru sa­mo zbog či­nje­ni­ce da je bli­zak sa­rad­nik go­spo­di­na An­dri­je Man­di­ća, bu­du­ći da ne po­sto­ji bi­lo ka­kvo obra­zlo­že­nje za pri­tvor ko­ji mu se stal­no pro­du­ža­va. Ta­ko­đe, Ustav­ni sud Cr­ne Go­re tre­ba­lo bi 19. ju­la da odr­ži sjed­ni­cu na ko­joj će od­lu­či­va­ti o ustav­noj žal­bi ko­ja je pod­ni­je­ta pro­tiv od­lu­ke o pri­tvo­ru za Mi­ha­i­la Ča­đe­no­vi­ća – ka­zao je nje­gov advo­kat Mi­ro­je Jo­va­no­vić. VJ.D.


DF: Vil­son pri­kri­va ubi­cu

De­mo­krat­ski front in­for­mi­sa­će na­red­nih da­na u op­šir­nom pod­ne­sku Se­nat Sje­di­nje­nih Ame­rič­kih Dr­ža­va o to­me da su pri­mi­li la­žne iz­ja­ve, su­prot­ne me­đu­na­rod­nim zva­nič­nim do­ku­men­ti­ma. Iz­vr­šni pot­pred­sjed­nik Atlant­skog sa­vje­ta Dej­mon Vil­son pred čla­no­vi­ma Od­bo­ra za oru­ža­ne sna­ge ame­rič­kog Se­na­ta ka­zao je da su Ru­ska voj­na oba­vje­štaj­na slu­žba i nje­ni sa­rad­ni­ci di­rekt­no umi­je­ša­ni u or­ga­ni­zo­va­nje po­ku­ša­nog dr­žav­nog uda­ra či­ji je cilj bio da se po­sta­vi vla­da ko­ja je pri­ja­telj­ska Mo­skvi i ome­te put Cr­ne Go­re u NA­TO.
Iz DF-a tvr­de da su na sve, ka­ko na­vo­de, la­ži, pod­me­ta­nja i mon­ta­že Đu­ka­no­vi­će­vog tu­ži­o­ca Mi­li­vo­ja Kat­ni­ća od­go­vo­ri­li do­ku­men­ti­ma – „cr­no na bi­je­lo”. Do­da­li su i da je u če­tvr­tak Bu­gaj­ski, čo­vjek ko­ji je, ka­ko tvr­de, pla­će­ni Ta­či­jev lo­bi­sta, pro­non­si­ra­ni srp­ski ne­pri­ja­telj i je­dan od glav­nih pro­mo­te­ra bom­bar­do­va­nja SRJ 1999. go­di­ne, po­no­vio pri­ču „Ta­li­ka cr­no­gor­skog” i ne­pri­ja­te­lja DF-a Mi­li­vo­ja Kat­ni­ća, i to pred ame­rič­kim Se­na­tom.
– Nje­mu se u ak­ci­ji ši­re­nja la­ži pred istim ti­je­lom pri­dru­žio iz­vje­sni Dej­mon Vil­son, ko­ji psi­ho­pa­tu i ubi­cu Sa­šu Sin­đe­li­ća na­mjer­no na­zi­va Alek­san­drom (baš kao i Kat­nić, dok ih ni­smo ras­krin­ka­li) ka­ko bi tom la­ži pri­krio nje­gov pra­vi iden­ti­tet i na­lo­go­dav­ce – do­da­li su iz DF-a.
Do­da­li su i da će lo­bi­ste Ta­či­ja i Mi­la Đu­ka­no­vi­ća ve­o­ma br­zo zbog la­žnog svje­do­če­nja pro­ce­su­i­ra­ti ame­rič­ko tu­ži­la­štvo.
– Tu im ni Ta­lik ni fa­mi­li­ja Đu­ka­no­vić ne mo­gu po­mo­ći – po­ru­ču­ju iz DF-a. M.V.P.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Dan - novi portal
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za izbore za odbornike u SO Herceg Novi koji će biti održani 9. maja 2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"