Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Zajedno i u smrt * Spreman sam i na sto godina robije * Kap po kap uništiše KAP * Zbrinuli porodice u državnim institucijama * Zajedno i u smrt * Dan kada je narod odbranio državu * Zid za čelo
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 16-07-2017

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
Svetalana Pešić, Centar za građansko obrazovanj:
– Kada je riječ o načinu trošenja budžetskih sredstava imamo dvostruke aršine. Najugroženiji slojevi jasno vide da se preko njih prelama sva štednja, dok se na drugim stranama neštedimice troši.

Vic Dana :)

Pripremili se ludaci da pobjegnu iz ludnice i spremili plan:
1. Uspavati čuvara i uzeti ključeve.
2. Otvoriti prva i druga vrata.
3 Pobjeći na slobodu!
I jedne večeri krenuli, uspavili čuvara, otvorili prva i druga vrata i onda je vođa rekao:
●Proba uspjela, sjutra bježimo!

Žena u parku nailazi na starca i ne može a da ne primijeti koliko srećno izgleda. Zastane i pita ga:
- Izgledate tako srećno i zadovoljno! Koja je tajna tako srećnog i dugog života!?
- Pušim kamaru cigareta, pijem litar piva dnevno, jedem samo masnu hranu i nikada ne vježbam.
- Stvarno!? Nevjerovatno! A koliko imate godina?
- 36.Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Hronika - datum: 2017-07-14 POLICIJA UTVRDILA DA JE U PROŠLONEDJELJNOJ PUCNJAVI U BARU META BIO JOVO ĐUROVIĆ A NE DEJAN BOROVIĆ
Atentat preživio pukom srećom Na snimcima se vidi kada Dejan Borović pokreće ruku u momentu pucnjave i biva pogođen, a Jovo Đurović je stajao bočno od njega, baš u pravcu gdje je hitac ispaljen
Dan - novi portal
Me­ta na­pa­da u Ba­ru u ko­jem je ra­njen De­jan Bo­ro­vić bio je Jo­vo Đu­ro­vić, brat sa­da po­koj­nog Lu­ke Đu­ro­vi­ća, ne­ka­da­šnjeg vo­đe jed­nog od ta­mo­šnjih kla­no­va, po­tvr­đe­no je „Da­nu“ u vr­hu MUP-a. Đu­ro­vić se na­la­zio u ne­po­sred­noj bli­zi­ni De­ja­na Bo­ro­vi­ća u mo­men­tu puc­nja­ve, a is­tra­ži­te­lji vje­ru­ju da je on bio me­ta na­pa­da. To­kom pre­gle­da sni­ma­ka sa ka­me­ra sa mje­sta puc­nja­ve, in­spek­to­ri su za­klju­či­li da je me­tak u stva­ri bio na­mi­je­njen Đu­ro­vi­ću, ko­ji je, na­vod­no, pre­u­zeo ru­ko­vo­đe­nje kla­nom na­kon po­gi­bi­je bra­ta Lu­ke.
– Ka­ko uka­zu­ju ope­ra­tiv­ni po­da­ci, kao i snim­ci sa ka­me­ra, me­tak je bio na­mi­je­njen Jo­vu Đu­ro­vi­ću. Na snim­ci­ma se vi­di po­kret ru­ke De­ja­na Bo­ro­vi­ća u mo­men­tu ka­da je is­pa­ljen hi­tac. Na­i­me, Bo­ro­vić je po­go­đen u ru­ku, a Đu­ro­vić je sta­jao boč­no od nje­ga, baš u prav­cu gdje je hi­tac is­pa­ljen – ka­zao nam je sa­go­vor­nik iz po­li­ci­je.
Bo­ro­vić je ra­njen pri­je ne­dje­lju da­na u Uli­ci Vla­di­mi­ra Ro­lo­vi­ća u tom gra­du. Pre­ma ne­zva­nič­nim in­for­ma­ci­ja­ma, za­sad ne­po­zna­ti na­pa­dač is­pa­lio je vi­še hi­ta­ca, od ko­jih je je­dan po­go­dio Bo­ro­vi­ća, ko­ji se na­la­zio u dru­štvu is­pred ka­fea „La Eskvi­na”. Ina­če, taj lo­kal je bio u vla­sni­štvu Lu­ke Đu­ro­vi­ća.
Bo­ro­vić se u po­li­cij­skim evi­den­ci­ja­ma vo­di kao član gru­pa­ci­je ko­ju je pred­vo­dio Đu­ro­vić, a ko­ju sa­da, ka­ko po­li­ci­ja vje­ru­je, kon­tro­li­še nje­gov brat Jo­vo. Sum­nja se da je za­sad ne­po­zna­ti na­pa­dač pu­cao na Bo­ro­vi­ća iz auta u po­kre­tu, a u na­pa­du je ko­ri­šćen „golf 5“ nje­mač­kih re­gi­star­skih ozna­ka. Ra­nje­ni Bo­ro­vić je u prat­nji dru­go­va pje­ške oti­šao do Do­ma zdra­vlja, gdje mu je uka­za­na po­moć. Ne­što ka­sni­je, na­kon puc­nja­ve, po­li­ci­ja je na pe­ri­fe­ri­ji gra­da, u Bje­li­ši­ma, pro­na­šla za­pa­lje­ni auto­mo­bil i auto­mat­sku pu­šku iz ko­je je, ka­ko se pret­po­sta­vlja, pu­ca­no na Bo­ro­vi­ća.
Jo­vo Đu­ro­vić je bio pred­met vi­še po­li­cij­skih ob­ra­da. Pri­je ne­ko­li­ko go­di­na je uhap­šen zbog na­pa­da na su­gra­đa­ni­na Va­sa Kri­vo­ka­pi­ća. Spe­ku­li­sa­lo se da je on bio me­ta bom­ba­škog na­pa­da na gro­blju u Ba­ru, ka­da su u eks­plo­zi­ji uni­šte­ni gro­bo­vi Lu­ke Đu­ro­vi­ća i An­dri­je Mr­da­ka, ko­ji su bi­li pri­pad­ni­ci dvi­ju za­va­đe­nih kri­mi­nal­nih gru­pa­ci­ja iz Ba­ra.
– Ope­ra­tiv­ni po­da­ci uka­zu­ju da po­sto­ji sum­nja da je pla­ni­ran aten­tat na gro­blju u Ba­ru na Za­du­šni­ce. Pre­ma na­šim po­da­ci­ma, je­dan dio pri­pad­ni­ka kri­mi­nal­nog kla­na iz Ba­ra tre­ba­lo je u su­bo­tu da iza­đe na gro­blje, na cr­kve­ni pra­znik Za­du­šni­ce, a me­đu nji­ma je tre­ba­lo da bu­de i Jo­vo Đu­ro­vić. Kri­mi­na­li­stič­ka ob­ra­da uka­zu­je na sum­nju da je eks­plo­ziv­na na­pra­va tre­ba­lo da bu­de ak­ti­vi­ra­na ta­da, ali se, na sre­ću, to ni­je de­si­lo – sa­op­šte­no je ta­da iz po­li­ci­je.
Lu­ka Đu­ro­vić je po­gi­nuo u sa­o­bra­ćaj­noj ne­sre­ći ko­ja se do­go­di­la u Ko­to­ru kra­jem sep­tem­bra 2013. go­di­ne. S njim je u vo­zi­lu ta­da bi­la i Mo­ni­ka Mar­ti­no­vić iz Ba­ra. Na­kon što je iz­vu­čen iz smr­ska­nog vo­zi­la, Đu­ro­vić je da­vao zna­ke ži­vo­ta, ali je ne­du­go po­tom pre­mi­nuo na pu­tu za ko­tor­sku bol­ni­cu. Ka­sni­je je ob­ja­vlje­no da je za vo­la­nom bi­la Mar­ti­no­vi­će­va, a da je Đu­ro­vić bio na mje­stu su­vo­za­ča. Ne­ko­li­ko mje­se­ci pri­je te sa­o­bra­ćaj­ne ne­sre­će, bar­ska po­li­ci­ja je spri­je­či­la aten­tat na nje­ga i uhap­si­la Ve­se­li­na Pan­to­vi­ća iz Nik­ši­ća. Ka­ko je ta­da sa­op­šte­no, kod osum­nji­če­nog je pri­li­kom hap­še­nja pro­na­đen eks­plo­ziv. Pan­to­vić je, ka­ko su tvr­di­li u po­li­ci­ji, pla­ni­rao da mo­tor sa eks­plo­zi­vom par­ki­ra u bli­zi­ni ka­fi­ća gdje je če­sto bo­ra­vio Đu­ro­vić i da ga ak­ti­vi­ra ka­da on na­i­đe.
D.Ž.

Sa­slu­ša­van vi­še pu­ta

Jo­vo Đu­ro­vić je u vi­še na­vra­ta da­vao iz­ja­ve u po­li­ci­ji u svoj­stvu gra­đa­ni­na na­kon puc­nja­va i ubi­stva ko­ja su po­sled­njih go­di­na po­tre­sa­la Bar. Zva­nič­no, ka­ko na­vo­de u po­li­ci­ji, on se ba­vi ugo­sti­telj­stvom.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Dan - novi portal
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za izbore za odbornike u SO Herceg Novi koji će biti održani 9. maja 2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"