Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Milov kum težak 15 miliona eura * U junu zakazuju preglede za decembar * Radulović organizovao prenos tri pištolja * Prijava odbačena, a Knežević jedva preživio * Milov kum težak 15 miliona eura * Vučić: Hrabro idemo iz mitologije u budućnost * Duo Mind Against i DJ Squire na Jazu
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 24-06-2017

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
Momo Koprivica, poslanik Demokratske Crne Gore:
– Vlada ne odustaje od partijskog zapošljavanja.

Vic Dana :)


- Koja je razlika između pametnih i glupih frajera.
- Glupi pričaju viceve o plavušama a pametni ljubave sa njima.


Idu Mujo i Haso ulicom i gledaju ženske. Utom naiđu na jednojajčane bliznakinje. Pita Mujo Hasu:
- Bolan, Haso, koju ćeš?
Haso odgovori:
- Ja bih onu ljepšu.


Šta je brže od Cige koji bježi sa televizorom u rukama?
Njegov sin sa DVD-om.

Kako se zagrijeva crnogorska fudbalska reprezentacija?
Tri kruga oko Crne Gore!







Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Hronika - datum: 2017-06-23 U AKCIJI HOLANDSKE POLICIJE ZAPLIJENJENA DROGA VRIJEDNA 10 MILIONA EURA, PRIVEDEN I B.D. (46)
Zaplijenjeni kokain Crnogorski pomorac švercovao 300 kilograma kokaina Droga je pronađena na brodu sa belgijskom zastavom koji je uplovio u holandsku luku Helder. Tamošnji mediji prenose da je vrijednost kokaina procijenjena na deset miliona eura
Dan - novi portal
Dr­ža­vlja­nin Cr­ne Go­re B.D. (46) uhap­šen je u Ho­lan­di­ji sa još če­ti­ri oso­be zbog sum­nje da je uče­stvo­vao u šver­cu 300 ki­lo­gra­ma ko­ka­i­na. Dro­ga je pro­na­đe­na na bro­du sa bel­gij­skom za­sta­vom ko­ji je uplo­vio u ho­land­sku lu­ku Hel­der.
Ta­mo­šnji me­di­ji pre­no­se da je vri­jed­nost ko­ka­i­na pro­ci­je­nje­na na de­set mi­li­o­na eura. Osim dr­ža­vlja­ni­na Cr­ne Go­re, uhap­še­na su tro­ji­ca Ho­lan­đa­na i je­dan dr­ža­vlja­nin Polj­ske.
Dro­ga je za­pli­je­nje­na pro­šlog vi­ken­da. Nad­le­žni or­ga­ni Ho­lan­di­je do­šli su do sa­zna­nja da je sum­nji­vi brod is­plo­vio iz gra­da Har­lin­gen i da je to­kom plo­vid­be pre­u­zeo dro­gu sa dru­gog plo­vi­la.
Po­li­ci­ja je pra­ti­la brod sa bel­gij­skom za­sta­vom, na­kon če­ga su upa­li na plo­vi­lo i oba­vi­li pre­tres. Is­tra­ži­te­lji su pro­na­šli 13 vre­ća i dva ran­ca u ko­ji­ma je bio ko­ka­in, kao i ra­dio-pre­daj­ni­ke i ra­dio-ve­ze pre­ko ko­jih su di­le­ri ko­mu­ni­ci­ra­li i ugo­va­ra­li šverc dro­ge.
Osum­nji­če­ni su pro­na­đe­ni na bro­du, ka­da su i uhap­še­ni, na­kon če­ga su spro­ve­de­ni u sud u Am­ster­da­mu, gdje im je od­re­đen pri­tvor. Brod na ko­jem su pro­na­đe­ni dža­ko­vi sa dro­gom u vla­sni­štvu je bro­dar­ske kom­pa­ni­je Urk.
Ho­land­ski is­tra­ži­te­lji, ka­ko pre­no­se ta­mo­šnji me­di­ji, do­šli su do po­da­ta­ka da je šverc 300 ki­lo­gra­ma ko­ka­i­na pri­pre­man ne­ko­li­ko mje­se­ci. Dro­ga je na brod na ko­jem je pro­na­đe­na pre­ba­če­na sa te­ret­nog bro­da. Sum­nja se da su vre­će sa nar­ko­ti­ci­ma sa te­ret­nog bro­da ba­če­ne u vo­du. Ka­ko ne bi bi­lo sum­nji­vo pre­ba­ci­va­nje ro­be sa jed­nog plo­vi­la na dru­go, brod ko­ji je pre­u­zeo dro­gu na to mje­sto je do­šao ka­sni­je. Do ovog za­ključ­ka in­spek­to­ri su do­šli po­što su utvr­di­li da su vre­će sa ko­ka­nom u tre­nut­ku po­li­cij­ske kon­tro­le bi­le mo­kre.
Ak­ci­ju pre­tre­sa i hap­še­nja iz­ve­li su pri­pad­ni­ci ho­land­ske po­li­ci­je, ca­ri­ni­ci i slu­žbe­ni­ci obal­ske stra­že.
Pe­to­ri­ca osum­nji­če­nih uhap­še­ni su u ro­ku od 24 sa­ta na­kon od­la­ska iz lu­ke Har­lin­gen.
Is­tra­ga o pro­na­la­že­nju 300 ki­lo­gra­ma ko­ka­i­na i da­lje je u to­ku, a ho­land­ski me­di­ji na­vo­de da se de­talj­no is­pi­tu­je ulo­ga dr­ža­vlja­ni­na Cr­ne Go­re u ovom šver­cu jer ni­je bio član po­sa­de bro­da.
M.V.P.


Brod blo­ki­ran u lu­ci

Brod na ko­jem je pro­na­đe­na dro­ga blo­ki­ran je u lu­ci u Ho­lan­di­ji. Is­tra­ži­te­lji i da­lje vr­še de­talj­ni pre­tres plo­vi­la tra­že­ći tra­go­ve i do­ka­ze ka­ko bi ot­kri­li osta­le uče­sni­ke u šver­cu dro­ge.
Ta­ko­đe, na kon­fe­ren­ci­ji za me­di­je ko­ja je or­ga­ni­zo­va­na po­vo­dom ove ak­ci­je sa­op­šte­no je da su tu­ži­lac i po­li­ci­ja upu­ti­li vi­še za­htje­va za kon­tro­lu još ne­ko­li­ko plo­vi­la i vla­sni­ka bro­do­va ka­ko bi se utvr­di­lo ko je sve uče­stvo­vao u na­bav­ci ko­ka­i­na.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Dan - novi portal
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za izbore za odbornike u SO Herceg Novi koji će biti održani 9. maja 2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

 



 

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"