Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Milov kum težak 15 miliona eura * U junu zakazuju preglede za decembar * Radulović organizovao prenos tri pištolja * Prijava odbačena, a Knežević jedva preživio * Milov kum težak 15 miliona eura * Vučić: Hrabro idemo iz mitologije u budućnost * Duo Mind Against i DJ Squire na Jazu
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 24-06-2017

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
Momo Koprivica, poslanik Demokratske Crne Gore:
– Vlada ne odustaje od partijskog zapošljavanja.

Vic Dana :)


- Koja je razlika između pametnih i glupih frajera.
- Glupi pričaju viceve o plavušama a pametni ljubave sa njima.


Idu Mujo i Haso ulicom i gledaju ženske. Utom naiđu na jednojajčane bliznakinje. Pita Mujo Hasu:
- Bolan, Haso, koju ćeš?
Haso odgovori:
- Ja bih onu ljepšu.


Šta je brže od Cige koji bježi sa televizorom u rukama?
Njegov sin sa DVD-om.

Kako se zagrijeva crnogorska fudbalska reprezentacija?
Tri kruga oko Crne Gore!Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Hronika POMOĆNIK DIREKTORA POLICIJE VESKO DAMJANOVIĆ SVJEDOČIO U POSTUPKU PROTIV ŽELJKA STAMATOVIĆA Konzul postupao po odobrenju šefa granične policije
Dan - novi portal
Po­moć­nik di­rek­to­ra Upra­ve po­li­ci­je za sek­tor gra­nič­ne po­li­ci­je Ve­sko Da­mja­no­vić ju­če je u pod­go­rič­kom Vi­šem su­du ka­zao da je usme­nim pu­tem odo­brio ula­zak pet dr­ža­vlja­na Je­me­na u Cr­nu Go­ru, či­ji se je­dan član na­la­zio već u na­šoj dr­ža­vi. Odo­bre­nje je usli­je­di­lo, ka­ko svje­dok tvr­di, na­kon što mu je pre­do­če­no da je Mi­ni­star­stvo unu­tra­šnjih po­slo­va iz­da­lo rje­še­nje o spa­ja­nju po­ro­di­ca. Ovom iz­ja­vom on je po­tvr­dio od­bra­nu ak­tu­el­nog kon­zu­la u Nju­jor­ku Želj­ka Sta­ma­to­vi­ća, ko­ji se te­re­ti da je kao ge­ne­ral­ni di­rek­tor Di­rek­to­ra­ta za kon­zu­lar­ne po­slo­ve mi­mo za­ko­na i sa­gla­sno­sti Upra­ve po­li­ci­je 2015. go­di­ne, iz­me­đu osta­log, iz­dao vi­ze dr­ža­vlja­ni­ma Je­me­na za ula­zak u Cr­nu Go­ru. Pro­ces vo­di su­di­ja Ana Vu­ko­vić.
– U usme­noj ko­mu­ni­ka­ci­ji odo­brio sam ula­zak dr­ža­vlja­na Je­me­na u Cr­nu Go­ru, jer su ima­li vi­zu ko­ju je odo­brio Di­rek­to­rat za kon­zu­lar­ne po­slo­ve, a i ko­le­ge su mi pre­do­či­le da je MUP iz­dao rje­še­nje o spa­ja­nju po­ro­di­ca, što je pod­ra­zu­mi­je­va­lo da su iz­vr­še­ne bez­bjed­no­sne pro­cje­ne. Sto­ga sam sma­trao da ne­ma pre­pre­ka da dra­vlja­ni Je­me­na uđu u Cr­nu Go­ru – ka­zao je svje­dok.
Od­go­va­ra­ju­ći na pi­ta­nje bra­ni­o­ca Sta­ma­to­vi­ća, advo­ka­ta Vla­da­na Đu­ra­no­vi­ća, on je po­ja­snio da je imao pra­vo da da usme­nu sa­gla­snost kao i da je raz­go­vor sa okri­vlje­nim po­vo­dom tog slu­ča­ja vo­dio ko­ri­ste­ći ar­gu­men­te i nor­mal­ni ton.
Da­mja­no­vić je, ko­men­ta­ri­šu­ći pro­ces pro­tiv Sta­ma­to­vi­ća, ka­zao da lič­no sma­tra da se ra­di­lo o su­ko­bu dva nad­le­žna or­ga­na kao i da ci­je­la si­tu­a­ci­ja ni­je stvo­re­na ra­di pri­ba­vlja­nja ma­te­ri­jal­ne ko­ri­sti bi­lo ko­me.
– Iz Di­rek­to­ra­ta za kon­zu­lar­ne po­slo­ve su sma­tra­li da za­di­re­mo u nji­ho­vu nad­le­žnost, a, sa dru­ge stra­ne, mi ni­je­smo mo­gli od­ra­di­ti svoj dio po­sla oko pro­vje­re po­zi­va­o­ca i oso­be ko­ja je tra­ži­la vi­zu – ka­zao je Da­mja­no­vić.
Na­i­me, ka­ko je svje­dok po­ja­snio, po­li­ci­ja je in­si­sti­ra­la na pro­vje­ri oso­ba ko­je su ga­ran­to­va­le po­ziv­nim pi­smi­ma za iz­da­va­nje vi­ze stra­nim dr­ža­vlja­ni­ma, jer je u prak­si bi­lo slu­ča­je­va da se ti ak­ti fal­si­fi­ku­ju ili da po­zi­va­o­ci ne za­do­vo­lja­va­ju kri­te­ri­ju­me.
Da­mja­no­vić je na­veo da je su­kob nad­le­žno­sti tra­jao dva mje­se­ca, ali na­kon ne­ko­li­ko odr­ža­nih sa­sta­na­ka na­sta­vi­lo se sa po­stu­pa­njem po usta­lje­noj pro­ce­du­ri od ra­ni­je.
Da­mja­no­vić je ka­zao da ni­je znao da je Upra­va po­li­ci­je pod­ni­je­la kri­vič­nu pri­ja­vu pro­tiv Sta­ma­to­vi­ća.
– Ne mo­gu se sje­ti­ti da je ije­dan akt ko­jim je glav­ni po­li­cij­ski in­spek­tor za stran­ce Dra­gan Ste­va­no­vić oba­vi­je­stio tu­ži­la­štvo o ne­pra­vil­no­sti­ma o po­stu­pa­nju sa dr­ža­vlja­ni­ma Je­me­na do­la­zio do me­ne. Sa dru­ge stra­ne, sva­ko ima pra­vo da pri­ja­vi ne­pra­vil­no­sti. Ma­da, prak­sa je da ako slu­žbe­ni­ci ima­ju sa­zna­nja da je po­či­nje­no ne­ko kri­vič­no dje­lo, to pri­ja­vlju­ju Sek­to­ru kri­mi­na­li­stič­ke po­li­ci­je – ka­zao je svje­dok.
On je ob­ja­snio da se de­ša­va­lo u prak­si da stran­ci ko­ji­ma je iz­da­ta vi­za uz sa­gla­snost po­li­ci­je bu­du uhva­će­ni u ne­le­gal­nom pre­la­sku gra­ni­ce ili vr­še­nju ne­kog dru­gog kri­vič­nog dje­la.
– Iz tog raz­lo­ga su na­še ak­tiv­no­sti bi­le po­ja­ča­ne na gra­nič­nim pre­la­zi­ma – ka­zao je Da­mja­no­vić.
VJ.D.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Uslovi korišćenja

Svako neovlašćeno korišćenje sadržaja štampanog i on-line izdanja Dana kažnjivo je i vlasnik prava shodno Zakonu o autorskim i srodnim pravima ima pravo na zaštitu od istog, kao i na naknadu štete prouzrokovane takvim radnjama. Zabranjeno je svako objavljivanje, modifikovanje, kopiranje, štampanje, reprodukovanje, distribuiranje ili na drugi način javno prikazivanje podataka, tekstova, fotografija i informacija iz naših izdanja, bez pisane saglasnosti Jumedia Mont doo.

MARKETING
loading...
Dan - novi portal
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za izbore za odbornike u SO Herceg Novi koji će biti održani 9. maja 2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"