Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Milov kum težak 15 miliona eura * U junu zakazuju preglede za decembar * Radulović organizovao prenos tri pištolja * Prijava odbačena, a Knežević jedva preživio * Milov kum težak 15 miliona eura * Vučić: Hrabro idemo iz mitologije u budućnost * Duo Mind Against i DJ Squire na Jazu
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 24-06-2017

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
Momo Koprivica, poslanik Demokratske Crne Gore:
– Vlada ne odustaje od partijskog zapošljavanja.

Vic Dana :)


- Koja je razlika između pametnih i glupih frajera.
- Glupi pričaju viceve o plavušama a pametni ljubave sa njima.


Idu Mujo i Haso ulicom i gledaju ženske. Utom naiđu na jednojajčane bliznakinje. Pita Mujo Hasu:
- Bolan, Haso, koju ćeš?
Haso odgovori:
- Ja bih onu ljepšu.


Šta je brže od Cige koji bježi sa televizorom u rukama?
Njegov sin sa DVD-om.

Kako se zagrijeva crnogorska fudbalska reprezentacija?
Tri kruga oko Crne Gore!Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Hronika NAKON VIŠEMJESEČNE ISTRAGE O PREVOZU ORUŽJA I 70 METAKA UHAPŠEN NIKŠIĆKI BIZNISMEN
Privođenje Radulovića Radulović organizovao prenos tri pištolja
Dan - novi portal
Nik­šić­ki bi­zni­smen Ran­ko Ra­du­lo­vić (57) uhap­šen je ju­če zbog sum­nje da je or­ga­ni­zo­vao pre­nos tri pi­što­lja i 70 ko­ma­da mu­ni­ci­je. Iz Upra­ve po­li­ci­je je sa­op­šte­no da je Ra­du­lo­vić ta­ko­zva­no bez­bjed­no­sno in­te­re­sant­no li­ce i da se sum­nji­či da je po­či­nio kri­vič­no dje­lo ne­do­zvo­lje­no dr­ža­nje oruž­ja i eks­plo­ziv­nih ma­te­ri­ja. Ak­ci­ju hap­še­nja iz­ve­li su slu­žbe­ni­ci Cen­tra bez­bjed­no­sti Nik­šić i Cen­tra bez­bjed­no­sti Pod­go­ri­ca.
To­kom vi­še­mje­seč­ne tu­ži­lač­ko-po­li­cij­ske ak­tiv­no­sti po­li­caj­ci su pri­ku­pi­li do­ka­ze ko­ji uka­zu­ju na sum­nju da je Ra­du­lo­vić 11. ok­to­bra pro­šle go­di­ne po­či­nio na­ve­de­no kri­vič­no dje­lo na na­čin što je, u sa­i­zvr­ši­la­štvu sa Nik­ši­ća­ni­ma Rat­kom Mar­ti­no­vi­ćem i Dar­kom Vic­ko­vi­ćem, od mje­sta Sla­no ka Nik­ši­ću pre­no­sio tri pi­što­lja i 70 ko­ma­da pi­štolj­ske mu­ni­ci­je. Pre­gle­dom vo­zi­la ko­je su osum­nji­če­ni ko­ri­sti­li ta­ko­đe su pro­na­đe­na i dva pan­cir­na pr­slu­ka.
– Zbog po­sto­ja­nja sum­nje da je po­či­nio pred­met­no kri­vič­no dje­lo, R.M. je od­mah, tj. 11.10.2016. go­di­ne, li­šen slo­bo­de, dok je D.V. na­knad­no li­šen slo­bo­de i pro­ce­su­i­ran, tač­ni­je 17.1.2017. go­di­ne, na­kon što su obez­bi­je­đe­ni do­ka­zi ko­ji ga po­ve­zu­ju sa pred­met­nim kri­vič­nim dje­lom. Na­kon ni­za pred­u­ze­tih mje­ra i rad­nji obez­bi­je­đe­ni su do­ka­zi ko­ji upu­ću­ju na sum­nju da je Ra­du­lo­vić or­ga­ni­zo­vao pre­no­še­nje na­ve­de­nog oruž­ja i mu­ni­ci­je – sa­op­šte­no je iz po­li­ci­je.
Osum­nji­če­ni  je uz po­se­ban iz­vje­štaj kao do­pu­nu kri­vič­ne pri­ja­ve pri­ve­den dr­žav­nom tu­ži­o­cu u Osnov­nom dr­žav­nom tu­ži­la­štvu u Nik­ši­ću na da­lju nad­le­žnost.
Ra­du­lo­vić je zbog ovih pi­što­lja i mu­ni­ci­je pri­vo­đen i na dan ka­da je oruž­je pro­na­đe­no, tač­ni­je 11. ok­to­bra pro­šle go­di­ne. Osim nje­mu, li­si­ce na ru­ke zbog ovog slu­ča­ja su sta­vlje­ne i Ra­do­šu Pe­tru­ši­ću (40) i Rat­ku Mar­ti­no­vi­ću (36). Oni su ta­da slo­bo­de li­še­ni u ak­ci­ji slu­žbe­ni­ka Cen­tra bez­bjed­no­sti Nik­šić, ko­ja je spro­ve­de­na u ci­lju pro­na­la­ska i su­zbi­ja­nja oruž­ja u ile­gal­nom po­sje­du, sa ak­cen­tom usmje­re­nim na bez­bjed­no­sno in­te­re­sant­na li­ca.
Po­li­cij­ska pa­tro­la je ta­da, na bra­ni je­ze­ra Sla­no, pre­sre­la vo­zi­lo „pa­sat” nik­šić­kih re­gi­star­skih ozna­ka. Za upra­vlja­čem vo­zi­la na­la­zio se Pe­tru­šić, Ra­du­lo­vić je bio na mje­stu su­vo­za­ča, a Mar­ti­no­vić na zad­njem sje­di­štu. Pre­tre­som vo­zi­la po­li­caj­ci su pro­na­šli i od­u­ze­li pi­što­lje „glok mo­del” 9x19, ka­li­bra 9 mi­li­me­ta­ra, CZ ozna­ke „br­no” ka­li­bra 9 mi­li­me­ta­ra i pi­štolj „CZ” mo­del M 57 ka­li­bra, ka­li­bra 7, 62 mi­li­me­ta­ra, ozna­ke „kom­bat”. Od­u­ze­to je i pet okvi­ra za mu­ni­ci­ju raz­li­či­tog ka­li­bra sa ukup­no 71 ko­ma­dom pi­štolj­ske mu­ni­ci­je i dva pan­cir pr­slu­ka.
D.Ž.–M.V.P.


Za dvi­je go­di­ne če­ti­ri pu­ta pri­vo­đen

Ovo je če­tvr­ti put da po­li­ci­ja Ra­du­lo­vi­ća pri­vo­di u po­sled­nje dvi­je go­di­ne. Pri­je ova dva hap­še­nja zbog oruž­ja nik­šić­ki bi­zni­smen je u ma­ju pro­šle go­di­ne pri­ve­den je zbog ne­do­lič­nog po­na­ša­nja to­kom re­dov­ne kon­tro­le sa­o­bra­ća­ja i put­ni­ka. Vla­snik ka­fi­ća „Ta­ni” zbog tog in­ci­den­ta, od­lu­kom Su­da za pre­kr­ša­je, ka­žnjen je sa 1.000 eura jer je na­kon što ga je za­u­sta­vi­la In­ter­vent­na je­di­ni­ca, u Uli­ci Vo­ja De­re­ti­ća u Nik­ši­ću, upu­tio psov­ke in­spek­to­ri­ma i slu­žbe­ni­ci­ma CB Nik­šić.
U sep­tem­bru 2015. go­di­ne, sa su­gra­đa­ni­non Rat­kom Mar­ti­no­vi­ćem, bio je op­tu­žen za kri­vič­no dje­lo ze­le­na­štvo. Sla­vi­ša Ta­no­vić te­re­tio se za iz­nu­du u po­ku­ša­ju, ali ih je na­kon ne­ko­li­ko ro­či­šta su­di­ja Osnov­nog su­da u Nik­ši­ću Ivan Pe­ro­vić oslo­bo­dio op­tu­žbe. Nji­hov su­gra­đan Mi­lu­tin Pi­lje­vić, kao i Rat­ko Mar­ti­no­vić ta­da su osu­đe­ni na po šest mje­se­ci za­tvo­ra za ne­do­zvo­lje­no dr­ža­nje oruž­ja i eks­plo­ziv­nih na­pra­va.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Uslovi korišćenja

Svako neovlašćeno korišćenje sadržaja štampanog i on-line izdanja Dana kažnjivo je i vlasnik prava shodno Zakonu o autorskim i srodnim pravima ima pravo na zaštitu od istog, kao i na naknadu štete prouzrokovane takvim radnjama. Zabranjeno je svako objavljivanje, modifikovanje, kopiranje, štampanje, reprodukovanje, distribuiranje ili na drugi način javno prikazivanje podataka, tekstova, fotografija i informacija iz naših izdanja, bez pisane saglasnosti Jumedia Mont doo.

MARKETING
loading...
Dan - novi portal
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za izbore za odbornike u SO Herceg Novi koji će biti održani 9. maja 2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"