Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Milov kum težak 15 miliona eura * U junu zakazuju preglede za decembar * Radulović organizovao prenos tri pištolja * Prijava odbačena, a Knežević jedva preživio * Milov kum težak 15 miliona eura * Vučić: Hrabro idemo iz mitologije u budućnost * Duo Mind Against i DJ Squire na Jazu
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 24-06-2017

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
Momo Koprivica, poslanik Demokratske Crne Gore:
– Vlada ne odustaje od partijskog zapošljavanja.

Vic Dana :)


- Koja je razlika između pametnih i glupih frajera.
- Glupi pričaju viceve o plavušama a pametni ljubave sa njima.


Idu Mujo i Haso ulicom i gledaju ženske. Utom naiđu na jednojajčane bliznakinje. Pita Mujo Hasu:
- Bolan, Haso, koju ćeš?
Haso odgovori:
- Ja bih onu ljepšu.


Šta je brže od Cige koji bježi sa televizorom u rukama?
Njegov sin sa DVD-om.

Kako se zagrijeva crnogorska fudbalska reprezentacija?
Tri kruga oko Crne Gore!Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Hronika - datum: 2017-06-22 PODGORIČKA POLICIJA I TUŽILAŠTVO POKRENULI ISTRAGU O POSLOVANJU „BIGLA“
Foto: CDM Sumnjive pare uložili u diskoteku Policija radi svoj posao. Svakako sam siguran da će istraga utvrditi da u mojem poslovanju nema ni naznaka krivičnog djela pranja para, kazao je za „Dan Miodrag Kruščić
Dan - novi portal
In­spek­to­ri za pri­vred­ni kri­mi­na­li­tet pod­go­rič­ke po­li­ci­je već dvi­je ne­dje­lje če­šlja­ju do­ku­men­ta­ci­ju di­sko­te­ke „Bigl“ zbog osno­va­ne sum­nje da po­sto­je ele­men­ti kri­vič­nog dje­la pra­nja nov­ca, po­tvr­đe­no je „Da­nu“ u MUP-a. Pro­vje­ra­va­ju se svi ugo­vo­ri od po­čet­ka iz­grad­nje di­sko­te­ke, kao i svi ugo­vo­ri ko­ji su ka­sni­je skla­pa­ni. In­spek­to­re in­te­re­su­je iz ko­jih sred­sta­va je Mi­o­drag Kru­ščić, ko­ji slo­vi za iz­vr­šnog di­rek­to­ra, ušao u je­dan ova­ko skup pro­je­kat, jer po­sto­je in­di­ci­je da iza sve­ga sto­ji ka­pi­tal ko­ji je ste­čen na ne­le­ga­lan na­čin.
– Po­slo­va­nje di­sko­te­ke „Bigl“, kao i sve što je pra­ti­lo nje­nu iz­grad­nju, sva ulo­že­na sred­stva, pred­met je na­šeg in­te­re­so­va­nja. Po­sto­ji osnov sum­nje da je u tom po­slu bi­lo pra­nja nov­ca, a in­spek­to­ri pri­ku­plja­ju svu do­ku­men­ta­ci­ju. Dio pa­pi­ra je već pro­sli­je­đen na vje­šta­če­nje, a u na­red­nom pe­ri­o­du bi­će sa­slu­ša­no vi­še oso­ba u tom pred­me­tu – ka­zao nam je sa­go­vor­nik iz po­li­ci­je.
On je ni­je že­lio da sa­op­šti vi­še de­ta­lja, uz obra­zlo­že­nje da is­tra­ga na­pre­du­je bo­lje ne­go što su u pr­vi mah oče­ki­va­li.
In­spek­to­ri pro­vje­ra­va­ju sva­ki euro ko­ji je ušao u po­me­nu­tu di­sko­te­ku.
– Po­sto­ji osnov sum­nje da je za iz­grad­nju di­sko­te­ke ko­ri­šćen, no­vac ste­čen na ne­le­ga­lan na­čin. Sve to se ve­zu­je za kri­mi­nal­nu gru­pu iz Ko­to­ra, a vje­šta­če­nje će po­ka­za­ti šta je sve od to­ga tač­no – is­ti­če naš iz­vor.
Di­sko­te­ka „Bigl” po­slu­je u okvi­ru fir­me „Vil­ma i Be­ti“, či­ji je iz­vr­šni di­rek­tor Mi­o­drag Kru­ščić, a osni­vač Ni­ko­la Ne­ne­zić. Kru­ščić je ra­ni­je bio vla­snik pod­go­rič­kih klu­bo­va Pab 111, Si­ti hol, Si­ti bek­s, Mar­ket i Dr Bra­jer.
Po­li­ci­ja sum­nja da iza di­sko­te­ke „Bigl” sto­ji vi­še bez­bjed­no­sno in­te­re­sant­nih li­ca, od ko­jih je ve­ći­na u bjek­stvu.
Kao ne­for­mal­ni vla­snik po­mi­nje se Jo­vi­ca Vu­ko­tić, ko­ji se u po­li­cij­skim evi­den­ci­ja­ma vo­di kao vo­đa „ška­ljar­skog kla­na“.
Di­sko­te­ka „Bigl“ je u vi­še na­vra­ta bi­la me­ta la­žnih do­ja­va o po­sta­vlje­nim bom­ba­ma, a za je­dan do­ga­đaj je osum­nji­čen Vla­di­mir Ro­ga­no­vić iz Her­ceg No­vog, ko­ji je, pre­ma po­da­ci­ma po­li­ci­je, član „ka­vač­kog kla­na”, ko­ji je u su­ko­bu sa „ška­ljar­ci­ma”.
Pre­ma ugo­vo­ru o za­ku­pu, fir­ma „Vil­ma i Be­ti” je od če­tvo­ro čla­no­va jed­ne po­ro­di­ce iz Pod­go­ri­ce za­ku­pi­la pro­stor na dvi­je go­di­ne za hi­lja­du eura mje­seč­no, od­no­sno 12 hi­lja­da go­di­šnje. Taj ugo­vor je pot­pi­san 15. av­gu­sta 2016. go­di­ne. Anek­som ugo­vo­ra za­kup­ni­na za po­slov­ni pro­stor od 350 kva­dra­ta u pri­ze­mlju i 50 kva­dra­ta u su­te­re­nu po­če­la je 1. ja­nu­a­ra 2017. go­di­ne.
Kru­šči­ća je po­li­ci­ja 8. ja­nu­a­ra ove go­di­ne uhap­si­la za­jed­no sa još pet li­ca jer su in­spek­to­ri u tor­bi­ci na sto­lu za ko­jim su sje­dje­li u lo­ka­lu „Ur­ban bi­stro 21” u Pod­go­ri­ci pro­na­šli pi­štolj. Svi osim Kru­šči­ća su pu­šte­ni iste ve­če­ri jer je on na sa­slu­ša­nju re­kao da je re­pe­ti­ra­ni pi­štolj „val­ter”, ka­li­bra 5,99 mm sa 14 me­ta­ka u okvi­ru i jed­nim met­kom u ci­je­vi, nje­gov. Kru­ščić je osum­nji­čen da je po­či­nio kri­vič­no dje­lo ne­do­zvo­lje­no dr­ža­nje oruž­ja i eks­plo­ziv­nih ma­te­ri­ja i na­kon tu­ži­lač­kog za­dr­ža­va­nja pu­šten je da se bra­ni sa slo­bo­de i u to­ku je sud­ski po­stu­pak.
D.Ž.


Kru­ščić: Sa­mo ne­ka ra­de svoj po­sao

Me­ni je na­kon sve­ga kraj­nje lo­gič­no da po­li­ci­ja spro­vo­di jed­nu ta­kvu ak­tiv­nost. Oni sa­mo ra­de svoj po­sao. Sa de­ta­lji­ma, za­i­sta, ni­je­sam upo­znat. Sva­ka­ko sam si­gu­ran da će is­tra­ga utvr­di­ti da u mo­jem po­slo­va­nju ne­ma ni na­zna­ka kri­vič­nog dje­la pra­nja pa­ra, ka­zao je za „Dan Mi­o­drag Kru­ščić.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Dan - novi portal
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za izbore za odbornike u SO Herceg Novi koji će biti održani 9. maja 2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"