Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
U novo ljeto sa novom nadom * SDP dobrodošao u građanski blok * Rok istekao „As” Rusima ostao * Vlada svakog stanovnika zadužila po 3.440 eura * Orjen ogrnut sniježnom bjelinom * U novo ljeto sa novom nadom * Zaborav kao izbavljenje
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 14-01-2016

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
Radovan Asanović, funkcioner Demosa:
Možda Pozitivna igra igru Slavka Perovića, ali sam najbliži zaključku da međunarodna zajednica igra igru „Milošević’’.

Vic Dana :)

Zaposli se Mujo u Njujorku na pranju prozora i tako se jednog dana oklizne i padne sa 16 sprata na ulicu. Prolaznici se okupili oko njega i u taj tren naiđe i Haso. Gleda on Muja koji je taman počeo dolaziti k sebi i priupita:
- Pa dobro Mujo što je bilo?
- Ma ne znam bolan Haso - evo i ja stigo maločas.Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Hronika - datum: 2016-01-13 BIVŠI GRADONAČELNIK BUDVE LAZAR RAĐENOVIĆ SKLOPIO SPORAZUM SA TUŽILAŠTVOM
Rađenović Dvije godine robije i da plati 30.000 Rađenović će u zatvoru provesti 18 mjeseci. Preostalo pola godine zatvora odslužiće zbog predmeta „Kopirajt” i „Vještica”
Dan - novi portal
Biv­ši gra­do­na­čel­nik Bu­dve La­zar Ra­đe­no­vić po­sti­gao je do­go­vor sa Spe­ci­jal­nim dr­žav­nim tu­ži­la­štvom da zbog mal­ver­za­ci­ja ko­je je sa sa­rad­ni­ci­ma pred­u­zi­mao, a ko­je su op­štin­ski bu­džet ko­šta­le vi­še de­se­ti­na mi­li­o­na eura, upla­ti 30.000 eura i od­slu­ži dvi­je go­di­ne za­tvo­ra. Pre­ma do­go­vo­ru sa tu­ži­la­štvom, zbog ne­za­ko­ni­tih rad­nji pri­li­kom iz­grad­nje objek­ta TQ Pla­za i kon­cert­nog pla­toa u mje­stu Jaz kao i pro­da­je ze­mlji­šta u mje­stu Pri­je­vor Ra­đe­no­vić će u za­tvo­ru pro­ve­sti 18 mje­se­ci. Pre­o­sta­lo po­la go­di­ne za­tvo­ra od­slu­ži­će zbog pred­me­ta „Ko­pi­rajt” i „Vje­šti­ca”.
Biv­šem gra­do­na­čel­ni­ku Bu­dve da­nas is­ti­če pri­tvor i on će iza­ći na slo­bo­du, jer tu­ži­la­štvo ni­je tra­ži­lo da mu se pro­du­ži pri­tvor.
Ra­đe­no­vić, ko­ji se na­la­zi u pri­tvo­ru zbog sum­nje da je u ne­ko­li­ko pro­je­ka­ta u me­tro­po­li cr­no­gor­skog tu­ri­zma ošte­tio bu­džet za vi­še de­se­ti­na mi­li­o­na eura, pre­go­va­ra sa tu­ži­la­štvom ka­ko bi sklo­pio spo­ra­zum o pri­zna­nju kri­vi­ce. Sum­nji­či se da je sa sa­rad­ni­ci­ma i po­slov­nim part­ne­ri­ma, u če­ti­ri po­sla u ko­ji­ma je uče­stvo­va­la Op­šti­na Bu­dva, oja­dio dr­ža­vu za vi­še de­se­ti­na mi­li­o­na eura. On pre­go­va­ra sa pra­vo­sud­nim or­ga­ni­ma da u do­bro­tvor­ne svr­he upla­ti čak 400 pu­ta ma­nji iz­nos i od­ro­bi­ja ne­pu­nu go­di­nu.
Po­sled­nja kri­vič­na pri­ja­va pro­tiv La­za­ra Ra­đe­no­vi­ća pod­ne­se­na je po­čet­kom ne­dje­lje. Pre­ma toj pri­ja­vi on se sa još šest li­ca sum­nji­či da je pri­li­kom iz­grad­nje po­stro­je­nja za pre­či­šća­va­nje ot­pad­nih vo­da u Bu­dvi zlo­u­po­tri­je­bio slu­žbe­ni po­lo­žaj i ošte­tio bu­džet za osam mi­li­o­na eura. Te­re­ti se i za pro­ne­vje­re oko de­set mi­li­o­na eura, ko­je su, pre­ma sum­nja­ma tu­ži­la­štva, pri­či­nje­ne pri­li­kom iz­grad­nje kon­cert­nog pla­toa u mje­stu Jaz i to­kom iz­grad­nje ga­ra­žno-stam­be­nog objek­ta TQ Pla­za.
Biv­ši gra­do­na­čel­nik Bu­dve na­šao se me­đu glav­nim osum­nji­če­nim i u afe­ri „AMD Bu­dva”, ko­ja je bu­džet ko­šta­la oko mi­li­on i po eura.
Ra­đe­no­vić je do sa­da osu­đen je­di­no za slu­čaj u jav­no­sti po­znat kao „Ko­šljun”, i to ne­pra­vo­sna­žno na šest go­di­na za­tvo­ra.
M.V.P.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Dan - novi portal
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za izbore za odbornike u SO Herceg Novi koji će biti održani 9. maja 2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"